Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Calcule ONU: 1 din 6 ucraineni a fugit din țară

Publicat

in

Peste 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești, anunță Agenția ONU pentru refugiați.

Asta înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului, potrivit celor mai recente informații ale Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

În plus, peste opt milioane de persoane, aproape una din cinci din populația Ucrainei de dinainte de război, sunt strămutate în interiorul țării după ce au fost forțate să își părăsească locuințele, anunță Organizația Internațională pentru Migrație, potrivit CNN.

Cei mai mulți refugiați au mers în Polonia care a primit 3,5 milioane de ucraineni.

În Moldova și în România au ajuns, în total, aproape un milion de refugiați.

Peste 900.000 de ucraineni se află în prezent în Rusia, aproximativ 600.000 sunt în Ungaria și peste 400.000 au ajuns în Slovacia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

ANM a emis cod portocaliu de vijelii: sunt vizate zece județe

Publicat

in

De

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în 10 județe din țară până joi dimineața. Potrivit ANM, Codul portocaliu vizează județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova. În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Avertizarea Cod portocaliu este în vigoare de miercuri de la ora 12.00 până joi la ora 3.00.

De asemenea, în Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali va fi în vigoare până joi la ora 8.00 o avertizare Cod galben. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Porturi închise din cauza vântului puternic

Publicat

in

De

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia au fost închise miercuri din cauza vântului puternic, potrivit news.ro.

”Începând cu ora 07:30, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia au fost închise transportului  maritim şi fluvial”, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

Decizia a fost necesară din cauza vântului puternic.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend