Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Călin Popescu Tăriceanu iese la rampă: ‘Actualii conducători politici sunt captivi, din păcate, unor jocuri politice mărunte, mânați de interese personale, fără simț patriotic’

Publicat

in

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a transmite un mesaj cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE).

Astăzi se împlinesc 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Procesul de aderare a demarat în perioada guvernării Convenției Democrate Române (1996 – 2000) și a continuat sub guvernarea Năstase. La finele anului 2004, când am devenit Prim-ministru al României, am constatat că mai aveam un drum lung și anevoios de parcurs din cauza unor rămâneri în urmă semnificative pe unele dintre capitolele de aderare.

Mi-am concentrat toată priceperea și energia pentru a ne îndeplini angajamentele și a fi gata pentru aderare la 1 ianuarie 2007. Am făcut apel la toate conexiunile politice cu familia liberală europeană. Am beneficiat de sprijinul și influența deosebite ale Casei Regale a României, care s-a pus în slujba țării. Am reușit să mobilizez toți oamenii valoroși din administrația publică, precum și celelalte instituții ale statului român, care printr-un efort remarcabil au recuperat întârzierile pe care le aveam pe parcursul aderării.

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această importantă realizare politică și economică pe care o reprezintă aderarea la Uniunea Europeană.

Beneficiile aderării le-am simțit cu toții. Apartenența la marea familie europeană ne face mai prosperi, mai siguri pe viitorul nostru și al generațiilor care urmează.

Pentru mine, ca european convins, aderarea la Uniunea Europeană mi-a adus și satisfacții enorme în plan politic. Mă bucur în fiecare zi că românii beneficiază enorm de pe urma faptului că România este membră a Uniunii. Nivelul de trai a crescut, tinerii noștri pot studia în străinătate, toți românii pot călători nestingherit, pot munci și trăi acolo unde le este mai bine.

Am totuși două regrete pe care vreau să le subliniez, pe scurt. Cu tristețe, dar cu nădejde că lucrurile se vor schimba într-o zi.

1) Conducătorii actuali ai României nu înțeleg că Uniunea Europeană este o comunitate de state egale în care fiecare își aduce contribuția pentru binele comun, dar nu uită să își promoveze interesele și să le apere. Prin comportamentul lor deplorabil ei fac ca România să fie tratată ca o țară de mâna a doua.

Îi îndemn viguros să reprezinte și să apere interesele României. Aceasta este misiunea lor cea mai importantă încredințată de cetățeni.

2) După aderarea la NATO și Uniunea Europeană, România nu mai are niciun proiect strategic.

Am vorbit nu o dată despre acest obiectiv. România are capacitatea umană, intelectuală, organizatorică de a se mobiliza pentru a deveni o forță economică redutabilă în Europa. Și, de aici, cu toate consecințele creșterii influenței sale politice.

România trebuie să își propună un proiect ambițios de a deveni a 6-a putere economică a Uniunii Europene. Cu înțelepciune și determinare se poate!

Actualii conducători politici sunt captivi, din păcate, unor jocuri politice mărunte, mânați de interese personale, fără simț patriotic.

Elitele intelectuale ale României trebuie să clădească un proiect de țară ambițios, de care avem mare nevoie. Știu că se poate!

La mulți ani, români!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Date de la ora 10:00. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi date referitoare la pandemia de coronavirus.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus și 28 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28  de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut o nouă tabără în interiorul PNL: Liberalii autentici. ‘Nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita’

Publicat

in

De

Situație tot mai tensionată în interiorul PNL! Fostul prefect de Argeș Emanuel Soare și-a anunțat demisia din partid. Acesta a acuzat actuala conducere a organizației PNL Argeș că se comportă ”complet nestatutar”. 

După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcția de Prim-Vicepreședinte și din calitatea de membru al PNL.

Mi-a fost foarte greu să iau această demisie și mă despart de PNL cu sufletul apăsat. Am convins peste 70.000 de argeșeni să ne voteze în campania pentru alegerile locale, arătând că suntem oameni serioși, loiali principiilor și valorilor liberale care au construit România modernă. Am arătat că suntem singura opțiune pentru mai bine în fața unei guvernări locale de stânga, complet neperformantă.

Din păcate, noua conducere a PNL Argeș, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democrației și moralității politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizațiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD și aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte județe în componența noului Birou Politic Județean.

Sunt alături de toți liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înțeleg frustrarea și nemulțumirile și îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL și să ia, de urgență, decizia pe care o consideră corectă față de ei înșiși, față de credințele lor și față de electoratul de dreapta, liberal.

În condițiile actuale, nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita și va mai vota vreodată PNL”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend