Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Călin Popescu Tăriceanu TUNĂ: Comisia de la Veneția emite niște aprecieri, au și ei dreptul să greșească

Publicat

in

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu susține că o bună parte din recomandările Comisiei de la Veneția privind justiția din România sunt simple opinii.”Să stiți că discuția cu Guy Verhofstadt a fost foarte bună.
Citește mai departe…
Călin Popescu Tăriceanu TUNĂ: Comisia de la Veneția emite niște aprecieri, au și ei dreptul să greșească

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

China nu mai EXPORTĂ coronavirus, ci îl IMPORTĂ: Noul virus găsit pe pe ambalaje cu creveţi din Ecuador

Publicat

in

De

China a anunţat vineri că a descoperit noul coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador, un nou motiv de preocupare faţă de produsele congelate din import, anunță AGERPRES.

Eşantioane prelevate de pe un container şi pachete cu creveţi albi de Pacific au dat rezultat pozitiv pentru noul coronavirus în porturile chineze Dalian şi Xiamen, potrivit Administraţiei chineze a Vămilor, relatează AFP.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Însă noul coronavirus nu a fost descoperit pe eşantioanele prelevate din interiorul pachetelor şi nici din creveţi. Prezenţa virusului pe pachete de creveţi nu înseamnă neapărat că acest aliment este contagios, a subliniat un responsabil al instituţiei menţionate.

China este preocupată de siguranţa produselor alimentare după ce luna trecută un focar epidemic a fost declanşat într-o piaţă din Beijing, unde noul coronavirus a fost detectat pe planşele pe care era tranşat somonul din import.

De atunci au fost testate peste 220.000 de eşantioane de produse alimentare şi ambalaje, dar niciunul nu a dat un rezultat pozitiv la analiza pentru noul coronavirus.

Totuşi, China a suspendat importurile produselor livrate de unii producători străini afectaţi de epidemia COVID-19, în special abatorul german Toennies şi compania de alimentaţie americană Tyson Foods, care de asemenea deţine abatoare.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

Ecuadorul se numără printre ţările latino-americane cele mai afectate de pandemie, cu peste 62.000 de cazuri de COVID-19 până în prezent, dintre care circa 5.000 de decese. Autorităţile estimează că alte peste 3.000 de decese au fost provocate tot de această boală, dar acest lucru nu a putut fi confirmat în lipsa testării.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Cîțu, mesaj către omologii din Europa: România accelerează cursa pentru marele pot de 100 de miliarde de euro

Publicat

in

De

Implementarea rapidă a instrumentului SURE de către Comisia Europeanã, precum și adoptarea cu celeritate a instrumentului de redresare sunt considerate prioritare de cãtre România în contextul crizei mondiale generate de virusul COVID-19, a spus, în cadrul ECOFIN, de ministrul Finanțelor.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

„Redresarea economicã rapidã a UE depinde de modul în care reușim sã punem în aplicare mãsurile deja convenite, precum și instrumentul de redresare. Trebuie sã ținem cont de necesitãțile diferite ale statelor membre, sã asigurãm flexibilitate în aplicarea instrumentelor și sã evitãm introducerea unor sarcini administrative nejustificate”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în intervenția sa din cadrul videoconferinței Consiliului Afacerilor Eonomice și Financiare (ECOFIN) de vineri.

Miniștrii finanțelor și economiei au avut un schimb de opinii cu privire la progresele înregistrate în privința mãsurilor de rãspuns la criza provocatã de COVID-19 la nivelul UE, inclusiv mecanismele implementate prin Banca Europeanã de Investiții (BEI), Mecanismul European de Stabilitate (MES) și SURE (instrumentul european pentrusprijinul temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situațiide urgențã).

„România susține implementarea rapidã a instrumentului SURE. Am început deja discuțiile cu oficiali din Comisia Europeanã pentru aprobarea acțiunilor eligibile în cadrul instrumentului. Funcționarea eficientã și flexibilã a acestuia este deosebit de importantã pentru țara noastrã, care nu poate accesa instrumentele aferente Mecanismului European de Stabilitate”, a precizat Florin Cîțu.

SURE presupune o asistențã financiarã de pânã la 100 miliarde euro, sub formã de împrumuturi destinate atenuãrii riscului de șomaj și se adreseazã tuturor statelor membre. Acestea vor contribui cu garanții de 25% din volumul facilitãții (25 miliarde euro), care se vor constitui ca datorie publicã guvernamentalã garantatã și nu vor avea impact pe deficit decât în cazul în care sunt executate. În cazul României, garanțiile se ridicã la 393 milioane euro.

La prima reuniune ECOFIN din mandatul sãu, Președinția germanã și-a prezentat prioritãțile în domeniul afacerilor economice și financiare și i-a informat pe miniștri despre pregãtirile pentru reuniunea virtualã a G20 din 18 iulie.

De asemenea, miniștrii au analizat rapoartele de convergențã publicate de Comisia Europeanã și de Banca Centralã Europeanã la 10 iunie. Documentele examineazã dacã statele membre din afara zonei euro îndeplinesc condițiile necesare pentru adoptarea monedei unice.

Miniștrii de finanțe din UE au discutat și despre prioritãțile pentru finalizarea Uniunii Piețelor de Capital, în special având în vedere impactul crizei provocate de COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend