Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Când își permite un ambasador să cheme la raport un director de agenție?

Publicat

in

”Răspunsul e simplu: când țara în care își desfășoară misiunea diplomatică este colonie, sau percepută ca o colonie. Și se pare că pentru diverși ambasadori,  România este o colonie, nu se știe a cui, dar este clar că nu se repectă art. 41 din Conventia de la Viena! Trimișii diplomatici in România au datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale statului. Și nu o dată s-a întâmplat acest lucru, mai ales pe chestiunile care vizau legile Justiției ori când vreun guvernant sau personaj din aparatul administrativ deranja vreo multinațională sau firmă cu capital străin ce-și desfășoară activitatea la noi.

Așa s-a întâmplat și de data aceasta, cu reprezentanții ANPC când au descins in marile supermarketuri, au constat nereguli, au aplicat sancțiuni și/sau le-au suspendat activitatea până la rezolvarea situatiei. Astfel se naște întrebarea: își poate exercita atribuțiile echipa națională a Agenției Protecției Consumatorului într-o Românie colonială?

Se aude că ar fi existat o chemare la ordin a reprezentantului ANPC de către ambasadorul Franței…. Totuși, pentru România, pentru România cine face lobby? Că demnitarii noștri dacă fac asta, se numește trafic de influență și ajung la închisoare!”, susține Dănu Pop, președintele PER într-un comunivcat remis presei.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Azi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

Publicat

in

De

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23,59, să depună la birourile electorale candidaturile pentru alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie.

Multime de oameni pe stradaFoto: Shutterstock

De asemenea, marţi începe perioada de înregistrare a alianţelor electorale la alegerile locale.

Potrivit unei hotărâri a BEC, în vederea înregistrării propunerilor de candidaţi pentru primar, primar general, consiliul local, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, preşedinte al consiliului judeţean, consiliul judeţean, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale vor depune la biroul electoral de circumscripţie competent, până cel târziu în data de 30 aprilie 2024, ora 23,59, dosarele care cuprind: lista de candidaţi, lista de susţinători pentru fiecare candidat, copie după actul de identitate, declaraţie de acceptare a candidaturii, declaraţie de avere şi de interese, declaraţie pe proprie răspundere că nu a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Candidaţii vor putea renunţa la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor.

Conform unei alte hotărâri a Biroul Electoral Central, alianţele electorale vor putea susţine candidaţi independenţi la primării, consiliile locale şi cele judeţene.

De asemenea, potrivit hotărârilor BEC, la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie alianţele electorale care se constituie la nivelul tuturor circumscripţiilor electorale comunale, orăşeneşti, municipale dintr-un judeţ sau de sector sau municipiu Bucureşti sau doar la nivelul unora se vor înregistra la biroul electoral de circumscripţie competent, urmând ca protocolul să fie semnat de conducerile organizaţiilor judeţene ale formaţiunilor politice care intră în alcătuirea alianţei electorale şi contrasemnat de conducerile organizaţiilor respectivelor formaţiuni politice. (Agerpres)

Citeste mai mult

NATIONAL

Washingtonul vrea să profite de reuniunile FMI pentru a discuta despre activele ruse blocate

Publicat

in

De

Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale Rusiei pentru înarmarea Ucrainei şi reconstrucţia sa, potrivit unui responsabil al Trezoreriei, scrie AFP.

Casa AlbăFoto: Rob Mcleod / robertharding / Profimedia

“Sperăm că aceste discuţii se vor concentra asupra modalităţilor de a debloca valoarea activelor suverane ale Rusiei imobilizate pentru a sprijini rezistenţa continuă a Ucrainei şi reconstrucţia sa pe termen lung”, a declarat luni un responsabil al Departamentului american al Trezoreriei, în cursul unui briefing de presă telefonic.

El a considerat “important” să se profite de aceste şedinţe, cu prilejul cărora “toţi miniştrii sunt reuniţi, ceea ce nu se întâmplă în fiecare zi”, şi reprezintă “o oportunitate” de a face progrese în această problemă.

Reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale încep marţi la Washington.

“Coaliţia noastră mondială depune eforturi pentru a sprijini rezistenţa Ucrainei, asigurându-se mai întâi că Ucraina dispune de sprijinul financiar de care are nevoie pentru a-şi susţine apărarea”, a adăugat el.

Cele 27 de ţări ale Uniunii Europene au decis, la sfârşitul lui martie, să avanseze lucrările asupra unei propuneri de a utiliza profiturile din activele ruseşti blocate pentru a finanţa echipamente militare cu destinaţia Ucraina.

Acest lucru ar putea face posibilă, din iulie, eliberarea a între 2,5 şi 3 miliarde de euro anual în favoarea Kievului. Nu este vorba despre activele îngheţate ale băncii centrale ruse.

Ca răspuns, Rusia a ameninţat Uniunea Europeană cu acţiuni judiciare “pentru decenii” în cazul folosirii acestor venituri. (Agerpres)

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend