Conecteaza-te cu noi

Campulung

Câmpulungul are 19 biserici şi o mănăstire

Avatar

Publicat

in

La ora actuală, în Câmpulung există un număr de 20 de lăcaşuri de cult creştin, unul singur catolic şi alte 19 ortodoxe, fără a lua în calcul şi alte culturi religioase ce au case de rugăciune în municipiu. Vă prezentăm lista bisericilor câmpulungene:

Mănăstirea Negru Vodă

Biserica Sfântul Iacob – Turnul Bărăţiei, unica Biserică Catolică din Muscel

Biserica Bolniţei Mănăstirii Negru Vodă

Biserica Tuturor Sfinţilor – Apa Sărată

Biserica Sfântul Spiridon – Şubeşti

Biserica Sfântul Nicolae – Buna Vestire – Popa Savu

Biserica Sântul Mucenic Mina – Nicuţ

Biserica Sfântul Gheorghe – Vişoi

Biserica Sfinţii Apostoli – Vişoi

Biserica Sfântul Gheorghe – Olari

Biserica Adormirii Maicii Domnului – Fundeni

Biserica Domnească – Adormirea Maicii Domnului

Biserica Sfânta Marina

Biserica Sfântul Ilie

Biserica Miresei „Adormirea Maicii Domnului”– Flămânda

Biserica Chilii – Schimbarea la Faţă

Biserica Schei

Biserica Valea Româneştilor

Biserica Sântul Pantelimon – Spitalului Municipal

Biserica Sfântul Fanurie din Grui

Este de subliniat că cele mai multe dintre lăcaşele de cult creştin din Câmpulung sunt reale monumente arhitecturale, intrate şi în lista clădirilor de patrimoniu.

În acelaşi timp, potrivit Protoieriei Protoieria Câmpulung, în zona Muscel, în cele 27 de localităţi, cu 92 de parohii, slujesc 121 de preoţi parohi şi preoţi slujitori.

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

Avatar

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un grav accident rutier produs între două autoturisme a avut loc pe raza localității Berevoiesti. Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit o victimă încarcerată în autoturismul argintiu, a fost vorba de șoferul cu vârsta de 27, care era conștient și prezenta o fractură deschisă la unul dintre membrele inferioare.
A fost nevoie de intervenția pompierilor cu echipamentele speciale de descarcerare, pentru extragerea victimei și predarea acesteia unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean.
Pe parcursul intervenție s-au asigurat și măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, s-a stabilit că un bărbat de 27 de ani, din Corbi, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza localității Berevoești, din direcția Câmpulung spre Curtea de Argeș, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Câmpulung.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului de 27 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală cu diagnostic preliminar de fractură membru inferior.
Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bogdan Ivan: Dacă nu luăm măsuri urgent, sectorul HoReCa va dispărea!

Avatar

Publicat

in

De

Sectorul HoReCa, care contribuie cu peste 5% la PIB-ul României și angajează aproximativ 400.000 de oameni, a fost cel mai greu lovit de pandemia de coronavirus ȋn 2020. Având ȋn vedere prelungirea restricțiilor de către Guvern, candidatul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, avertizează că acest sector este la un pas de dispariție și că economia națională nu ȋși permite asta.
“Dacă exista o gândire strategică la nivelul Guvernului, HoReCa nu era azi la un pas de dispariție. E ușor să ȋnchizi tot, de pe o zi pe alta, dar nu așa trebuie făcute lucrurile, lipsa asta de viziune ne costă scump, din punct de vedere al economiei. România nu ȋși permite să piardă 5 procente din PIB și sute de mii de locuri de muncă.
La nivel de HoReCa, noi am avut vara asta doar câteva focare, ȋn toată țara. Antreprenorii din industrie au demonstrate că pot gestiona pandemia și au luat măsuri de siguranță. După ce au investit ȋn aceste măsuri, Guvernul i-a ȋnchis la loc, ȋn câteva luni. E bătaie de joc.
Am văzut ȋn weekend un sondaj că aproape 80% dintre români vor ca restaurantele să fie redeschise. Trebuie să ținem cont și de dorințele și nevoile oamenilor, nu suntem ȋn dictatură.
Autoritățile trebuie să vină repede cu un plan pentru redeschiderea localurilor, la o capacitate redusă, bineȋnțeles, cu sisteme de ventilație corespunzătoare, norme de igienă clare etc. La fel, trebuie să ȋnceapă să testeze populația, așa cum PRO România susține de câteva luni, pentru a izola doar oamenii infectați, iar restul să poată merge la serviciu, să iasă ȋn oraș, să aibă o viață cât de cât normală.
Pentru ajutorarea afacerilor din HoReCa afectate de pandemie, PRO România propune acordarea, ȋn 2021, a unui sprijin economic de criză. Asta ȋnseamnă reducerea TVA la 5% pentru serviciile din industrie, anularea unor taxe și impozite și ajutor pentru plata chiriei, ȋn valoare de 50%”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL, la comanda PRO ROMÂNIA ARGEŞ, cod mandatar financiar 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend