Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Ca-ntre liberali! Ioana Ștefan, nepoata ex-ministrului ‘Grindă’, pusă să se ocupe de dezvoltarea României! A fost unsă consilier la Ministerul Dezvoltării

Publicat

in

Ioana Ștefan, nepoata fostului ministru al Dezvoltării din Guvernul Orban, Ion Ștefan, zis „Grindă”, a fost unsă consilier chiar la Ministerul Dezvoltării. 

Ioana Ștefan a fost instalată pe un post călduț de consilieră a lui Nicu Tănase, lider PNL Focșani și secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii se răzvrătesc, după impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă! Bogdan Bănică: ‘Refuz să cred că vânarea nemascaților va redeveni principala activitate a polițiștilor’

Deși nu foarte bine văzut de președintele PNL Florin Cîțu, după ce s-a comportat ca pe stadion la Congresul de luna trecută, secretarul de stat Neculai Tănase, șef pe la PNL Focșani, a făcut „o aroganță” chiar zilele trecute și și-a adus o mână de ajutor în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Nu că am ști sigur, dar cel mai probabil Tănase este cel care a ajuns la concluzia că nu poate duce singur sarcina „secretariatului” din minister, așa că și-a luat pe lângă sine o tânără de familie bună. Familie de-a lui Ștefan. Ion „Grindă” Ștefan.

Cert este că o anume Ioana Ștefan și-a pus pe profilul său de Facebook că e din octombrie „Consilier Secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”. Și, conform chiar site-ului ministerului, consilierii angajați aici câștigă ceva bănuți, desigur albi, pentru zilele negre când cine știe cine va mai guverna țara. Adică un consilier poate câștiga chiar și 12 mii de lei lunar, salariu de bază, plus sporuri. Desigur, trebuie să știi să consiliezi, nu glumă, de banii ăștia.”, dezvăluie Monitorul de Vrancea.

Conform sursei citate, Ioana este fiica Dorinei Ștefan – șefa Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vrancea, și a lui Nicolae Ștefan, angajat la Direcția Antigrindină.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Povestea de succes a singurei firme românești prezentă în programul de inovare VISA: ‘Nu inventăm. Am făcut lucrurile mai simple’

Publicat

in

De

O companie orădeană formată din zece tineri, care activează în domeniul FinTech, a fost selectată recent de corporaţia americană VISA să participe în programul ei de inovare, pentru a susţine IMM-urile în procesul lor de digitalizare şi dezvoltare, potrivit Agerpres.

Aceştia au creat, după cinci ani de muncă, un produs pentru antreprenori – o platformă numită Decision Maker, care este un consultant financiar virtual, un software de Business Intelligence acţionat de inteligenţă artificială, utilizând tehnologii de ultimă generaţie, menit să ofere, instant, soluţii pentru luarea deciziilor financiare şi de business.

Prin utilizarea algoritmilor de Machine Learning, Advanced Analytics, Robotic Process Automatic şi AI (Inteligenţă Artificială), produsul lor, numit Decison Maker, permite generarea de simulări de scenarii financiare, prognoză şi evaluare a companiei. Antreprenorul îşi creează un cont, îşi urcă balanţele contabile, recomandat pentru patru perioade consecutive, pentru acurateţe, lunare, trimestriale sau anuale, în format pdf, exportate direct din sistemele de contabilitate, ca să fie cât mai uşor şi apoi, instant, primeşte informaţii cu ajutorul cărora el să poată lua decizii.

„Noi dăm voce cifrelor să vorbească. E diferită, faţă de alte multe aplicaţii de raportare, prin tot ce înseamnă simulare. Când încarci datele financiare în sistem, el îţi creează nişte modele, prin Machine Learning, arătându-ţi care e comportamentul tău posibil ca şi companie. Oamenii pot să vadă, în timp real, impactul deciziilor luate în rezultatul companiei”, a spus unul dintre cei trei fondatori ai startup-ului Prime Dash, Cătălin Rus.

Ei se adresează şi băncilor şi altor instituţii financiare, printr-un alt produs numit Credit Management Platform (Platforma de Management al Creditelor – CMP), menit să eficientizeze procesul de creditare – de la câteva săptămâni, la 30 de secunde.

„Ceea ce facem noi este că venim cu inovaţie la ceva ce există. Nu inventăm. Am făcut lucrurile mai simple. Adică, am accelerat procesul de înţelegere a companiilor, de analiză a datelor, de creditare a firmelor, de monitorizare şi inovăm în domeniul cercetării”, a precizat Rus.

Proiectul lor a fost conceput iniţial pentru pieţele externe, cu sisteme digitalizate, fiind compatibil în peste 140 de ţări. Pentru a ajuta însă IMM-urile din ţara lor natală, în perioada de criză, oferindu-le instrumente pentru a putea lua decizii bazate pe date în timp real, au adaptat sistemul şi pentru firmele din România, integrând peste 80% din sistemele de contabilitate existente, cele mai folosite, din cele aproape o sută. Este singura companie de tehnologie din România care a reuşit o astfel de performanţă.

În 2020, echipa a susţinut mai multe traininguri de educaţie financiară, în mod special pe tema planificării bugetare – un obiectiv important al sănătăţii financiare a unei companii, precum şi o serie de prezentări online despre produsele lor pentru a le face cunoscute mediului de afaceri.

„Am dorit foarte mult să ajutăm firmele mici să obţină finanţări mult mai rapid de la instituţiile financiare. Am început să creştem pe nişte parteneriate cu sistemul bancar, pentru că ni s-a spus: avem nevoie să ajutăm IMM-urile să crească, pentru că, dacă ele cresc şi le merge bine, şi nouă ne merge bine. Aşa am umblat prin ţară, prin 2020, pe la bănci, pe la instituţii publice să le prezentăm produsele, foarte inovative, nu ne-au prea băgat în seamă. La noi, digitalizarea, atât în domeniul public cât şi privat, este încă foarte rămasă în urmă. În schimb ne-au căutat britanicii”, povesteşte Cătălin Rus.

Inovaţiile lor au reuşit să atragă atenţia unor giganţi precum Microsoft, VISA şi altor corporaţii străine. Firma are azi ca parteneri peste 1.300 de companii şi trei instituţii financiare, fiind membru Microsoft 4 Startups, membru VISA Innovation, membru al Asociaţiei Române de FinTech, membru InnovX BCR şi partener al Department of International Trade (DIT) din UK.

Acum ei fac naveta între Oradea, Bucureşti şi Londra. În Marea Britanie, ne spune Mălina Turcuţ, directorul financiar, au fost selectaţi în Programul Global pentru Antreprenori (DIT) al Guvernului Regatului Unit, prin care sunt ajutate companiile străine cu creştere accelerată să se mute şi să îşi desfăşoare activitatea în piaţa britanică. Le-au pus la dispoziţie o serie de facilităţi, de la consultanţă, la parteneriate şi project manager plătit de guvern.

„Va rămâne aici, la Oradea, doar departamentul de development. Nu plecăm de tot, pentru că am creat multe parteneriate pe care ne dorim să le dezvoltăm în continuare. (…) Dar practic, IP-ul – proprietatea intelectuală a ceea ce am creat noi aici se mută în UK. Dacă piaţa nu vrea să evolueze, ne ducem acolo unde lumea vrea să avanseze. Focusul pentru perioada următoare este şi va fi Europa de Vest, unde piaţa financiară pentru FinTech este incomparabil mai mare”, a spus Ioana Rus, unul dintre fondatori.

Iar ei sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul lor.

„Deocamdată, suntem la 1% din targetul nostru… Dar putem deveni viitorul Unicorn, având în vedere viziunea noastră. Când am aplicat în urmă cu o lună la programul de inovare VISA, întrebarea lor a fost: Cum devii o companie de un miliard de dolari? Dacă nu ai mentalitatea de a dori să devii o companie Unicorn, să creşti, să evoluezi, nici nu te iau în seamă. Le-am dat răspunsul: cu VISA! Le-am spus clar: Facem contract cu voi, devin companie de un miliard de dolari. Şi credem că putem ajunge la acel nivel, altfel nu am fi fost primiţi în program. După Anglia, vrem să trecem în Statele Unite, unde e o piaţă foarte mare, dar pentru care trebuie să fii extrem de pregătit”, a menţionat Cătălin Rus.

Povestea lor de succes a început în anul 2014, când Cătălin Rus şi americanul Madou Sylla s-au întâlnit în Moscova, la un eveniment de tehnologie, Open Innovation Forum, unde orădeanul a fost singurul român invitat în urma câştigării unui Hackaton organizat de Google.

Dacă orădeanul este un antreprenor cu experienţă în business development, care a fondat mai multe companii de tehnologie, focusate pe soluţii de digitalizare, Madou are experienţă în consultanţă financiară. Americanul a identificat o nevoie în piaţă, iar împreună cu Cătălin Rus şi cu expertul tehnic, Ghiţă Cosmin, au devenit cofondatorii startup-ului internaţional.

„Noi ne-am asumat o misiune, aceea de a democratiza tehnologiile avansate cu scopul de a le pune la dispoziţia partenerilor – IMM-uri şi instituţii financiare -, în vederea utilizării acestora pentru atingerea obiectivelor financiare şi de business. Asta dorim: revoluţionarea procesului de decizie prin date financiare în timp real, oferind cele mai performante instrumente financiare bazate pe Inteligenţă Artificială, pentru a asigura succesul clienţilor”, a subliniat Ioana Rus.

„Aceasta e puterea inteligenţei artificiale, vede lucruri pe care nu le vede un om”, a adăugat Cătălin Rus.

Oradea a început să exporte inteligenţă şi know-how. O altă companie orădeană a plecat la New York. Anul acesta au mai fost două vânzări de companii de tehnologie, cumpărate de americani.

„Începem să constatăm cum se exportă inteligenţă şi tehnologie. Ea creşte aici, dar, la un moment dat, dacă nu e valorificată şi nu există piaţă în România, pleacă. Aceasta e partea tristă a lucrurilor”, a mărturisit Cătălin Rus.

Din Decision Maker, echipa companiei va dezvolta, în viitor, alte 25 de noi produse, patente la nivel de API-uri, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor, utilizatori de produse şi servicii de embedded finance (finanţe integrate).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Producătorul seriei de filme ‘Pirates of the Caribbean’ a confirmat că Johnny Depp nu va reveni în rolul căpitanului Jack Sparrow

Publicat

in

De

Jerry Bruckheimer, producătorul seriei de filme „Pirates of the Caribbean”, a confirmat că Johnny Depp nu va reveni curând în franciza cinematografică, relatează luni contactmusic.com.

Producătorul a făcut această declaraţie după comentariile recente ale vedetei de la Hollywood care a spus că nu are nicio dorinţă să revină în rolul căpitanului Jack Sparrow din seria de filme de succes ale Disney.

Întrebat într-un interviu acordat The Sunday Times dacă actorul la care Disney a renunţat pentru continuarea anunţată a ”Pirates of the Caribbean” se va întoarce în cadrul francizei cinematografice, Bruckheimer a declarat „nu în acest moment”, adăugând că „viitorul nu a fost încă decis”.

Un film din seria ”Pirates of the Caribbean” în care rolul principal va fi deţinut de Margot Robbie şi un reboot al seriei originale sunt în prezent în lucru. „Dezvoltăm două scenarii ‘Pirates’. Unul cu ea, unul fără”, a adăugat producătorul, potrivit Agerpres.ro.

În timpul procesului de defăimare în care este implicat în prezent cu fosta sa soţie Amber Heard, Johnny Depp a declarat că şi în condiţiile în care Disney i-ar oferi toţi banii „de pe Pământ” el nu va reveni în rolul căpitanului Jack Sparrow.

Avocatul lui Amber Heard, Ben Rottenborn, a declarat în instanţă: „Domnule Depp, dacă Disney ar veni la dumneavoastră cu 300 de milioane de dolari şi un milion de alpaca, nimic pe Pământ nu v-ar convinge să vă întoarceţi şi să lucraţi cu Disney la un film „Pirates of the Caribbean’ Corect?”. Depp a confirmat: „Este adevărat, domnule Rottenborn”.

Actorul în vârstă de 58 de ani a explicat că s-a confruntat cu „un sentiment profund şi distinct de a mă simţi trădat de oamenii pentru care am muncit din greu. Oameni cărora le-am oferit un personaj pe care iniţial l-au dispreţuit, dar am ţinut cu dinţii de personaj şi se pare că a funcţionat”.

Depp a dat-o în judecată pe Heard, cu care a fost căsătorit din 2015 până în 2017, pentru calomnie în urma unui editorial scris de actriţă pentru Washington Post în 2018 în care se autodescrie ca ”o personalitate publică victimă a violenţei domestice”, fără să menţioneze numele fostului ei soţ.

În timpul procesului, Depp a negat că ar fi lovit-o vreodată pe Heard.

Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, l-a dat la rândul său în judecată pe actor şi a cerut 100 de milioane de dolari.

Procesul este programat să reînceapă luni, după o pauză de câteva săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend