Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Camerele video au speriat elevii ! DEZASTRU la obtinerea permisului de conducere la Curtea de Arges

Publicat

in

Incepand de ieri, politistii care examineaza elevii in vederea obtinerii permisului de conducere au camere de luat vederi si tablete pe care le monteaza pe fiecare masina de examen. Ieri la Pitesti a avut loc primul examen practic conform noii legi iar promovabilitatea a fost undeva sub 6% spun dezamagiti elevii.

Astazi reprezentatii Prefecturii Arges, politistii examinatori, au venit si la Curtea de Arges cu aceleasi camere video care au intimidat se pare elevii tinand cont ca in primele trei ore de examen nici un candidat nu a fost admis.

Elevii povestesc ca traseul este filmat video si audio si fiecare greseala comisa in trafic este notata de politist direct in programul de pe tableta. In momentul in care se aduna cele 21 de puncte de penalizare, examinatorul trece la volan si aduce autoturismul inapoi la locul de plecare.

Atat instructorii cat si candidatii povesteau astazi la Curtea de Arges ca cel putin deocamdata acest sistem ii intimideaza foarte mult pe elevi. De asemenea noua lege prevede si un procent de promovabilitate pentru instructori astfel ca cei ai caror elevi nu reusesc sa obtina permisul de conducere risca sa ramana fara meserie, urmand ca scolile de soferi sa fie inchise.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Perioada de suspendare a zborurilor se prelungește! Când se va putea călători

Publicat

in

De

Operatorul aerian Wizz Air a anunțat marți că va prelungi perioada pe care sunt suspendate mai multe rute din România ca urmare a extinderii restricțiilor de călătorie existente, introduse de autoritățile române. Astfel, zborurile spre Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda și Marea Britanie vor rămâne suspendate până pe 16 iunie inclusiv.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil. Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air.

Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați despre pașii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienții vor putea primi doar 100% din suma achitată inițial. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au cumpărat biletele, scrie Mediafax.

Vezi și:Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Declarația cutremurătoare a unui medic internat, deși nu avea simptome: Ne închidea cu cheia. Până dimineaţă nu mai intră nimeni. Şi nici nu există buton de panică sau ceva

Publicat

in

De

Medicul povesteşte că a fost închis cu cheia şi că nu intra nimeni în salon până dimineaşa. De asemenea, acesta mai spune că a fost tratat doar cu Plachenil, precizând că i s-a mai dat şi paracetamol şi vitamine însă nu le-a luat deoarece nu avea simptome.

„Eu am fost corectă şi m-am testat, pentru că nu am vrut să pun în pericol pe nimeni. Am intrat în contact cu un caz confirmat la serviciu şi am avut cefalee două zile, înainte de internare. Atât, astea au fost singurele mele simptome. Când m-am internat eram complet asimptomatică şi m-am testat, normal. Şi fiindcă legea aşa spune acum, că trebuie să te internezi, m-am dus şi m-am conformat şi m-am internat, dar nu-i normal ce se întâmplă. Ne închidea cu cheia, închideau uşa efectiv cu cheia şi apoi intră cineva seară, o doamnă asistentă, întreba dacă e în regulă, undeva la 8.00 – 9.00. Până dimineaţă nu mai intră nimeni. Şi nici nu există buton de panică sau ceva.

Era un număr, numărul spitalului şi trebuia să formezi un interior şi răspundea doamna asistentă dacă aveai o problemă. Dar, vă daţi seama că, poate să îţi fie rău să nu mai poţi să mai suni.

Suntem toţi cadre medicale, înţelegem toţi gravitatea problemei, nu fuge nimeni, până la urmă e o lege, chiar dacă pleci te aduce înapoi. Nu e normal să te închidă cu cheia.

Problema şi ce am conştientizat eu în astea trei săptămâni şi ce m-a făcut pe mine să mă îngrijorez foarte tare este faptul că noi nu avem controlul asupra vieţii noastre. Asta e ceea ce am conştientizat eu. Este această lege, eu m-am supus, m-am dus să mă internez, dar internarea, de fapt, pentru mine a fost ca o detenţie, aşa am resimţit-o.

Impactul când stai acolo şi te gândeşti, Doamne, dacă o să fiu eu cea care o să mă negativez după două luni cum s-a mai întâmplat şi la alţii. Să zic că la trei săptămâni am avut noroc, trei săptămâni e media, cam aici se pleacă, după trei săptămâni, dar sunt foarte mulţi care au stat şi 6 săptămâni şi două luni.

Am luat cinci zile Plachenil şi atât! Şi tratament simptomatic, paracetamol şi vitamine pe care nu le-am luat pentru că nu aveam simptome, nu am avut acolo febră deloc, dureri de cap, nu am avut absolut nimic şi nu am luat. Ei mi le-au scris, mi le-au adus în rezervă, dar nu am luat.
Asta practic e ceea ce este cel mai greu de suportat, faptul că ai senzaţia că ai făcut ceva rău şi eşti ţinut efectiv închis ca la detenţie.

Medicii care ne-au îngrijit, practic, ei nu au nicio vină. Provocarea lor e că au ajuns în momentul ăsta, nici măcar să mai fie medici. Pentru că majoritatea pacienţilor sunt asimptomatici, vin, ne întreabă, noi nu avem ce să spunem, tratamentul este făcut conform protocoalelor de la noi din ţară şi cred că cea mai mare provocare a lor în momentul ăsta este să gestioneze frustrarea pacienţilor, care stau acolo şi nu înţeleg de ce. M-am pus în pielea lor şi îmi dau seama că practic nu sunt medici, s-au transformat în nişte psihoterapeuţi şi nu ştiu ce să ne mai spună” a spus un medic, pacient asimtomatic, potrivit digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend