Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Calinic l-a "uns" deputat pe Tudor Pendiuc

Avatar

Publicat

in

TUDOR PENDIUCPreședintele PSD Argeș, Tudor Pendiuc a fost ales deputat în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, pe o perioadă de patru ani. Este cel de al doilea mandat consecutiv în Adunarea Eparhială pe care l-a obţinut primarul Piteștiului.

Noua Adunare eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pentru mandatul 2014-2018 a fost constituită joi, 12 iunie, în Sala Manole din Centrul eparhial din Curtea de Argeş. Potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, lucrările au fost deschise de către IPS Arhiepiscop Calinic. Noii membri au fost aleşi în cele cinci comisii: administrativ-bisericească, cultural-educaţională, economică, bugetară şi patrimonială, social-filantropică şi organizatorică, juridică şi de validare. Au fost aleşi secretarul Adunării eparhiale, membrii Consiliului eparhial, Adunării Naţionale Bisericeşti, ai Consistoriului eparhial, Consistoriului Monahal şi cel Mitropolitan.

„Sunt adunări de mai multe ori pe an. Când se consideră necesar, ne convoacă și discutăm temele. La finalul fiecărui an se face o analiză a întregii activităţii a Arhiepiscopiei. Cu această ocazie, ne dăm sau nu avizul asupra execuţiei bugetului și a acţiunilor care s-au realizat şi aprobăm bugetul pentru anul următor. Este ca oricare altă organizaţie”, declară primarul Tudor Pendiuc.

 Din această organizaţie mai fac parte preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, deputatul Mircea Drăghici, cei doi rectori ai universităţilor argeşene, Ionel Didea şi Ovidiu Puiu, preşedintele Camerei de Comerţ – Gheorghe Badea, Constantin Stroe – vicepreşedinte al CA al Dacia şi deputatul de Piteşti Daniel Constantin, ministru al Agriculturii.  Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cozmin Gușă îl desființează pe Klaus Iohannis: ‘Șeful azilului’, Iohannis, asigură bolnavii că, prin grija ‘infirmierilor liberali’, ei nu vor muri

Avatar

Publicat

in

De

Cozmin Gușă, analist politici și membru PSD, a lansat un atac dur la adresa președintele Klaus Iohannis.

Gușă acuză că, în vreme ce în lume se impune un lock-down internațional, Klaus Iohannis cere organizarea alegerilor parlamentare.

GERMANIA, FRANȚA, CEHIA, IRLANDA, ȚARA GALILOR, ș.a., INTRĂ ÎN “LOCKDOWN”.
ÎN “OSPICIUL NUMIT ROMÂNIA” APAR SCENE DE GROAZĂ:
„ȘEFUL AZILULUI”, IOHANNIS, ASIGURĂ BOLNAVII CĂ PRIN GRIJA „INFIRMIERILOR LIBERALI”, EI NU VOR MURI. „PACIENTUL CTP” (de la secția jurnaliști a #Spitalului9), ÎI SARE ÎN AJUTOR LUI KWI ȘI SPULBERĂ CHIAR ȘI SPERANȚA DIVINĂ, INDICÂNDU-L PE PATRIARHUL DANIEL CA FIIND ȘARLATAN!🤦🏻‍♂️👎
În urmă cu 2 săptămâni anunțam aici că gravitatea situației va impune un LOCKDOWN INTERNAȚIONAL, în paralel cu pregătirea veselă și inconștientă de alegeri în România:
„Un lockdown mondial, previzibil, discutat deja în marile cancelarii. Eu am informația din interiorul Guvernului Germaniei, conform căreia, marile puteri care includ aici și Uniunea Europeană în bloc, dar și Rusia, China și chiar și Turcia, discută în acest moment posibilitatea unui închideri a lumii, undeva între 15 și 20 noiembrie, timp de o lună, până în buza Crăciunului 2020.
Asta înseamnă o stare de urgență generalizată, cu regulile implicate de restricționare totală a contactelor inter-umane în afara celor necesare, tocmai pentru ca să limiteze efectul pandemiei. Atunci, în acest context de lockdown mondial, alegerile din România ar pica exact în mijlocul acestui lockdown și devin nepotrivite împotriva valului”
(15 octombrie, discuția cu Bogdan Chireac la DCNEWSTV)
Ei bine, situația a degenerat mai rapid și măsurile au fost urgentate, nemaiașteptând acordul informal post electoral din SUA, dintr-un motiv clar invocat de către Merkel și Macron la unison:
”DACĂ NU PUNEM FRÂNĂ, SPITALELE NOASTRE VOR FI REPEDE COPLEȘITE!”
Nu e cazul să mai insist arătând de câte ori e mai proastă situația în spitalele românești decât în cele din vestul Europei, specialiștii bine informați operează însă cu ideea că peste cca 1 săptămână SISTEMUL ATI VA CRĂPA sub afluxul de pacienți cu comorbidități ce vor avea nevoie de terapie intensivă,cu intubare inclusă.
Ce e grav este că Iohannis are cunoștință despre acest lucru, dar își continuă recitalul “SALVĂRII ROMÂNIEI PRIN ALEGERI PE 6 DECEMBRIE”, dată la care românii ar trebui să stârpească COVIDU’, fix prin votul anti PSD… Când acum 10 ani am scris cartea „UN OSPICIU NUMIT ROMÂNIA. CRONICA UNUI EȘEC PREMEDITAT.” , mărturisesc că îl aveam în minte ca „șef de ospiciu” pe inconștientul BĂSE, secondat solid de către „infirmierii nebuni” și ei de tipul COLDEA, MAIOR, KOVESI, ș.a. Cunoscându-l pe Klaus Iohannis încă de prin 2001, n-aș fi mizat pe această
defectare majoră a sa, relevată azi prin declarațiile din pandemie dedicate strict scopului electoral, un Iohannis care upgradează clar evoluția de tip ȘEF DE OSPICIU a fostului BĂSE …
Ca să completeze atmosfera de speriat, „pacienții” cu notorietate de tipul jurnalistului CTP, devin și ei brusc activi (în speranța probabil de a scăpa de porția de dușuri reci de calmare), și „dau cu barda-n Dumnezeu”. Văzând mesajul Patriarhului Daniel, dedicat atât domolirii avântului de demolare spirituală promovat de către „echipajul Iohannis”, cât și redării speranței creștinilor înspăimântați de această ofensivă antinațională, CTP a sărit ieri precum “NAE DIN BAIE”, dar cu obișnuitele spume la gură (!), și l-a numit pe LIDERUL SPIRITUAL AL MAJORITĂȚII ROMÂNILOR ca fiind ȘARLATAN. Bineînțeles că a făcut asta pentru a descuraja orice intenție ulterioară de emisie în plus de mesaje de NORMALITATE din partea ierarhilor ortodocși.
Ei bine, ce-i de făcut?
Simplul scuipat în sân sau afurisenia în cazurile de acest tip, nu par a fi de-ajuns. Solidaritatea vectorilor publici în a-i pune la respect pe acești nebuni care infectează spațiul public, caracterizându-i în mod corespunzător pentru temperarea avântului lor nebunesc, ar fi necesară și chiar urgentă ca primă măsură. În plus, oamenii care mai sunt responsabili prin INSTITUȚIILE STATULUI, trebuie să sprijine izolarea mediatică a acestui gen de cetățeni ce-ar trebui să aibă „dungă roșie pe buletin”, pentru că trebuie să fim conștienți de un lucru:
NEBUNIA PROMOVATĂ PUBLIC ESTE MAI CONTAGIOASĂ ȘI LETALĂ DECÂT COVIDUL!”, spune Cozmin Gușă.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Agriculturii: Vom da banii fermierilor pe animale reale şi nu pe animalele pe care le aveau în 2013 în baza de date

Avatar

Publicat

in

Fermierii români vor primi bani începând din 2021 pe animale reale şi nu pe cele pe care le aveau în anul 2013 în baza de date, pentru că s-a reuşit în Parlamentul European schimbarea anului de referinţă, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

“Am vrut să păstrăm sprijinul cuplat voluntar, atât în sectorul zootehnic, cât şi în sectorul vegetal, în zone aflate în dificultate. Am reuşit să păstrăm ajutorul naţional tranzitoriu care este practic un sprijin de la bugetul naţional, dar şi acest sprijin trebuie negociat la comisie şi practic în 2020 trebuia să se termine şi am reuşit să îl prelungim până în 2027, iar în Parlament, ceea ce nu am reuşit noi în Consiliul Agrifish, am reuşit să schimbăm şi anul de referinţă şi asta mă bucură foarte mult pentru că vom da bani fermierilor pe animale reale şi nu pe animalele pe care le aveau în 2013 în baza de date”, a spus Oros, în cadrul videoconferinţei “Afaceri în agricultură”, organizată joi de Grupul de presă Bursa.

El a precizat că a rămas o problemă “destul de delicată şi importantă” în ceea ce priveşte plafonarea subvenţiilor, care nu a fost tranşată.

“Noi ca şi stat, ca şi Guvern şi ca MADR avem o poziţie pe care am explicat-o în ultima perioadă. Noi am dori ca această plafonare să fie voluntară, să fie la decizia fiecărei ţări membre şi să o combinăm cu o plată redistributivă. Să sperăm că în trialogul care va urma vom obţine şi acest lucru şi atunci putem ajunge la concluzia că în parte ceea ce ne-am propus prin acest PNS (Planul Naţional Strategic – n. r.) se va îndeplini”, a menţionat ministrul.

Potrivit sursei citate, în cadrul negocierilor privind Politica Agricolă Comună, care au avut loc săptămâna trecută atât în Consiliul AgriFish, cât şi la nivelul Parlamentului European, au fost susţinute priorităţile României pentru perioada 2021-2027, în condiţiile în care toate ţările încearcă să îşi impună priorităţile în funcţie de strategiile Comisiei Europene: Pactul Verde European (Green Deal), strategia pe biodiversitate şi strategia De la Fermă la Furculiţă (Farm To Fork).

“Am dorit o flexibilitate mai mare pe aceste eco-scheme impuse de strategia Green Deal, în aşa fel încât să nu pierdem banii europeni, pentru că aceste eco-scheme vor fi obligatorii pentru ţările membre, dar voluntare pentru fermieri, şi este foarte important ca aceste eco-scheme să fie acceptate de către fermieri să vină să compenseze exigenţele acestui Green Deal şi banii să nu fie pierduţi”, a explicat Oros.

Grupul de presă Bursa a organizat joi videoconferinţa “Afaceri în agricultură”, temele principale de dezbatere fiind impactul Green Deal asupra finanţării agriculturii şi asupra activităţii din acest domeniu, măsurile pentru combaterea sau reducerea efectelor acestora, surse alternative de finanţare pentru fermierii mici şi medii, asigurările în domeniul agricol, planul de rezilienţă şi recuperare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend