Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Campanie de vaccinare la Ţăndărei – Au fost imunizați 142 de copii

Publicat

in

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că 142 de copii au fost vaccinaţi într-o campanie derulată la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, rata de vaccinare depăşind, astfel, 62 la sută. Campania a fost derulată în perioada 7 – 10 mai de către MS, OMS şi UNICEF potrivit mediafax.

”În urma campaniei de informare şi vaccinare derulată de Ministerul Sănătăţii, rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62. În aceasta perioadă, la sediul Primarie din Ţăndărei, a funcţionat un centru de informare şi vaccinare. Au fost organizate zilnic informări despre vaccinare, în cadrul cărora specialişti în promovarea sănătăţii au informat părinţii despre beneficile vaccinarii şi au răspus la intrebările şi nelămuririle părinţilor legate de vaccinare”, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestora, la centrul de vaccinare s-au prezentat un număr de 169  de copii, dintre care 142 au fost vaccinaţi şi alţi 27 au avut contraindicatie temporara de vaccinare.

Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care au fost vaccinaţi copiii conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 127 vaccinuri ROR, 11 vacinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice şi 86 doze vaccin tetravalent.

Conform datelor disponibile la DSP Ialomiţa, în Ţăndărei, rata de vaccinare în primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, în luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului Naţional de Vaccinare.

”În cadrul acestei campanii door to door, a fost stabilit numărul copiilor existenţi în localitate, care a relevat o diferenţă considerabilă faţă de catagrafierea realizată în baza evidenţelelor copiilor înscrişi la  medicii de familie. Numărul mic de copii aflaţi în localitate în perioada derulării campaniei este determinat de faptul că foarte mulţi locuitori ai căror copii se afla în evidenţele medicilor de familie sunt plecaţi la muncă în strainătate împreună cu copiii”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Campania a avut loc în perioada 7 – 10 mai şi a fost derulată de către MS, OMS şi UNICEF.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Incendiu URIAȘ în București: Pompierii intervin cu 16 autospeciale FOTO/VIDEO

Publicat

in

De

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, la două hale de pe pe bd Metalurgiei din București, anunță ISU.

Pompierii spun că sunt degajări mari de fum și flacără violentă, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Intervin 16 autospeciale și trei autoscări.

Un consilier al lui Ludovic Orban a răbufnit după poza devenită virală pe internet: ‘Este ori o lucrătura securistă de 2 lei, ori trădare din interior

„Ard 2 hale aflate pe Bulevardul Metalurgiei, iar circulația este închisă de colegii de la poliție pentru a facilita accesul pompierilor.

Până în acest moment nu avem victime. La fața locului intervenim cu 16 autospeciale și 3 autoscări. Incendiul a fost anunțat în jurul orei 18.00. În primă fază s-a intervenit cu 6 autospeciale, iar ulterior au mai fost trimise încă 10″, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Atac dur la adresa Guvernului, după apariția fotografiilor cu premierul și câţiva miniştri: Buna credință a românilor are o limită

Publicat

in

De

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, reacționează dur după ce au apărut fotografii  în care premierul şi câţiva miniştri sunt fără mască, beau şi fumează în biroul lui Ludovic Orban de la Guvern.

„Orban scoate din priză educația, sănătatea, economia și pornește petrecerea la guvern

Doamnelor și domnilor miniștri PNL,

Sunteți Guvernul României pe timp și din motiv de pandemie.
Toleranța de care au dat dovadă parlamentarii când v-au trimis la Palatul Victoria are și ea o limită. Buna credință a românilor care s-au conformat interdicțiilor fără să primească în schimb prea multe explicații are de asemenea o limită.

Petrecerea cu alcool, tutun si măști pe masă a premierului și a miniștrilor săi ne arată cât de conectat este Guvernul la starea de alertă în care România (încă) se află.

Apoi, ne arată ce intuiam cu toții: că suntem foarte aproape să depășim o situație dificilă, fără precedent. Pentru că românii au fost responsabili, nu pentru că guvernului PNL i-ar păsa vreun pic!

PS. Credeți oare că sunt singurele cabluri care stau în calea petrecerii? Care să fie următoarele?
PPS. Cel mai bun răspuns va fi premiat cu singura sticlă rămasă nedesfăcută și cu un trabuc de foi”, scrie Robert Cazanciuc pe Facebook.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend