Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

CANCEL CULTURE lovește din nou: O legendă, CRITICATĂ pentru o replică de acum 40 de ani

Publicat

in

Activiştii încearcă să „anuleze” o legendă de la Hollywood pentru o replică de acum 40 de ani

Actorul şi regizorul Clint Eastwood a fost vizat de „cancel culture” pe reţelele de socializare săptămâna aceasta în urma unui clip dintr-un spectacol de premiere din anii 1970.

Activiştii încearcă să „anuleze” o legendă de la Hollywood pentru o replică de acum 40 de ani

Clipul în cauză provine de la Premiile Academiei din 1973 în care actorul Marlon Brando a refuzat să-şi accepte premiul pentru cel mai bun actor în „Naşul” şi, în schimb, a trimis un activist nativ american pe scenă pentru a deplânge modul în care Hollywood-ul a tratat indienii americani, notează SmartRadio care citează Fox News.

Eastwood, care la acea vreme jucase roluri în mai multe filme populare western, printre care „The Good, the Bad, and the Ugly” şi clasicul poliţistului „Dirty Harry”, a urcat apoi pe scenă pentru a prezenta premiul pentru cel mai bun film pentru „Naşul ”şi a făcut referire la remarcile lui Littlefeather înainte de a da premiul.

„Nu ştiu dacă ar trebui să prezint acest premiu, în numele tuturor cowboy-urilor împuşcaţi în toate westernurile lui John Ford de-a lungul anilor”, a glumit Eastwood.

Patruzeci şi opt de ani mai târziu, acea glumă a atras furia activistului progresist Rafael Shimunov care l-a atacat pe legendarul actor şi regizor pentru acest clip.

„1973: actorul nativ american Sacheen Littlefeather a fost huiduit (şi ironizat) la Oscar înainte de a fi batjocorit de Clint Eastwood şi aproape agresat fizic de John Wayne pur şi simplu pentru că a cerut ca indigenii să nu fie dezumanizaţi în film”, a scris Shimunov pe Twitter celor peste 50.000 de urmăritori ai săi.

Shimunov a adăugat apoi mai multe postari acuzându-l de rasism de-a lungul anilor pe Clint Eastwood, care lansat recent un film numit „Cry Macho”

Campania împotriva Eastwood pare să continue pe Twitter cu disputa între activişti si cei care îl apără pe regizorul „Cry Macho”, în vârstă de 91 de ani, informează mediafax.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Semnal de alarmă tras de FACIAS: Pensionarii cu venituri mici vor avea de suferit daca plafonul pentru pensii va rămâne la 9.4% din PIB

Publicat

in

De

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atenția că măsurile asumate de Romania în PNRR referitoare la sistemul public de pensii, respectiv menținerea pe termen lung a unui plafon de 9,4% din PIB, vor face ca românii sa nu mai aibă posibilitatea de a-și asigura traiul zilnic din pensie.

„În alte state europene cheltuielile pentru pensii se ridică la o medie de 13% din PIB. Teoretic, menținerea cheltuielilor sub plafonul asumat se va face prin acordarea de stimulente pentru amânarea pensionării, însă în practică există posibilitatea reală ca vârsta de pensionare să crească până la 70 de ani, un prag al vârstei mult mai mare comparativ cu media europeană, corelat cu speranța de viață a românilor.

Indicatorii economici de astăzi arată clar că realitatea este una mult mai tristă decât prognoza celor care au negociat PNRR și că premisele pe care acesta a fost construit sunt complet false”, transmite FACIAS.

În acest moment, situația pensionarilor este una critică, veniturile acestora fiind grav afectate de creșterea galopantă a inflației.

„Din această cauză, pensionarii devin mai săraci pe zi ce trece, fiind absolut necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 15%, luând în calcul evoluția inflației, la care se adaugă jumătate din procentul creșterii economice prognozate de guvernanți anul trecut.

Concluziile au reieșit în urma analizelor făcute de specialiști în cadrul proiectului privind monitorizarea implementării măsurilor asumate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În ceea ce privește celelalte categorii de pensii, prin PNRR România și-a asumat că nu va introduce categorii noi, iar pensiile speciale existente vor fi raționalizate.

Important de reținut este faptul că nicio pensie specială nu va avea un cuantum care să depășească venitul obținut în cursul perioadei de activitate, respectiv de cotizare. Conform PNRR creșterile ad-hoc ale pensiilor sunt complet excluse.

FACIAS, conform scopului statutar, dar și prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept”, a concluzionat FACIAS.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

„Verdict crimă”: Angela Lansbury va primi la 96 de ani Premiul Tony pentru întreaga carieră

Publicat

in

De

​Actriţa britanică Angela Lansbury, în vârstă de 96 de ani, va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la ediţia din acest an a galei Tony Awards, informează revista Variety, citată de Agerpres.

Angela Lansbury in 2018Foto: Richard Shotwell / Associated Press / Profimedia Images

Într-o carieră de peste 75 de ani, artista britanică are un palmares impresionant şi a obţinut deja cinci premii Tony în categorii competitive.

După ce s-a lansat mai întâi în cinematografie, Angela Lansbury a debutat pe Broadway în 1957 cu un rol în spectacolul „Hotel Paradiso”. De-a lungul deceniilor, a interpretat roluri principale în producţii teatrale de mare succes, precum „Anyone Can Whistle”, „Mame”, „Dear World”, „Gypsy” şi „Sweeney Todd”.

După o pauză de 24 de ani, vedeta britanică a revenit pe Broadway în 2007 cu spectacolul „Deuce”, urmat doi ani mai târziu de producţia „Blithe Spirit”, care i-a adus un nou premiu Tony. Ea a jucat şi în spectacolele „A Little Night Music” şi „The Best Man”.

În cinematografie, Angela Lansbury a jucat în peste 70 de filme, inclusiv în „Gaslight”, „National Velvet”, „The Picture of Dorian Gray”, „The Long, Hot Summer” şi a făcut probabil cel mai memorabil rol al său în „The Manchurian Candidate”. Pentru activitatea ei din această industrie, a fost nominalizată de trei ori la premiile Oscar.

Angela Lansbury a fost timp de 12 ani Jessica Fletcher în „Verdict crimă”.

Lansbury o figură familiară noii generaţii de spectatori după ce a asigurat vocea personajului Mrs. Potts în producţia Disney „Beauty and the Beast” şi a apărut în pelicula „Nanny McPhee”.

Din 1984 până în 1996, a interpretat pe micile ecrane personajul Jessica Fletcher în „Murder, She Wrote” („Verdict crimă”), cel mai longeviv serial poliţist din istoria televiziunii. A câştigat în total şase Globuri de Aur şi a primit 18 nominalizări la premiile Emmy, fiind recompensată totodată şi cu un premiu Oscar onorific pentru întreaga carieră.

În 2014, a primit de la regina Elisabeta a II-a titlul de „Dame” – echivalentul feminin pentru Sir – a Ordinului Imperiului Britanic.

Gala Tony Awards 2022 va fi prezentată de actriţa Ariana DeBose, una dintre protagonistele musicalului „West Side Story” regizat în 2021 de Steven Spielberg, şi va avea loc pe 12 iunie la New York.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend