Conecteaza-te cu noi

Mioveni

Campanie de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor la Mioveni

Publicat

in

Organizaţia de Protecţie a Animalelor, “HELFT HANDELN” din Germania, în colaborare cu Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Primăria Oraşului Mioveni şi S.Ed.C Mioveni derulează: CAMPANIE DE STERILIZARE GRATUITĂ a CÂINILOR ŞI PISICILOR, într-o acțiune menită să ducă la scăderea numărului anumalelor fără stăpân de pe stradă.
Perioada: 03 – 08 Septembrie 2018, între orele 9:00 – 17:00.
Locaţie: Adăpostul de câini al primăriei – Mioveni, cartier Racoviţa, (la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, stânga pe drumul cu porţi metalice – v. indicator)
Programare şi alte informaţii la tel. 0752.667.119

Atenţie!!! Conform legii, este OBLIGATORIE sterilizarea câinilor cu stăpân! Nerespectarea se sancţionează cu amendă de până la 10000 Lei (RON)! Noi îţi oferim acest serviciu GRATUIT!
Echipele de medici veterinari vin aici special pentru tine!
Pentru persoanele care nu au mijloc de transport, pentru mai multe animale putem asigura transportul acestora (gratuit)!
NU hrăniţi animalul în ziua castrării!
Vă rugăm aduceţi pentru castrare şi femelele gestante.
Dacă animalul adus pentru sterilizare are şi vreo tumoare sau alte probleme operabile, medicii veterinari vor rezolva de asemenea GRATUIT!
Sterilizările sunt efectuate de echipa de medici veterinari a Cabinetului Dr. Lăbuş & Miaunel, Mioveni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Colonelul Bogdan Olar nu mai este șeful ISU Argeș – A TRECUT ÎN REZERVĂ

Publicat

in

De

Începând cu data de 16.11.2022, Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș, colonel Olar Bogdan Gheorghe, a trecut în rezervă.

„Sunt mândru că am făcut parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și salut cu respect și onoare viața de pompier. Fiecare sirenă, alarmă vor trezi în mine emoția unui militar adevărat.”

colonel Bogdan olar

Cariera a început-o la Detașamentul de Pompieri Pitești și pe măsură ce timpul a trecut s-a perfecționat pentru a deveni un bun profesionist în arma pe care și-a ales-o din pasiune.

În urmă cu 25 de ani ieșea de pe băncile Liceului militar Constantin Brâncoveanu Ploiești și urma să aleagă arma „Pompieri” la Academiei de Poliție Al. I. Cuza.

A fost absolvent și al Cursului de Expert al Mecanismul European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO – USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.

De-a lungul timpului a fost aproape de oamenii din subordine și a condus intervenții complexe, iar printre cele mai importante se numără: intervenția în cazul accidentului de pe DN 73 din anul 2017 în care a fost implicat un camion militar, incendiul izbucnit în anul 2018 la vegetația uscată din localitatea Arefu, aproape de Cetatea Poienari, și incendiul din anul 2022 de la depozitul de deșeuri situat în localitatea Bradu, strada Drumul 23.

Nu a fost un drum ușor, însă prin voință și încredere în sine a gestionat eficient situațiile întâlnite, demonstrând că este unul dintre pompierii care cinstesc cu sufletul datoria unui salvator și deopotrivă uniforma militară.

În perioada următoare va avea loc activitatea de predare primire a unității, până pe data de 30.11.2022, iar conducerea interimară a inspectoratului va fi asigurată de către primul adjunct al Inspectoratului Șef, colonel Berevoescu Alin.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

IPJ Argeș anunță EXAMEN de atestare DETECTIVI PARTICULARI -VEZI CONDIȚII

Publicat

in

De

Înscrierile pentru examenul de obținere a atestatului de detectiv particular au început! Data limită pentru înscrieri este 18 noiembrie 2022, iar examenul va avea loc la data de 09 decembrie 2022.

Persoanele interesate de obţinerea atestatului de detectiv particular pot depune la sediul I.P.J.Argeş, până la data de 18 noiembrie 2022,inclusiv, dosarele personale întocmite conform art. 5 şi art. 6 din Legea 329/2003 (cu completările aduse prin O.U.G. nr.41/28.06.2016), în vederea susţinerii examenului ce va avea loc, în data de 09 decembrie 2022, orele 10.00, la sediul acestei instituţii.

Examenul pentru obținerea atestatului de detectiv particular va consta într-o probă scrisă, eliminatorie, precum și în susținerea unui interviu. În funcție de rezultatele obținute, candidații vor fi declarați ,,admis” sau ,,respins”.

Dosarul personal al candidatului trebuie să conțină următoarele:

a) cerere înscriere; 

b) curriculum vitae;

b) actul de studii, în original și în copie, sau, dupa caz, adeverința din care să reiasă îndeplinirea unei funcții de polițist ori lucrător în cadrul unor instituții publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice sau securității naționale, conform art. 6 alin. (1) lit. c) din Legea 329/2003;

c) actul de absolvire a unui curs de specialitate, în original și în copie, conform prevederilor art. 6 alin. (1) lit. d) din Legea 329/2003, distinct de documentul prevazut la art. 6 alin. (1) lit. c) din Legea 329/2003, cu excepția absolvenților unei școli postliceale de detectivi;

d) certificat medical și certificat de atestare psihologică, eliberate de o unitate sanitară specializată, respectiv de un laborator autorizat (cu termen de valabilitate 6 luni de la data emiterii);

e) declarație din care să rezulte că îndeplinește condiția prevazută la art. 5 alin. (1) lit. e) din Legea 329/2003 (nu desfășoară o activitate care implică exercițiul autorității publice);

f) dovada achitării tarifului pentru susținerea examenului de atestare a cunoștintelor, stabilit în conformitate cu dispozitiile legale (tariful este în valoare de 139,28 lei și se achită la sediul I.P.J. Argeș – Serviciul Financiar).

Mențiune :

Adeverința din care să reiasăîndeplinirea unei funcții de polițist ori lucrător în cadrul unor instituții publice cu atribuții in domeniul apărării, ordinii publice sau securității naționale, conform art. 6 alin. ( 1) lit. c) din Legea 329/2003, va fi solicitată de către comisia de evaluare a dosarelor, dar pentru acest demers este necesar a se menționa de către candidat intituția publică cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice ori securității naționale în care acesta și-a desfășurat activitatea;

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la Inspector de poliție Tudor Paul Ionuț, la nr. de telefon 0248/607000, interior 20161.

  1. TEMATICA

• Drepturile și libertațile fundamentale – Constituția României;

• Legea penală și limitele ei de aplicare;

• Infracțiunea;

• Infracțiuni contra libertății persoanei;

• Infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private;

• Infracțiuni contra înfăptuirii justiției;

• Infracțiuni de corupție;

• Infracțiuni de serviciu;

• Infracțiuni de fals;

• Infracțiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activități reglementate de lege;

• Infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice;

• Infracțiuni contra securității naționale;

• Metode speciale de supraveghere sau cercetare;

• Percheziția;

• Sesizarea organelor de urmarire penală;

• Contractul;

• Exercitarea profesiei de detectiv particular;

• Organizarea și funcționarea societăților specializate și cabinetelor individuale de detectivi particulari;

• Protecția informațiilor clasificate;

• Clasificarea informațiilor. Măsuri minime de protecție a informațiilor clasificate. Accesul la informațiile clasificate;

• Constituirea societăților;

• Prelucrarea datelor cu caracter personal.

  1. BIBLIOGRAFIA

• Constituța României, din 1991, republicată, Titlul II, cap. I, II;

• Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare:

Partea generală, Titlul I, Titlul II;

– Partea specială, Titlul I, cap. VI, art. 206-208, cap. IX, art. 224-227, Titlul IV, art. 266, art. 268, art. 269, art. 271, art. 272, art. 273, art. 275, art. 277, Titlul V, cap. I, art. 291, art. 292, cap. II, art. 302-304, Titlul VI, cap. III, art. 320-327, Titlul VII, cap. IV, art. 348, cap. VI, art. 360-366, Titlul X, art. 409-410;

• Legea nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală cu modificările și completările ulterioare:

Partea generală,Titlul IV, cap. IV, cap. VI, art. 156-158;

– Partea specială, Titlul I, cap. II, art. 288-290;

• Legea nr. 287 /2009, republicată, privind Codul civil, Cartea V, Titlul II, cap. I;

• Legea 329/2003, republicată, privind exercitarea profesiei de detectiv particular, cu modificările și completările ulterioare;

• H.G. nr. 1666/2004, privind Norme de aplicare a Legii nr. 329/2003, cu modificările și completările ulterioare;

• Legea nr. 182/2002, privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările și completările ulterioare:

Cap. I – III, cap. V;

• H.G. nr. 585/2002, pentru aprobarea Standardelor Naționale de protecție a informațiilor clasificate în România cu modificările și completările ulterioare:

  • Cap. II, Secțiunea a 1-a, Secțiunea a 3-a, Secțiunea a 5-a;

• Legea 31/1990, republicată, privind societățile, cu modificările și completările ulterioare:

titlul II, cap. I, cap. III;

• Legea 363/2018, privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritațile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale și combaterii infracțiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative și de siguranță, precum și privind libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare;

• Legea 190/2018, privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend