Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Calinic multumeste medicilor care l-au operat pe inima – Vezi ce spune inaltul prelat despre interventie

Avatar

Publicat

in

naltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valvă mitrală video-asistată. Operația, deosebit de complexă, a durat trei ore și a fost realizată de echipa medicală Heart Team a Spitalului European Polisano.

”Această intervenție, cu un caracter de maximă urgență, este una deosebit de complexă și se realizează rar chiar și la nivel internațional, în marile centre de excelență în chirurgie cardiacă. Prin programul transatlantic de chirurgie valvulară minim-invazivă lansat în premieră pentru Transilvania în cadrul Spitalului Polisano anul trecut, în colaborare cu colegii din New York și cu Spitalul Universitar Grenoble, putem oferi pacienților cu patologii grave ale inimii, șansa de a beneficia de proceduri moderne de tratament, cu recuperare rapidă, chiar aici în țară”, a declarat Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și Șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică.

Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire: ”Le mulțumesc medicilor din cadrul Polisano pentru îngrijirea medicală excepțională oferită. Cu toate că intervenția a fost una complexă, a decurs fără complicații. Având în vedere evoluția favorabilă a stării mele de sănătate, sunt încrezător că în cel mai scurt timp îmi voi putea relua activitatea. M-am bucurat că Bunul Dumnezeu a binevoit ca în data de 3 martie 2016 să fiu operat în România la Spitalul European Polisano din Sibiu, prin mâna și sufletul de aur al domnului doctor Victor Costache și echipei sale, cu un curaj demn de minunile zilelor noastre.

Mulțumim din toată inima Părintelui Patriarh Daniel, întregului Sfânt Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoților, monahilor, monahiilor, precum și tuturor credincioșilor pentru rugăciunile îndreptate către Bunul Dumnezeu”.

Operația a fost realizată de echipa medicală Heart Team a Spitalului European Polisano, condusă de Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și Șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, din care fac parte dr. Mihai Chiloflischi – șeful secției ATI, dr. Eric Arnaut Crozat, dr. Emmanuela Ciobanu – chirurg cardiovascular, dr. Radu Hulpus – chirurg și dr. Cristina Leatu – cardiolog.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Alexandru Rafila, după ce au decedat 200 de români din cauza coronavirusului: Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie depistați cei infectați și tratați.

Avatar

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că cifrele nu reprezintă realitatea epidemiologică din România. Totodată, Rafila este de părere că asigurările pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban le dau românilor că nu vor impune noi restricții după alegerile parlamentare sunt hazardate

”Azi am avut 200 de decese, deși am avut mai puține cazuri. Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie să se facă mai multe teste, trebuie făcute anchete epidemiologice, trebuie depistați cei infectați și tratați.

Cine spune că va impune noi măsuri restrictive după alegeri cred că se hazardează. Este posibil ca după alegeri să asistăm la măsuri mult mai severe.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dacian Cioloș iese la rampă și anunță că USR PLUS nu va accepta niciodată sinecuri în administrația publică

Avatar

Publicat

in

De

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că alianța pe care o reprezintă nu va cere niciodată posturi în administraţia publică „de împărţit pe sinecuri” şi nici nu va accepta astfel de practici din partea vreunui partener de guvernare.

„USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri, dar nici nu o să accepte ca un partener de guvernare, oricare ar fi el, să facă lucrurile astea şi atunci evident că este acolo o teamă. Gândiţi-vă, oameni buni, că putem începe să facem nişte lucruri normale într-o societate cu bun-simţ. (…) Sunt lucruri pe care le-am început în 2016 şi care trebuie continuate pentru ca românii să recâştige încrederea în stat. Va trebui în primul rând transparenţă, claritate şi predibilitate în deciziile care se iau. Va trebui profesionalizată administraţia publică, va trebui redusă birocraţia drastic prin digitalizare şi informatizare, va trebui dată o perspectivă clară mediului antreprenorial”, a declarat Cioloş marţi, la o dezbatere electorală online alături de candidaţii Alianţei USR PLUS din regiunea Transilvaniei la alegerile parlamentare Claudiu Mureşan, Oana Murariu, George Căţean şi Adrian Wiener.

Dacian Cioloş, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS, a dat asigurări că nu există intenţia de a majora taxe sau impozite, ci dimpotrivă, unul dintre angajamentele asumate fiind eliminarea taxelor pe valoarea salariului minim.

Adrian Wiener, candidat al Alianţei USR PLUS Arad la Camera Deputaţilor, s-a pronunţat pentru descentralizarea fiscală şi decizională a sistemului sanitar şi creşterea progresivă a finanţării medicinei de familie, iar Oana Murariu, candidată a Alianţei USR PLUS Cluj la Camera Deputaţilor, a arătat că proiectul său este eficientizarea sistemului judiciar în România, prin degrevarea instanţelor de judecată.

Claudiu Mureşan, candidat al Alianţei USR PLUS Sibiu la Senat, a spus că îşi doreşte să vadă la conducerea ţării şi oameni care vin din mediul privat, în timp ce George Căţean, candidat al Alianţei USR PLUS Braşov la Senat, a anunţat că şi-a asumat să ducă „vocea satului în Parlament” şi să fie cel mai tânăr senator în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, conform agerpres.ro.

Citește și:

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend