Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Când moartea aduce bani frumosi ! Firmele de pompe funebre anunță profituri record – In Argeş, afacerea duduie mai ceva ca florariile

Publicat

in

Moartea poate fi o afacere excelentă. Dovadă rezultatele spectaculoase înregistrate de firmele de pompe funebre care, în 2018, sunt mai profitabile ca oricând. De Halloween, analiștii de la Frames au pătruns în tenebrele unei industrii cu care nimeni nu și-ar dori să aibă de-a face. Concluzia – pompele funebre reprezintă unul dintre business-urile ,,de perspectivă’’ din economie, având în vedere că niciodată nu va duce lipsă de clienți.

Nunți, botezuri, cumetrii. În România sunt mii de firme care oferă servicii pentru aceste evenimente fericite și care investesc puternic în publicitate. O industrie care raportează, anual, afaceri de miliarde de lei.

Ce se întâmplă la polul opus, în cazul evenimentelor nefericite cu care, până la urmă, cu toții vom avea de-a face? O radiografie a business-ului de pompe funebre arată că, din punct de vedere financiar, rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare.

Potrivit unei analize realizată de firma de consultanță Frames, afacerile din acest sector vor atinge, în acest an, nivelul istoric de 1,3 miliarde de lei, în creștere cu peste 150% față de anul de referință 2013.

În sectorul firmelor funebre activează, în prezent, 806 companii, cu aproape 100 mai multe față de acum 5 ani.

,,Business-ul din sectorul pompelor funebre s-a maturizat semnificativ în ultimii ani. Am asistat la o consolidare a pieței, atât din punct de vedere al numărului firmelor cât mai ales în ceea ce privește ofertele. Profesionalizarea și eficientizarea serviciilor se pot vedea, cel mai bine, în creșterea semnificativă a cifrei de afaceri, care a avansat de la 423 milioane de lei în 2013 la 1,1 miliarde de lei în 2017. Pentru 2018, estimăm atingerea nivelului de 1,3 miliarde de lei”, afirmă analiștii de la Frames.

Potrivit datelor analizei, realizată la comanda unei companii de profil, cele mai multe firme de pompe funebre activează în București-Ilfov, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

,,Prezența firmelor de pompe funebre în zona marilor aglomerări urbane trebuie pusă în legătură cu cererea de astfel de servicii. Dacă în mediul rural, înmormântările, pomenile și toate celelalte servicii de această natură sunt organizate mai mult pe cont propriu, în mediul urban firmele sunt cele care asigură, în principal, aceste servicii”, explică aceștia.

Evoluția semnificativă a cifrei de afaceri se explică, pe de altă parte, și prin fiscalizarea unor servicii care, până nu demult, se practicau fără forme legale.

,,Nivelul evaziunii fiscale din piața serviciilor de pompe funebre s-a redus semnificativ în ultimii ani, iar rezultatele financiare vin să confirme această perspectivă. Asta nu înseamnă că nu există încă multe servicii care se prestează la negru, fără facturi și chitanțe, însă fenomenul s-a redus semnificativ”, mai spun experții.

Pompele funebre, un serviciu all-inclusive

Analiza datelor celor peste 800 de companii care activează în sectorul pompelor funebre indică faptul că serviciile acestora s-au extins semnificativ în ultimii ani.

,,Ofertele companiilor acoperă, în prezent, tot spectrul de servicii necesare în astfel de situații. Îmbălsămarea, coșciugul, casa mortuară, locul de veci sunt principalele repere. Există adevărate lanțuri economice care exploatează eficient întregul proces operațial. Atunci când cineva moare la spital sau acasă, cu siguranță apare reprezentantul unei firme care își oferă serviciile. Există inclusiv sisteme de creditare, cu plata în rate fără dobândă etc.”, afirmă cei de la Frames.

Pompele funebre, un business cu potențial

Chiar dacă sună morbid, afacerile din acest sector au un potențial de creștere semnificativ. România are, în prezent, a doua cea mai ridicată rată a mortalității din Uniunea Europeană, de 1.530 de decese la 100.000 de locuitori. Clasamentul este condus de Bulgaria cu 1.660 de decese la 100.000 de locuitori, iar pe locul III se situează Ungaria (1.500 de decese la 100.000 de locuitori).

Potrivit datelor Eurostat, țările cu cea mai scăzută rată a mortalităţii sunt Franţa (895 de decese la 100.000 de locuitori), Spania (873 de decese), Italia (901 de decese) şi Suedia (927 de decese).

Datele INS arată că, în România, în anul 2017 au decedat 260.886 persoane, cu 3339 persoane mai mult decât în anul 2016, respectiv cu 1,3% atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Rata mortalităţii generale a fost de 11,8 ‰ în anul 2017 faţă de 11,6 ‰ în anul precedent.

Cele mai ridicate rate ale mortalităţii s-au înregistrat în judeţele Buzău (14,2‰), Olt (14,5‰), Giurgiu (15,7‰) şi Teleorman (17,0‰), iar cele mai mici rate ale mortalităţii generale s-au înregistrat în judeţele Vâlcea (9,5‰), Ilfov (9,6‰), Iaşi (9,7‰) şi Sibiu (9,8‰).

În Municipiul Bucureşti rata generală a mortalităţii a fost de 10,5‰. Datele statistice arată, totodată, că în mediul rural s-au înregistrat cu 10,8% mai multe decese decât în mediul urban.

În anul 2017, repartizarea persoanelor decedate după luna decesului relevă faptul că punctul de maxim al curbei de sezonalitate s-a înregistrat în luna ianuarie (29399 decese), iar minimul în luna septembrie (18600 decese).
Statistica arată, pe de altă parte, că în anul 2017, comparativ cu anul 2016, principalele cauze de deces au fost reprezentate de bolile aparatului circulator (57,6%, din care 19,1% – boala ischemică a inimii şi 16,4% – bolile cerebro-vasculare), urmate de tumori (19,9%) de bolile aparatului respirator (5,9%), bolile aparatului digestiv (5,7%), leziuni traumatice, otrăviri şi alte consecinţe ale cauzelor externe (3,7%).

,,Perspectivele în privința mortalității în România sunt, din păcate, negative. Numărul deceselor crește de la an la an pe fondul îmbătrânirii accentuate a populației, a creșterii numărului bolnavilor și, nu în ultimul rând, a obiceiurilor nocive ale românilor. Alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, consumul excesiv de alcool, automedicația practicată la scară amplă și lipsa de interes a unei mari părți a populației pentru controalele medicale preventive contribuie la accentuarea acestui fenomen”, explică cei de la Frames.

Potrivit datelor Eurostat, la nivelul UE, principalele cauze de deces sunt reprezentate de infarct, accidentul vascular cerebral şi cancerul. Puţin peste 1,9 milioane de persoane (37% din numărul total) au decedat din cauza unor afecţiuni ale sistemului circulator (în principal accidente vasculare cerebrale şi infarcturi) iar 1,3 milioane de persoane (26% din numărul total) au decedat din cauza cancerului.

Afecţiunile sistemului circulator au fost principala cauză a deceselor în toate statele membre UE, cu excepţia Danemarcei, Franţei, Olandei şi Marii Britanii unde cancerul a fost principala cauză a deceselor.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

Dezvaluiri

SURSE Scenariul luat în calcul în PNL, după votul dat pe Guvernul Cioloș! Propunerea de premier a liberalilor

Publicat

in

De

Astăzi, Cabinetul Cioloș intră la vot în Parlamentul României. Cel mai probabil, Dacian Cioloș și echipa sa nu vor trece de votul Parlamentului, dat fiind că nici PSD și nici PNL nu îi vor susține. Astfel, partidele parlamentare vor merge din nou cu propuneri de premier la Cotroceni. 

Conform surselor Bugetul.ro, singura variantă de premier luată în calcul în sânul Partidului Național Liberal este Florin Cîțu.

Vezi și SURSE PNL joacă fără frica anticipatelor! ‘PSD și USR au probleme mari, doar AUR câștigă’

Chiar dacă în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume de posibile propuneri de premieri liberali, mai multe surse ale Bugetul.ro au dezmințit informația, precizând că „nu este posibilă o altă variantă de premier, în afară de Florin Cîțu.

Liberalii merg până în pânzele albe cu Florin Cîțu

Șefii din Modrogan nu vor să renunțe nici în ruptul capului la propunerea Florin Cîțu premier, astfel că iau în calcul chiar și alegerile anticipate.

După votul din Parlament, liberalii așteaptă USR-ul să vină la negocieri cu coada între picioare, conform altor surse ale Bugetul.ro.

Și așteptăm după sa vină USR, dacă vrea înapoi, la noi, dacă nu vine, asta e! Avem 4 cercetări, mergem la anticipate și gata. USR și PSD au probleme la anticipate, singura problema e AUR, care sare de 20%, însă rupe masiv din eventuala creștere a PSD. PSD e fagocitat de AUR masiv.

PSD are o problemă majoră. Nu poate merge AUR. Se exclude din Europa, iar PNRR-ul se blochează instant. Nu poate merge PSD cu AUR, pentru că Bruxelles și Washington bannează. Nu poate merge nici cu USR, că le dau foc primarii – ăia făcuți hoți de Moșteanu și Cioloș – și electoratul lor.

Nu spun că mergem pe ideea alegerilor anticipate sau că vrem asta, însă nu le mai excludem”, au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, surse bine informate.

„Klaus Iohannis desemnează premierii, nu PSD, nu USR, nici chiar PNL!”

Sursele noastre au explicat că nu PSD, nu USR, nici chiar PNL nu desemnează premierii, ci președintele Iohannis.

Constanta Klaus funcționează încă 3 ani și 3 luni. El desemnează premierii! Nu PSD, nu USR, nici chiar PNL”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Șef din Poliția Română, prins de Agenția Națională de Integritate! A încălcat Statutul polițistului

Publicat

in

De

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță, marți, într-un comunicat de presă, că unul dintre șefii din Poliția Română se află în stare de incompatibilitate.

Este vorba despre comisarul de poliție Cosmin Adrian Iana, adjunctul șefului Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Conform ANI, în perioada exercitării funcției publice cu statut special, comisarul Iana s-a implicat în activități privind și aflate în legătură cu o societate comercială.

Astfel, adjunctul șefului Poliției Râmnicu Vâlcea a încălcat Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

„În perioada exercitării funcției publice cu statut special, IANA COSMIN-ADRIAN s-a implicat în activități privind și aflate în legătură cu o societate comercială, încălcând prevederile art. 45, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului”, informează Agenția Națională de Integritate.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii fac acuzații grave: Decesele cauzate de Covid puteau fi evitate! Și vaccinații, și nevaccinații trebuiau testați la frontieră

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend