Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Câmpulungenii au de ales între a muri de foame sau de a muri intoxicaţi!

Publicat

in

Municipiul Câmpulung se află în comă profundă din punct de vedere economic, însă greu este deschis dialogului de a înţelege interesul unora şi al altora de a-şi dezvolta afaceri în zona Muscel.
Cert este că municipiul din inima Muscelului a ajuns să fie căutat din ce în ce mai rar de cei interesaţi să investească în afaceri ce ar ridica economic zona, de a crea locuri de muncă (mai multe de 10, 20… 100), iar atunci când totuşi vin îi ascultăm gândindu-ne cum să-i expediem mai repede. turcii au navalit peste alesii locali
Recent, aşa cum ziarul nostru a mai prezentat, la Câmpulung a apărut turcul Ömer Karahasanoğlu, reprezentant al Yıldızlar Yatırım Holding A.Ş., interesat să construiască în zona fostului Grulen (unde proprietar este un alt turc, Erdal Duranay) o fabrică de pal, pal melaninat, etc. Promiţând că va crea circa 600 de locuri de muncă într-o primă fază.
Însă, într-o primă etapă, principala problemă a turcilor este construirea unei fabrici de lipici, care presupune anumite norme concrete de Mediu, adică construită pe o arie de cel puţin un kilometru până la orice locuinţă.
Din această cauză firma turcească şi-a prezentat în faţa Consiliului Local Câmpulung intenţia de a construi fabrica poluatoare, mai precis fabrica de clei, la o distanţă de câţiva kilometri de Câmpulung, într-o zonă izolată.
Aleşii locali şi-au arătat dispoziţia de a sprijini iniţiativa turcă de a dezvolta o afacere la Câmpulung dacă toate avizele impuse vor fi perfect legale şi fără nici un risc toxic.
Teama poluării, ce a cuprins Câmpulungul încă de la istoricele cianuri de pe fosta platformă ARO, existenţa unui depozit cu mii de tine de deşeuri periculoase şi mai puţin periculoase pe proprietatea Landmark Management, au creat la Câmpulung „fobia poluării” ajungându-se până în punctul în care s-a solicitat achiziţionarea unui aparat de măsurarea calităţii aerului de către municipalitate. Astfel că orice zvon că ceva ar crea pericol creează panică în rândul populaţiei.
Turcii, au recunoscut de la bun început că pentru platforma industrială pe care doresc să o deschidă au nevoie şi de o fabrică de producere a formaldehidei, una dintre substanţele chimice folosite pentru obţinerea răşinilor, în fabricarea plăcilor de lemn, a mobilei, a echipamentelor sportive, a medicamentelor, a alimentelor, a încălţămintei, a hârtiei, a produselor textile, dar intră şi în fabricarea unor componente pentru autovehicule. Fabrică numită deja de câmpulungeni „bombă ecologică”, pe care turcii doresc să o construiască într-o zonă nepopulată la o distanţă considerabilă de orice factor de risc.
În faţa aleşilor locali câmpulungeni, turcii şi-au expus intenţia, şi-au prezentat în mare proiectul, chiar în prezenţa unui reprezentat pe probleme de mediu, uşile primăriei rămânând deschise pentru noi discuţii.
Acum rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în continuare şi care vor fi deciziile de ambele părţi, în condiţiile în care câmpulungenii pot muri de foame în aşteptarea unor investitori strategici tot promişi de terţi politicieni sau pot alege să moară intoxicaţi, în nici un caz de investiţii poluatoare, ci intoxicaţi doar de zvonurile sau de interesele obscure ale anumitor grupuri!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend