Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Calinic l-a “uns” deputat pe Tudor Pendiuc

Avatar

Publicat

in

TUDOR PENDIUCPreședintele PSD Argeș, Tudor Pendiuc a fost ales deputat în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, pe o perioadă de patru ani. Este cel de al doilea mandat consecutiv în Adunarea Eparhială pe care l-a obţinut primarul Piteștiului.

Noua Adunare eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pentru mandatul 2014-2018 a fost constituită joi, 12 iunie, în Sala Manole din Centrul eparhial din Curtea de Argeş. Potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, lucrările au fost deschise de către IPS Arhiepiscop Calinic. Noii membri au fost aleşi în cele cinci comisii: administrativ-bisericească, cultural-educaţională, economică, bugetară şi patrimonială, social-filantropică şi organizatorică, juridică şi de validare. Au fost aleşi secretarul Adunării eparhiale, membrii Consiliului eparhial, Adunării Naţionale Bisericeşti, ai Consistoriului eparhial, Consistoriului Monahal şi cel Mitropolitan.

„Sunt adunări de mai multe ori pe an. Când se consideră necesar, ne convoacă și discutăm temele. La finalul fiecărui an se face o analiză a întregii activităţii a Arhiepiscopiei. Cu această ocazie, ne dăm sau nu avizul asupra execuţiei bugetului și a acţiunilor care s-au realizat şi aprobăm bugetul pentru anul următor. Este ca oricare altă organizaţie”, declară primarul Tudor Pendiuc.

 Din această organizaţie mai fac parte preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, deputatul Mircea Drăghici, cei doi rectori ai universităţilor argeşene, Ionel Didea şi Ovidiu Puiu, preşedintele Camerei de Comerţ – Gheorghe Badea, Constantin Stroe – vicepreşedinte al CA al Dacia şi deputatul de Piteşti Daniel Constantin, ministru al Agriculturii.  Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat atrage atenția: ‘La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primește’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că ”Stăm mult mai bine decât majoritatea țărilor europene. Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni”.

”La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primește. Aici sunt aspectele de livrare pe care le ştiu colegii de la Comitetul de Vaccinare. Dacă ne comparăm cu alte ţări şi există site-uri care ne compară, nu e o chestie băgată de România să spunem că ne lăudăm. Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene.

Noi avem deja 2% vaccinaţi. Dacă vedeţi harta Europei cu 2% vaccinaţi sunt încă două-trei ţări care au atins această cifră. Sunt ţări care sunt mult sub noi. Sunt ţări care sunt sub 1%, aşa că România totuşi este în rândul ţărilor care au fost mai active în acest sens.

Eu zic că modul de organizare, faptul că s-a implicat Ministerul Apărării, faptul că s-a colaborat între noi toţi, Ministerul Apărării cu DSU, cu Ministerul Sănătăţii, faptul că au fost implicate resurse la nivel naţional, logistice, personal medical. A fost organizat din punctul meu de vedere, destul de eficient ca să putem vaccina mai mulţi.

Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni. Toate ţările au probleme. Orice problemă care poate fi corectată, sunt covins că colegii o vor corecta, dar nu e nimeni care să poată să spună: e perfect la mine totul. Ideea este ce realizăm şi rezultatul nostru în acest moment, este un rezultat bun. Echipa de vaccinare şi-a făcut treaba, din punctul meu de vedere”, a declarat Raed Arafat, conform Antena3.ro.

Citește și:

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Situație dramatică: O fetiță de 8 ani, infectată cu COVID-19, a căzut de la etajul locuinței în care se afla în izolare cu mama sa

Avatar

Publicat

in

De

O fetiță în vârstă de 8 ani se afla în izolare, la domiciliu, alături de mama sa, după ce ambele au fost depistate pozitiv cu COVID-19. 

Momentan nu se cunosc împrejurările în care fetița a suferit un asemenea accident.

„Echipajul deplasat la faţa locului a găsit copilul conştient dar cu un traumatism de coloană vertebrală dorsolombară. Fetiţa se afla în izolare cu mama, amândouă fiind confirmate cu boala COVID-19. A fost transportată la spitalul din Huși. S-a solicitat elicopter pentru a fi transportată la Spitalul «Sfânta Maria» Iaşi”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

„Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI la aterizarea, respectiv decolarea. elicopterului SMURD Iași care, a preluat o fetiță în vârstă de opt ani diagnosticată cu politraumatisme în urma unei căderi de la înălțime. Victima a fost transportată de ambulanța aparținând SAJ Vaslui”, mai informează autoritățile.

Primele verificări arată că mama victimei se afla într-o altă cameră la momentul producerii accidentului teribil. Fetița se afla în camera ei și se juca, informează Gândul.ro.

Citește și:

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend