Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Camera Inferioară a Parlamentului Rus adoptă o lege ce interzice egalarea rolurilor URSS-ului și Germaniei în război

Publicat

in

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rus, a adoptat o lege ce interzice să fie aliniate, public, rolul Uniunii Sovietice și cel al Germaniei fasciste în cel de-al Doilea Război Mondial, informează agenția TASS.

Proiectul de document a fost depus de șeful Comitetului pentru Cultură din Duma de Stat, Elena Iampolskaia, de prim vice-speakerul Dumei, Aleksandr Jukov, precum și de senatorul Aleksei Pușkov. Textul a fost elaborat la solicitarea președintelui Vladimir Putin, în urma ședinței Consiliului Prezidențial pentru Cultură și Artă.

În nota explicativă a documentului se arată că, în ultimul timp, în mass-media, inclusiv în cele rusești, se publică în mod regulat și se difuzează în direct afirmații disprețuitoare, generalizante și neîntemeiate, în care acțiunile conducerii și armatei sovietice sunt puse pe picior de egalitate cu crimele nazismului și ale soldaților Wehrmacht-ului.

”Considerăm absolut inadmisibil să amestecăm (sau) să punem semnul egalității între acțiunile apărătorilor Patriei, ale celor care și-au dat viața în lupta pentru libertatea și independența ei, acțiunile soldaților-eliberatori și acțiunile îndreptate spre distrugerea popoarelor soldaților-ocupanți, ale indivizilor recunoscuți drept vinovați de comiterea de infracțiuni, în conformitate cu verdictul Tribunalului Militar pentru judecarea și pedepsirea principalilor criminali de război ai țărilor europene ale Axei (Tribunalul de la Nürnberg)”, arată autorii inițiativei.

Ei susțin, de asemenea, că adoptarea proiectului de lege nu va permite să se câștige capital politic pe seama minimalizării faptelor de eroism ale poporului sovietic și a speculațiilor privind victoria în Marele Război de Apărare a Patriei. În același timp, legiuitorii subliniază că va rămâne oportunitatea pentru studii istorice și dezbateri științifice pe această temă.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

România pare să nu mai accepte gunoaiele altora. Un alt transport cu peste o mie de tone de deșeuri a fost oprit să intre în țară

Publicat

in

De

O barjă care aducea din Serbia peste o mie de tone de deșeuri din diferite materiale, unele periculoase, a fost oprită la Cernavodă.

Polițiștii de frontieră din Garda de Coastă și lucrători vamali din Constanța Sud, comisari de mediu și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în țară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Două afaceri din Sectorul 5 primesc finanțare de până la 25.000 de euro

Publicat

in

De

În a doua sesiune a concursului de Planuri de afaceri, în perioada 25 mai – 14 iulie 2021, pe platforma informatică dedicată proiectului la adresa https://rua.sector5.ro/ , s-au înscris cinci planuri de afaceri – pentru a obține o finanțarea nerambursabilă de până la 25.000 de euro, în vederea deschiderii unei afaceri proprii în Sectorul 5 al Municipiului București, în cadrul Proiectului Regenerare Urbană Amurgului, finanțat în cadrul programului “Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate”.

În urma evaluării eligibilității solicitanților și a planurilor de afaceri, trei dintre acestea au trecut în etapa următoare a verificării tehnico-economice. În cadrul evaluării tehnico-economice, două dintre planurile înscrise au obținut peste punctajul minim necesar.

Astfel, în etapa de selecție a planurilor de afaceri în vederea finanțării, au fost selectate următoarele:

– ”Plan de afacere pentru bar-cafenea” cu 79,66 puncte;

– ”Fructe și legume” cu 59 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend