Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Călin Popescu Tăriceanu explică eșecul de la București: Sunt dezamăgit și mă doare rezultatul

Avatar

Publicat

in

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că rezultatul extrem de slab de la București se datorează faptului că unii au aruncat foarte mulți bani în campania electorală, în timp ce ALDE nu a avut această posibilitate.

Citește și: HARTA primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ – PNL obţine cele mai multe mandate, în ciuda loviturilor date de USR

”Acum, cu rezultatele oficiale pe masă, avem o imagine clară a ceea ce au însemnat pentru noi aceste alegeri. Și concluzia a fost exprimată foarte bine de un coleg de-al meu: cât de mare a fost ALDE dacă și după ce au rupt atât de mult din noi, și PSD-ul și PNL-ul, tot am reușit să scoatem zeci de primari și sute de consilieri? Așa slăbiți cum am fost, am reușit acum să intrăm în 13 consilii județene, să luăm 23 de primari și câteva sute de consilieri. Da, este un rezultat mai slab decât în 2016, dar după pierderile suferite cred că rezultatul obținut de colegii mei este unul remarcabil.

Sunt dezamăgit de rezultatul pe care l-am obținut la București. Sunt dezamăgit că nu am convins mai mulți bucureșteni că ideile noastre sunt mai bune decât ale celorlalte partide, la fel și candidații. Mă doare rezultatul, dar nu atât de mult pentru mine, pentru că eu sunt bătătorit în lupte politice, ci pentru colegii mei mai tineri pe care i-am promovat.

Alegerile din 27 septembrie au dat câștig de cauză partidelor mari, celor care au putut cheltui milioane de euro în campanie. Această campanie nu a fost câștigată de idei și programe, ci de banii aruncați în publicitate.

În calitate de lider al ALDE vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au creditat cu încrederea lor. Voturile lor sunt importante pentru noi și le vom folosi doar în interesul lor!

Mulțumesc tuturor colegilor din partid care s-au angajat fără să clipească într-o campanie în care votul negativ a contat mai mult decât ideile și candidații. Celor mai tineri care au participat pentru prima dată la alegeri le spun să nu fie dezamăgiți și să nu dezarmeze. În politică sunt și asemenea momente când, în ciuda programului bun pe care îl ai, oamenii hotărăsc să meargă cu partidele mari. Le cer să-și învingă dezamăgirea și să rămână în politică, pentru că este nevoie de ei.

Urmează zile importante în care trebuie să hotărâm ce vom face pentru alegerile parlamentare. Este de așteptat ca această polarizare politică să continue, pentru că este clar că partidele mari doresc să-i elimine pe cei mici de pe scena politică. În aceste condiții trebuie să fim realiști și să găsim soluții care să permită păstrarea filonului liberal autentic pe scena politică.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Hidroelectrica a finalizat modernizarea stațiilor de 110kV aferente CHE Voila și CHE Viștea

Avatar

Publicat

in

De

Hidroelectrica a terminat lucrările de modernizare și urmează să pună în funcțiune stațiile de 110kV aferente CHE Voila și CHE Viștea.

Hidroelectrica anunță că a admis recepțiile la terminarea lucrărilor de modernizare a stațiilor de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

Lucrările, în valoare totală de 1,28 mil. lei (550 mii lei stația 110kV Voila și 680 mii lei stația 110kV Viștea) sunt parte din obiectivul de investiții Hidroelectrica ”Modernizare stații 110kV Sector Olt Superior” și au fost realizate în conformitate cu graficul de execuție aprobat.

Cele două stații, care intră într-un nou ciclu de viață și exploatare ca urmare a efectuării modernizărilor, au beneficiat de lucrări de montare ale echipamentelor de 110 kV noi, lucrări de construcții, realizarea de lucrări de circuite secundare și instalații noi.

„Suntem mulțumiți de faptul că lucrările de modernizare a stațiilor de 110kV se desfășoară fără întârzieri și putem astfel urmări îndeaproape graficul de realizare pe care ni l-am propus pentru acest an. Fiecare pas contează, fiecare modernizare sau retehnologizare aduce un plus de siguranță în exploatare și certitudinea că obiectivele noastre vor răspunde prompt solicitărilor SEN și vor fi disponibile mulți ani de acum înainte”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernul ungar își anunță spijinul pentru maghiarii de peste granițe

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul ungar cooperează cu maghiarii de dincolo de frontiere şi îi şi sprijină – a declarat Péter Szilágyi, comisar ministerial responsabil de politica naţională la Oficiul premierului ungar, la Magyaralmás, judeţul Fejér, informează rador.ro

Citește și: Conducerea PSD validează lista la parlamentare: surprize din partea social-democraților

La festivităţile prilejuite de inaugurarea noului monument dedicat Trianonului, Péter Szilágyi a precizat, de asemenea, că în ultima perioadă, în mai multe sate şi oraşe maghiare din afara graniţelor ţării, au fost renovate mai multe şcoli, grădiniţe şi biserici, cu sprjin guvernamental. Scopul guvernului este acela de a nu lăsa rădăcinile familiale seculare să se destrame – a adăugat comisarul ministerial.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend