Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Când vine Moș Nicolae? V-ați pregătit ghetuțele? Povestea Moșului.

Publicat

in

Pe 6 decembrie este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni. Din moși strămoși, copilașii așteaptă să găsească în ghetuțe în… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/cand-vine-mos-nicolae-v-ati-pregatit-ghetutele-povestea-mosului/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Wizz Air deschide trei noi rute aeriene pe Aeroportul din Iaşi, din decembrie, către Basel, Memmingen şi Copenhaga

Publicat

in

De

Compania aeriană Wizz Air va deschide, în luna decembrie, trei rute noi pe Aeroportul din Iaşi, către Basel, Memmingen şi Copenhaga, urmând totodată să aloce o a patra aeronavă bazei sale de la Iaşi, potrivit news.ro

Evelin Jeckel, Acting Network Officer în cadrul companiei Wizz Air, a anunţat, joi, extinderea bazei aeriene de la Iaşi, prin alocarea unei a patra aeronave. Totodată, începând cu 12 decembrie, vor fi introduse trei noi zboruri pe aeroportul ieşean, către Basel, Memmingen şi Copenhaga şi se va mări frecvenţa zborurilor pe alte nouă rute existente.

În total, compania Wizz Air are zboruri pe 28 de rute de la Iaşi, în 13 ţări.

„În Iaşi am atins zilele trecute trei milioane de pasageri. Activăm la Iaşi din 2014, iar activitatea companiei va creşte semnificativ în perioada următoare”, a afirmat într-o conferinţă de presă, reprezentantul Wizz Air, Evelin Jeckel.

Directorul general al Aeroportului ieşean, Romeo Vatră, a declarat că anul trecut 66 la sută din trafic a fost asigurat de compania Wizz Air, el precizând că pentru 2022 procentul va fi mai ridicat, după ce operatorul aerian a mutat zborurile derulate la Chişinău pe aeroportul din Iaşi.

„Mă bucur că au alocat şi a patra aeronavă şi mă aştept la un trafic record la finele acestui an. Infrastructura aeroportului trebuie modificată, lucrăm la asta, iar în decembrie 2023 vom avea un terminal de pasageri de zece ori mai mare decât actualul”, a afirmat Romeo Vatră.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat că Iaşiul va avea al doilea aeroport ca mărime din ţară, după Otopeni. Totodată, Alexe a anunţat că, la începutul lunii septembrie, şefii aeroportului ieşean se vor deplasa la Istanbul pentru discuţii cu reprezentanţii companiei Turkish Airlines.

Cu o zi în urmă, Wizz Air a anunţat deschiderea, începând din decembrie, a cinci noi curse externe de la Aeroportul din Suceava către Paris-Beauvais, Bruxelles-Charleroi, Veneţia-Treviso, Larnaca şi Eindhoven.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Anchetă Salvaţi Copiii: 44% dintre copiii ai căror părinţi muncesc în străinătate nu au mama alături. Aproape 80% dintre părinţii plecaţi nu intenţionează să-şi

Publicat

in

De

O anchetă realizată de organizaţia Salvaţi Copiii arată că aproape jumătate dintre copiii români ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în altă ţară nu au mama alături. În ceea ce priveşte intenţia părinţilor care muncesc în afara ţării de a-şi lua copiii cu ei, doar 7% dintre aceştia iau în calcul reîntregirea familiei în afara ţării, în timp ce 79% dintre părinţi nu au astfel de perspectivă, arată studiul realizat pe 855 de copii. Pe primele cinci locuri în ceea ce priveşte numărul copiilor cu părinţi plecaţi din ţară se află judeţe din zona Moldovei, potrivit news.ro.

„Datele unei  anchete realizate de Salvaţi Copiii România în decembrie 2021, pe un eşantion format din persoanele în grija cărora au rămas 855 de copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, beneficiari ai programelor Organizaţiei Salvaţi Copiii,  arată că intenţia de a lua copilul în străinătate, alături de părintele/părinţii plecaţi, apare doar în cazul a 7% dintre copiii din eşantion.  Pentru marea majoritate a cazurilor (79%) nu există o astfel de perspectivă, diferenţa fiind reprezentată de situaţiile în care părinţii nu au luat încă o decizie în acest sens. Deşi procentul copiilor în cazul cărora există o perspectivă a mutării în străinătate alături de părinţi este redus (doar 7%), observăm că foarte mulţi dintre părinţii plecaţi nu intenţionează nici să se întoarcă definitiv în România (41%), în timp ce 38% au o astfel de intenţie, iar în celelalte cazuri nu s-a luat încă o decizie în acest sens”, transmite, joi, organizaţia Salvaţi Copiii.

Conform sursei citate,  printre factorii care ar putea contribui la luarea unei decizii de întoarcere definitivă în ţară, cel mai frecvent invocat în cadrul anchetei este cel legat de piaţa muncii, adică de locurile de muncă şi de condiţiile de salarizare, acesta fiind valabil în cazul a 39% dintre părinţii plecaţi. De asemenea, 24% dintre părinţii care muncesc în afara ţării ar reveni definitiv dacă ar constata îmbunătăţirea sistemului de sănătate, în timp ce unu din cinci părinţi s-ar întoarce în ţară dacă ar vedea ameliorarea climatului social general/vieţii politice.

Statisticile prezentate de Salvaţi Copiii relevă de asemenea că 44% dintre copiii ai căror părinţi lucrează în străinătate au rămas în ţară fără mama alături, existând cazuri în care aceasta este plecată împreună cu tatăl, dar şi altele în care mama este singurul părinte plecat din familie.

La nivel naţional, 21.024 de copii au ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provin din familii în care părintele unic susţinător este plecat, potrivit statisticilor oficiale.

„În acest context, Organizaţia Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra consecinţelor socio-emoţionale pe care copiii rămaşi în ţară, în urma migraţiei economice a părinţilor, le resimt şi întăreşte programele de informare şi suport din cinci judeţe, pe perioada lunii august, când majoritatea părinţilor plecaţi revin în ţară pentru vacanţă”, transmite organizaţia.

Astfel, Salvaţi Copiii campanie anunţă că derulează, luna aceasta, o „amplă campanie de conştientizare a importanţei timpului de calitate părinte-copil” principalul mesaj fiind acela că „Împreună totul este mai mai bine!”.

Salvaţi Copiii precizează că 76.170 de copii români sunt în grija rudelor sau a unui părinte, în ţară, în urma migraţiei economice a părinţilor, arată statisticile oficiale, care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.

Cei mai mulţi copii rămaşi singuri acasă sunt în judeţele Suceava (6.518 copii), Botoşani (5.025 copii), Iaşi (4.855 copii), Neamţ (4.019 copii), Bacău (3.809 copii), Prahova (3.196 copii), Galaţi (3.067 copii), Vaslui (2.919 copii), Constanţa (2.765copii) şi Maramureş (2.064 copii).

Începând cu anul 2010, Organizaţia Salvaţi Copiii a creat servicii adresate atât copiilor, cât şi părinţilor lor şi persoanelor în grija cărora au rămas copiii, peste 12.500 de copii şi 8.200 de adulţi, persoane în grija cărora au rămas sau părinţi, beneficiind până acum de servicii de intervenţie directă. Peste 127.000 de persoane, părinţi, copii şi specialişti, au fost informate cu privire la impactul negativ pe care plecarea părinţilor îl are asupra copiilor rămaşi acasă şi la obligaţiile ce le revin părinţilor la părăsirea ţării.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend