Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cadavru in putrefactie pe raul Arges – Politistii incearca identificarea – Galerie foto

Publicat

in

Un cioban care se afla cu oile in zona barajului Noaptes din Curtea de Arges, a sunat in aceasta dimineata la 112 anuntand ca, pe albia veche a raului, pluteste un cadavru. „Nu am vazut eu prea bine ce erea, am crezut ca eu un manechin dar m-am uitat mai atent si semana a om asa ca am sunat sa anunt”, a declarat ciobanul.

La fata locului a ajuns in timp record un echipaj ISU, cu ambulanta SMURD dar si cu o barca pneumatica folosita la astfel de operatiuni. Nu a mai fost nevoie insa de interventie, avand in vedere ca trupul neinsufletit se afla deja in stare avansata de putrefactie. A fost anuntata politia iar o echipa de criminalisti a ajuns la fata locului unde s-au demarat cercetarile.

Cadavrul fiind, cel mai probabil, de saptamani bune in apa, este foarte greu de indentificat, unele parti ale coprului lipsind.

Totusi, oamenii legii au luat in calcul trei variante, trei barbati dati disparuti in urma cu mai mult timp in Curtea de Arges. La fata locului au fost chemate si rudele celui despre care s-a crezut ca este barbatul inecat si, din primele indicii, familia l-ar fi recunoscut.

disparut-246x300Ar putea fi barbatul disparut in luna martie

Gheorghe Cojocaru, în vârstă de 58 de ani, a lăsat familiei un mesaj terifiant înainte de a părăsi locuinţa in luna martie. „O să dispar într-o zi şi o să mă ascund atât de bine încât nu o să mă mai puteţi găsi. Nu o să vă bag  la cheltuieli”, îi spusese acesta fiicei.

Gheorghe Cojocaru a părăsit apartamentul în care locuia şi a pornit într-o destinaţie necunoscută. Omul a lăsat uşa descuiată. În casă au fost găsite actele personale şi telefonul mobil. În locuinţă nu erau lucrurile răvăşite, nu erau urme de forţare a uşii, nici un alt indiciu care să-i ducă pe poliţişti cu gândul la o răpire sau, mai grav, la un omor. Omul se întorsese din Italia şi îşi căuta un loc de muncă la Curtea de Argeş, dar fără sorţi de izbândă din cauza vârstei. Locuia singur şi în ultima vreme era mai tot timpul supărat. Gheorghe Cojocaru a fost sunat de fiica lui de mai multe ori. Fata nu a primit niciun răspuns, de aceea s-a decis să meargă acasă la tatăl ei. A constatat că bărbatul era plecat şi a fost uimită că omul a lăsat uşa descuiată.

Abia după ce i-a găsit actele şi telefonul a intrat la bănuieli. Marţi, femeia a sesizat poliţia, spunându-le poliţiştilor că în urmă cu ceva timp tatăl îi transmisese un mesaj cutremurător: „O să dispar într-o zi şi o să mă ascund atât de bine încât nu o să mă mai puteţi găsi. Nu o să vă bag  la cheltuieli”. Femeia se teme că tatăl ei a plecat să se omoare.

Cadavrul a fost preluat de legisti, urmand ca autopsia sa stabileasca exact identitatea barbatului dar si cauzele decesului. Deocamdata nu se stie daca barbatul s-a sinucis sau moartea sa a survenit unui accident.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Klaus Iohannis a ajuns salvatorul aderării la Schengen, dar nu depinde de el. Avem o întrecere, între PNL și PSD, cine a contribuit mai mult pe intrarea noastră în Schengen’

Publicat

in

De

Publicistul Ion Cristoiu este convins că România va intra în Schengen, unul dintre argumentele sale fiind întrecerea dintre PSD şi PNL pe asumarea meritelor unei astfel decizii, precum şi aranjamentele din culise ca preşedintele Iohannis să se remarce ca salvatorul naţiunii.

Ion Cristoiu spune că un prim semnal a venit vineri când Olanda s-a răzgândit şi a anunţat că Guvernul Rutte este de acord cu aderarea României la Schengen.

Avem ştirea numărul 1 astăzi. Olanda e de acord. A rămas cine? Austria. Şi cu cine se întâlneşte preşedintele României? Cu cancelarul Austriei şi îl va convinge. Aţi înţeles, da? Trompetele au început, gata, totul depinde de aceste negocieri. Cine se pricepe la istorie şi la politică îşi dă seama că hotărârea e luată. Convorbirile bilaterale nu rezolvă nimic. Când sunt convorbiri bilaterale echipele au făcut deja proiectul. Să-l convingi, ce? Nu poţi să vorbeşti la telefon cu el? De ce e nevoie de spectacol? La telefon a stat de vorbă. Nu e ca la întâlnirile oficiale care se fac numai când deja s-a decis ceva pentru că, altfel, te înţelegi la telefon. Ai telefon criptat, bă ce vrei, cutare, cutare. E foarte interesant cum a ajuns salvatorul, dar nu depinde de Iohannis” , a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Smart Tv.

Ion Cristoiu remarcă o întrecere între PSD şi PNL pe asumarea meritelor unei decizii favorabile aderării României la Schengen, în care preşedintele Iohannis pare să ia crema prin întâlnirea programată la Atena cu cancelarul austriac Karl Nehammer. 

Ce avem acum? Avem o întrecere, că ajungem la Iohannis, între PNL şi PSD, cine a contribuit mai mult pe intrarea noastră în Schengen. Bode, eu, pe toate posturile care sunt ale lui. Aurescu, care pare că are pretenţii prezidenţiale, aţi observat că Aurescu a înviat. El nu numai că a aranjat ministeriala NATO, dar deja şi el se luptă. La cele două partide avem două vedete care se bat pe ideea că ele au convins. Victor Negrescu de la PSD. Dincolo e o întrecere între Rareş Bogdan şi Sigfrid Mureşan şi aici e întrecere ce post de televiziune îi sună. Deci ei acum sunt într-o întrecere care dintre ei ne-a vârât în Schengen. Pe de o parte PNL, pe de o parte PSD. Şi Iohannis ce să facă? Ne-a vârât Iohannis. Adică el chiar a negociat. La ora actuală, de aia cred eu că intrăm, e o întrecere care dintre ei a contribuit” , a explicat publicistul.

Ion Cristoiu spune că, în final, şi Austria va fi de acord cu aderarea României la Schengen, opoziţia sa de până acum având ca scop obţinerea unor măsuri din partea UE pentru combaterea imigraţiei ilegale.

Ştiţi care va fi acoperirea Austriei? Garanţia UE pentru proiectul lor în 5 puncte. Ultimul JAI a fost dedicat migraţiei. Nu puteau să decidă atunci? Nu, l-a lansat. După consiliul ăsta JAI eu am citit Kurier, acolo li se dă lor,  că s-a venit cu un plan în 5 puncte, nu s-a luat în discuţie, ci se negociază în zilele următoare. Şi Austria va spune, da, suntem de acord deoarece ni s-a dat. Ei nu au jucat cu noi, au jucat cu UE, obţin nişte parale pe acolo. Undeva, ei exagerează, planurile alea sunt destul de problematice pentru UE pentru că spun aşa nu numai în România, în tot spaţiul Schengen, dacă ajung, toţi migranţii pot fi expluzaţi în grup ceea ce încalcă dreptul la azil. Nu cer chiar orice, nu cer ceva simplu. Ei şantajează UE, nu pe noi” , a punctat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că România va adera la Schengen, un alt argument al său fiind schimbarea de atitudine suspectă a Olandei.

Din analiza mea, a contextului, a tot ceea ce se întâmplă acum, eu sunt sută la sută sigur că intrăm. Nu cred că nu intrăm. Nu ştiu de ce sunt atît de convins. Dacă războiul ruso-ucrainean nu ştiu unde se duce, dincoace nu văd. Dacă mai erau încă 3-4 ţări… şi era foarte periculos dacă aceste două state cereau ceva blând. Să zică sunt de acord dar ei să semneze nu ştiu ce, ziceai hai că vor ceva. Nu, nu vor, iar cea mai suspectă este Olanda. S-a schimbat, nu era atmosferă, nu era un partid care voia să plece de la guvernare? Nu mai pleacă, brusc, a citit raportul ăla. Credeţi că parlamentarii olandezi l-au citit?” , s-a întrebat publicistul.

Pe de altă parte, Ion Cristoiu avertizează că o eventuală decuplare de România în procesul de aderare la Schengen va transforma Bulgaria într-o ţară vulnerabilă, care va intra sub influenţa Rusiei.

Dacă decuplezi Bulgaria, o faci vulnerabilă pentru că ea e rusofonă. Pe noi poate să nu ne vâre, că nu o să ne dăm noi cu ruşii, că noi avem o problemă cu ruşii. Bulgarii, în al doilea război mondial, au fost aliaţi cu nemţii, nu au fost pe front. Nu au avut curaj să-i trimită. Sunt mai rusofoni ca ucrainenii bulgarii. Şi atunci ar fi o crimă. Şi atunci mai degrabă nu intră nici România. Adică sacrifică ambele ţări şi poţi să nu pui pe ordinea de zi a JAI. Dacă rupi, vă imaginaţi ce va fi în Bulgaria? În trei zile sunt baze ruseşti acolo. Nu ai cum. Dacă nu ar intra amândouă, ai zice. Dar decizia fiind luată de marile puteri din Europa se poate opune Austria? Cum să se opună? (…) Este un moment în care nicio ţară din lume, cu excepţia Americii, nu-şi poate permite abateri. Decizia nu are nicio legătură cu România. Uitaţi-vă la Olanda. Care e motivul pentru care s-a răzgândit. A convins ce? Cum să convingi parlamentul cu un raport? Că parlamentarii, teoretic, sunt convinşi că românii sunt corupţi, da?” , a mai spus publicistul, conform alephnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Marcel Boloș, despre majorarea pensiilor: ‘S-au făcut simulări la procentul de 16% și, practic, nu sunt bani, mai simplu spus’

Publicat

in

De

„Când există aceste plafoane, cum se întâmplă și la pensii și la ajutoare, sunt situații în care poate au de pierdut. Din păcate, nu avem la îndemână mecanisme care să compenseze. Există pierderi pe care le suportă oamenii”, a spus Marcel Boloș, duminică, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă există risc de suspendare de fonduri europene, ministrul a spus:

„Suntem în plaja de deficit convenită cu Comisia Europeană. 4,4 % este ținta de dificit pentru anul viitor. Cred că vom avea grijă și, cu disciplina care se impune, nu trebuie să ajungem în astfel de situații”.

„La pensii ne raportăm la rata inflației care este mai mare, s-au făcut simulări la procentul de 16% și, practic, nu sunt bani, mai simplu spus. Ulterior, în limita resurselor alocate penteu pensii, s-a ajuns la acest procent de 12,5, care asigură echilibrul.

Este foarte adevărat că nu acoperă majorările, dar oricine își dorește să dea mai mult și să asigure pensiile celor care sunt pe principiul contributivității, dar, așa cum v-am spus, din aproape în aproape bugetul este la limita celor 12,5%”, a mai spus Marcel Boloș.

Referitor la voucherele pentru alimente, acesta a spus că, în perioada 19-23 decembrie, vor fi alimentate cardurile cu cei 250 lei, conform realitatea.net

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend