Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Camerele de supraveghere cu infraroșu – de ce sunt ele atât de speciale?

Publicat

in

Camere de supraveghere IR sau camere zi-noapte?

Un singur aspect de care nu se pot plange clientii in ziua de azi este absenta varietatii ofertelor. Explozia din tehnologia supravegherii video si interesul mereu in crestere al clientilor au dus la aparitia unui numar mare de tipuri de camere de supraveghere. Astazi, fie ca aveti un buget limitat si doar o camera de supravegheat, sau un buget generos si o parcare comerciala de monitorizat, piata va ofera optiuni de incredere.

Printre diversele tipuri de camere se evidentiaza camerele de supraveghere cu infrarosu, capabile sa capteze sis a redea imagini video in conditii de iluminare scazuta sau chiar intuneric. De obicei, aceste camere de supraveghere IR sunt echipate cu lumini rosii de jur imprejurul lentilelor. Aceste lumini rosii IR asigura camerelor de supraveghere capacitatea de a “vedea pe timpul noptii”. Ele vor furniza lumina necesara camerelor sa capteze imagini in intuneric total sau lumina scazuta.

Cu toate ca uneori sunt recunoscute ca si camere cu vizibilitate pe timpul noptii, camerele IR nu trebuie confundate cu cele zi&noapte. Acestea din urma nu sunt echipate cu tehnologie infrarosu si nu vor capta imagini in intuneric total. Puteti folosi camerele Zi&Noapte in conditii de iluminare scazuta, dar pentru aplicatiile in care nu exista deloc lumina ambientala, ideale sunt camerele de supraveghere cu infrarosu.

Aceste camere folosesc lumini LED pentru a capta imagini in intuneric total si functioneaza prin detectia radiatiei infrarosii sau a fotonilor care vin de la obiectele emitatoare de caldura. Mai apoi, camera de supraveghere cu infrarosu va converti fotonii in electroni, care mai apoi sunt procesati in imaginile pe care le vizualizam pe telefoane sau monitoare.

In locurile bine iluminate, camerele de supraveghere cu infrarosu vor oferi imagini colorate. Cand devine intuneric, aceste camere se adapteaza automat si trec in modul infrarosu, camera captand imagini in alb si negru. Datorita acestui principiu de functionare, performanta camerelor de supraveghere cu infrarosu nu va fi impactata de ceata, ploaie torentiala, care ar putea diminua lumina si duce la imagini neclare—asa cum se intampla in cazul camerelor care nu au tehnologie Infrarosu.

Ce conteaza in calitatea si eficienta camerelor de supraveghere cu infrarosu?

Atunci cand stiti ca aveti nevoie de camere de supraveghere cu infrarosu, este bine sa selectati modelele in functie de anumite caracteristici. Lungimea de unda, spre exemplu, este un reper important in alegerea camerelor de supraveghere cu infrarosu.

De obicei, exista doua lungimi de unda pentru camerele de supraveghere: 850nm si 940nm. Ar trebui sa alegeti camere cu lungime de unda de 850nm sau de 940nm? Cele mai multe camere sunt sensibile la lumina infrarosie de 850nm, care ajuta la captarea de imagini clare si detaliate la distante mai mari. Cu toate acestea, camerele de supraveghere wireless cu lungime de unda de 850nm vor prezenta o stralucire rosiatica pe care nu v-o doriti.

Lumina infrarosie de 940nm necesita o camera de supraveghere mai sensibila si asigura lumina invizibila. Este o optiune mai potrivita cand aveti nevoie de o camera de supraveghere cu infrarosu invizibil. Cu toate acestea, performanta este mai scazuta decat cu iluminarea de 850nm si cu 50%.

Cele mai multe camere de supraveghere cu infrarosu au iluminare 850nm si exista metode prin care puteti sa ascundeti stralucirea iluminatorului infrarosu de pe camere.

Daca doriti camere de supraveghere cu infrarosu care sa capteze de la mare distanta, trebuie sa verificati distanta pana la care camerele pot capta imagini in intuneric complet. Aceasta distanta este determinate mai ales de tipul si numarul luminilor LED cu care sunt echipate camerele de supraveghere. O camera cu 6 lumini infrarosii poate capta imagini pana la 58m in conditii de iluminare scazuta. Chiar daca o camera poate capta imagini la mare distanta si noaptea, nu inseamna ca este si foarte buna. Mai degraba alegeti o camera cat mai potrivita pentru aplicatia dvs, chiar daca distanta pana la care capteaza imagini nu este mare.

Cea mai simpla metoda de a verifica daca o camera de supraveghere este infrarosie sau nu este sa verificati specificatiile, respectiv gradarea LUX, ce informeaza de cata lumina este nevoie pentru a produce imagini utilizabile. Cu cat mai mic este acest numar, cu atat mai mica este lumina necesara pentru captarea imaginilor. O camera de supraveghere cu adevarat infrarosie va avea o gradatie de 0.0 LUX si va functiona in intuneric total sau fara lumina ambientala.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentar român: Guvernul trebuie să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă. Să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, susține că și guvernanții trebuie să ia măsuri de sprijinire a populației vulnerabile, ”ca să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”.

În ceea ce privește previziunile – ușor alarmiste – ale unor analiști economici cu privire la cea mai costisitoare iarnă din ultimii 60 de ani, europarlamentarul Dragoș Pîslaru spune că, în opinia sa, iarna aceasta este apanajul a două repere: unul este despre solidaritatea cu Ucraina și cel de-al doilea, despre responsabilitatea de a ne duce existența cu resursele limitate din jur.

Este un exercițiu de solidaritate. Al doilea argument, foarte important, este legat de zona de eficiență energetică și de necesitatea schimbării comportamentelor în ceea ce privește lumea din jurul nostru. Și aici vin în contrast categoric cu ceea ce s-a auzit în ultima vreme, cu cele spuse de unii politicieni. L-am auzit pe domnul Ciolacu, pe Rareș Bogdan că românii nu trebuie să-și schimbe comportamentul, că nu o să stau să închid apa.

Cumva, eu cred că aici este o chestiune de responsabilitate cu privire la modul în care vrem să ne ducem existența în relație cu resursele limitate din jur. Și nu cred că mai este secret faptul că are o legătură directă cu schimbările climatice. Și ce poate fi mai convingător decât seceta și ceea ce s-a întâmplat vara asta în materie de fenomene meteo.

Al doilea pas este o chestiune de educație. Comportamente care sunt făcute să nu risipești resursele. Acum, revenim, pentru că una este încerci să faci economie și alta este să mori de frig și să nu poți să-ți plătești factura. Este clar că la nivel european s-a conștientizat ideea că piața energetică este distorsionată și vor fi luate din ce în ce mai multe măsuri pe ideea aceasta.

Este nevoie ca guvernul să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă, mai exact să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”, susține europarlamentarul Dragoș Pîslaru, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politolog român din Cernăuți: ‘Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală’

Publicat

in

De

Marin Gherman, jurnalist și politolog din Cernăuți refugiat în această perioadă în România, a explicat de ce președintele rus Vladimir Putin nu are nevoie de o mobilizare generală.

Întrebat cine sunt cei care ar putea fi mobilizați după decretul emis de Vladimir Putin, analistul a explicat: „Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat în legătură cu faptul că, spre deosebire de Uniunea Europeană, de statele NATO, în Rusia se face armată, deci toți bărbații care împlinesc 18 ani trebuie să facă armata. Sunt recrutați, timp de un an, un an și jumătate, fac armata. Imediat după finalizarea acestui act de onoare, cum este spus în Rusia, este și o moștenire a Uniunii Sovietice, a acestor tradiții, persoana este inclusă pe lista rezerviștilor”.

Astăzi, Vladimir Putin ce a spus, sunt vizați toți rezerviștii. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală, pur și simplu nu mai are nevoie de ea, pentru că va mobiliza pe măsura posibilităților, în baza necesităților ale forțelor armate proprii, câți bărbați va considera de cuviință”, a continuat el.

Pentru că Rusia este foarte mare, nu vorbim de un stat foarte mic, de aceea astăzi 300.000, peste o lună iarăși 300.000 și așa se va realiza o mobilizare și o completare a forțelor armate ale Federației Ruse, deci aici este o mică diferență pentru că foarte mulți bărbați în Rusia au experiență militară. Bine, nu este o experiență extraordinară, știm ce înseamnă corupție în armata rusă, știm ce înseamnă mimarea unui proces de pregătire a militarilor, dar, totuși, o resursă umană enormă există pe teritoriul Rusiei”, a adăugat Marin Gherman, potrivit b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend