Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Canada: Poliția din Ottawa amenință că va aresta orice protestatar care blochează străzile

Publicat

in

Poliția din Ottawa a amenințat miercuri că va aresta orice protestatar care blochează străzile, pentru prima dată după 13 zile de proteste împotriva măsurilor de sănătate care au paralizat capitala canadiană, scrie AFP.

„Vă sfătuim că oricine blochează străzile sau ajută pe alții să le blocheze poate fi urmărit penal” și „este susceptibil de a fi arestat”, a avertizat poliția într-un comunicat de presă, precizând că ar putea fi ridicate și vehicule.

Pe lângă străzile capitalei federale Ottawa, care au fost ocupate de la începutul mișcării măsurilor antisanitare de la sfârșitul lunii ianuarie, șoferii de camioane și susținătorii acestora vor să lovească economia paralizând și anumite rute comerciale esențiale.

„Blocajele ilegale trebuie să înceteze”, a îndemnat François-Philippe Champagne, ministrul Industriei, pe Twitter miercuri. Acest pasaj este „esențial” pentru lanțurile de aprovizionare din Canada, a spus el, amintind că „mii de lucrători și întreprinderi depind de el”.

Acest pod suspendat, între vecinii nord-americani, care leagă Ontario de Detroit, în Statele Unite, este crucial pentru industria auto dar și pentru spitalele americane care angajează multe asistente canadiene.

„Blocaje la granițele canadiane amenință lanțuri de aprovizionare fragile, care sunt deja sub presiune din cauza penuriei și întârzierilor legate de pandemie”, a declarat pentru AFP Brian Kingston, președintele Asociației Producătorilor de Vehicule din Canada, cerând încetarea protestelor.

Blocarea Podului Ambassador vine într-un „moment critic”, notează de la Detroit, Michelle Krebs, analist la Autotrader.

De obicei, aproximativ 40.000 de oameni trec pe acest pod și echivalentul a 323 de milioane de dolari SUA de mărfuri trec zilnic prin el.

„Când acest tip de blocaj este o frână a creșterii economice, a producției de bunuri… guvernul federal trebuie să intervină”, a spus Gilles Lavasseur, profesor de economie la Universitatea din Ottawa.

„În acest moment, nu vedem voința politică de a merge în această direcție pentru a face față efectiv blocadei”, adaugă el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Rusia raportează că a preluat controlul deplin asupra satului Pisky din regiunea ucraineană Doneţk

Publicat

in

De

Forţele ruse au preluat controlul deplin asupra satului Pisky, de la periferia regiunii Doneţk din Ucraina, a anunţat, sâmbătă, Ministerul rus al Apărării, relatează agenţia de presă rusă Interfax, citată de Reuters, scrie news.ro.

Reuters nu a putut verifica din surse independente anunţul Ministerului rus al Apărării.

Forţele ruse şi pro-ruse au anunţat că au preluat controlul deplin asupra satului ucrainean Pisky cu mai bine de o săptămână în urmă.

Ministerul a mai precizat că forţele ruse au distrus un sistem de rachete HIMARS furnizat de Statele Unite în apropiere de oraşul Kramatorsk din Ucraina şi un depozit cu muniţie pentru sistem, potrivit  Interfax.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

La câți decibeli s-a ajuns în arena unde David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 m liber

Publicat

in

De

„Bun venit în universul lui Popovici” a postat Federaţia Europeană de Nataţie pe Twitter după ce românul a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de Natație din Roma. Într-o altă postare, LEN a dezvăluit la câți decibeli au ajuns ovațiile publicului prezent la Foro Italico.

David PopoviciFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma și a stabilit și un nou record mondial în această cursă (46.86).​

Înotătorul din România a fost urmat de Kristof Milak (47.47) și de Alessandro Miressi (47.63).

Peste 117 decibeli în momentele în care David Popovici a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber

„Bun venit în universul lui Popovici. După ce a doborât recordul competiţiei şi recordul european în a doua zi a Campionatului European, David Popovici a doborât acum recordul mondial cu timpul 46.86 la 100 m liber” – Federaţia Europeană de Nataţie.

„Zgomot ca al unui avion care decolează? La 117,5 decibeli, Foro Italico a ÎNNEBUNIT după ce l-au văzut pe David Popovici doborând recordul mondial la 100 m liber”, a adăugat LEN.

David Popovici va mai evolua la CE Natație Roma în probele de 200 m liber, 400 m liber și ştafetă 4×100 m liber în zilele următoare.​

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend