Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Calinic l-a “uns” deputat pe Tudor Pendiuc

Avatar

Publicat

in

TUDOR PENDIUCPreședintele PSD Argeș, Tudor Pendiuc a fost ales deputat în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, pe o perioadă de patru ani. Este cel de al doilea mandat consecutiv în Adunarea Eparhială pe care l-a obţinut primarul Piteștiului.

Noua Adunare eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pentru mandatul 2014-2018 a fost constituită joi, 12 iunie, în Sala Manole din Centrul eparhial din Curtea de Argeş. Potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, lucrările au fost deschise de către IPS Arhiepiscop Calinic. Noii membri au fost aleşi în cele cinci comisii: administrativ-bisericească, cultural-educaţională, economică, bugetară şi patrimonială, social-filantropică şi organizatorică, juridică şi de validare. Au fost aleşi secretarul Adunării eparhiale, membrii Consiliului eparhial, Adunării Naţionale Bisericeşti, ai Consistoriului eparhial, Consistoriului Monahal şi cel Mitropolitan.

„Sunt adunări de mai multe ori pe an. Când se consideră necesar, ne convoacă și discutăm temele. La finalul fiecărui an se face o analiză a întregii activităţii a Arhiepiscopiei. Cu această ocazie, ne dăm sau nu avizul asupra execuţiei bugetului și a acţiunilor care s-au realizat şi aprobăm bugetul pentru anul următor. Este ca oricare altă organizaţie”, declară primarul Tudor Pendiuc.

 Din această organizaţie mai fac parte preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, deputatul Mircea Drăghici, cei doi rectori ai universităţilor argeşene, Ionel Didea şi Ovidiu Puiu, preşedintele Camerei de Comerţ – Gheorghe Badea, Constantin Stroe – vicepreşedinte al CA al Dacia şi deputatul de Piteşti Daniel Constantin, ministru al Agriculturii.  Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bomba a fost aruncată: Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo

Avatar

Publicat

in

De

Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală a făcut o declarație controversată privind spitalele de campanie pentru bolnavii Covid. Medicul Monica Pop susține că acestea nu ar fi folosite pentru a interna cazurile de infectați cu noul coronavirus.

Prezentă într-o intervenție telefonică la Antena 3, medicul Monica Pop a dezvăluit că mai mulți colegi de breaslă i-au confirmat că spitalele de campanie nu au pacienți Covid.

“Eu întreb de câteva zile şi nimeni nu mi-a răspuns: ce se întâmplă cu spitalele de campanie, pentru că acolo sunt şi secţiuni mici de Terapie intensivă, câţi bolnavi sunt acolo, dacă sunt bolnavi? Eu am informaţii, sigur, pe surse, că nu există bolnavi internaţi acolo. Atunci, pentru care motiv au fost făcute spitalele de campanie şi a costat fiecare dintre ele câteva milioane de euro?”, susține specialistul în oftalmologie

Doar în ultimele 24 de ore, la ATI au ajuns 861 de pacienți, care se luptă cu boala. Pentru că cei aflați în stare gravă au nevoie de asistență medicală și de aparatură, Monica Pop este de părere că spitalele de campanie ar trebui folosite doar pentru cazurile asimptomatice sau ușoare.

“Eu consider, şi aşa aş fi făcut, dacă aveam această posibilitate, aş fi pus toţi bonavii asimptomatici sau cu simptome uşoare numai în spitalele de campanie şi lăsam spitalele cu aparatură performantă să fie pentru cazurile grave.”, recomandă Monica Pop

Pe de altă parte, medicul este revoltat în privința faptului că nu se cunoaște ce rol joacă aceste spitale de campanie, construite din banii cetățenilor. Monica Pop solicită informații despre cum sunt acestea gestionate în sprijinul bolnavilor Covid.

“De ce au stat goale? Şi acum sunt goale, eu aşa ştiu. Trimiteţi pe cineva la Otopeni, să vedem câţi bolnavi sunt acolo. Mi se pare inadmimisibil. Nu ştiu sigur, dar dacă e adevărat – şi ştiu de la medici că nu sunt bolnavi acolo, nici acolo, nici în altă parte – atunci de ce au fost construite?

Toată lumea cred că vrea să ştie cum au fost gândite, pentru că trebuia o pregătire din start, nu trebuia să aşteptăm să fie numărul acesta impresionant de infectaţi. Dar vreau să ştiu cum sunt gestionate aceste spitale de campanie, care au fost plătite din banii acestui popor, deci din banii noştri. Şi avem dreptul să ştim ce se întâmplă cu ele şi de ce nu sunt bolnavi acolo şi din care motiv nu se folosesc secţiile de ATI din aceste spitale de campanie”, a spus medicul Monica Pop, miercuri, la Antena 3.

Vezi și:FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Am început să creștem capacitatea de ventilație în zonele care sunt mai afectate’

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că în prezent sunt 368 de localități care au depășit pragul de 3 cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„La acest moment avem 368 de localităţi care au depăşit 3 la mie şi comitetele judeţene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern: obligativitatea portului măştii, închiderea unor activităţi, temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea la învăţământul online. (…) Deci, astăzi, faţă de ieri, avem o creştere de 15 localităţi care au depăşit indicele de 3 la mie, cazuri cumulate în 14 zile”, a precizat Arafat în şedinţa de guvern.

El a spus, în privinţa testelor rapide aprobate de Comisia Europeană, că la până la începutul săptămânii viitoare urmează să ajungă în ţară 43.000 de teste pe bază de antigen, menţionând că stocul prevăzut este de un milion de teste.

„Testele rapide pe bază de antigen avem în plan să aducem mai multe pentru a le folosi, cum spunem noi pe linia de front, mai ales în unităţile de primiri urgenţe, ne-ar ajuta să punem diagnosticul rapid pentru cazurile simptomatice şi să le diferenţiem, chiar dacă unele vor trebui ulterior să fie confirmate şi pe testele PCR. Deja primele 43.000 de teste vor ajunge în ţară din fonduri extrabugetare, deci în colaborare cu Crucea Roşie şi mai urmează să introducem stocul strategic. (…) Pentru stocul strategic, pentru prima fază sunt cele 43.000 de teste deja contractate şi urmează să ajungă în România la sfârşitul acestei săptămâni, începutul celeilalte. Pe stocurile strategice am prevăzut un milion de teste”, a adăugat Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban a transmis că aceste teste trebuie folosite şi în şcoli, grădiniţe, căminele de bătrâni.

„Acestea ar trebui să le folosim nu numai în UPU, ci în şcoli, grădiniţe, când apar cazuri simptomatice, eventual, în căminele de vârstnici, căminele cu persoane cu dizabilităţi, în general unde sunt riscuri majore, pentru a-i putea diagnostica, evident, pe simptomatici, nu pe asimptomatici”, a spus Orban.

Orban a susţinut că trebuie luate măsuri şi legat de activitatea de primiri urgenţe.

„Am început să creştem capacitatea de ventilaţie în zonele care sunt mai afectate. De exemplu, în Bucureşti ieri am distribuit ventilatoare suplimentare la Pantelimon, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca. Mai mult decât atât, am amplasat două posturi medicale avansate care permit extinderea capacităţii de observare a pacienţilor la Pantelimon şi la Spitalul Universitar. Acestea sunt măsuri pe care putem să le replicăm şi în alte zone dacă se cere. Capacitatea de ventilaţie ne ajută să asistăm pacienţii până îi internăm în secţiile de ATI”, a mai precizat Raed Arafat.

Citește și:

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend