Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CA-N INDIA şi PAKISTAN ! Argeşenii, bătaia de joc a firmelor de transport călători şi a autorităţilor !

Publicat

in

Întârzieri, aglomerație, căldură, neglijenţă şi evaziune fiscala. De toate acestea au parte cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun pe majoritatea traseelor dintre comunele şi oraşele Argeşului. În microbuzele sau autobuzele care efectuează haotic traseele licitate de CJ Argeş nici măcar nu există sistem de climatizare, aşa ca vara, la temperaturi ridicate, călătoria cu un mijloc de transport călători a devenit un chin pentru majoritatea argeşenilor. Şi asta nu neapărat din lipsa climatizării ci din cauza faptului că şoferii încalcă flagrant legislaţia şi înghesuie călătorii precum sardelele pentru a avea un castig mult mai mare. Argeşenii mai reclama si faptul ca mulţi şoferi nu elibereaza bilete si că, mai grav, alţii neglijeaza complet condusul unul microbuz sau autobuz plin cu oameni preferand ca, in timp ce conduc, să butoneze telefonul.

La Curtea de Argeş şi Piteşti ca-n India

Probleme mari nu sunt doar pe traseele extraorasenesti ci si in orase. In orasul aşa zis regal se circula cu microbuze vechi de cel putin 10 ani, supraaglomerate la orele de varf, fara aer conditionat, fara un orar bine stabilit şi efectiv fara statii de asteptarte care sa le ofere un minim adapost in fata caniculei sau a ploilor. reclamatiile curg si fnspre Pitesti, in psecial pe traseele care asigura transportul intre cartierele orasului si marile centre comerciale. ” Transport ca in India sau Pakistan”, spune ofemeie care a rama socata sa vada cum arata autobuzele catre Auchan si Carefour. O simpla calatorie cu mijloacele de transport public din Curtea de Argeş şi Piteşti a devenit, aşadar, o adevarata aventura odata cu cresterea temperaturilor. Oamenii reclama, pe lîngă temperaturile insuportabile din mijloacele de transport, şi nesimtirea şoferilor, care cumulata caldura exagerata, provoaca o stare generala de nervi printre calatorii care ajung de multe ori in conflict din cauza starii de nervozitate. „Este de neadmis sa fim tratati in asemenea conditii. Astepti 20 de minute un autobuz sau microbuz, iar cand vine, vine plin pana la refuz, cu o caldura de te topeste instantaneu si cu mirosuri insuportabile. Mai bine mergi pe jos decat sa te urci in asa ceva fara aer conditionat si sa te topesti la propriu in aglomeratie. Pe langa faptul ca ocupa mai bine de trei sferturi autobuze sau microbuze, multi pensionari sunt si nesimtiti, se comporta de parca ar fi proprietarii pe tramvai, inchid geamurile pentru ca este curent, iar ceilalti oameni stau si sufera din cauza catorva oameni necivilizati. Suntem totusi in anul 2019 , astfel de conditii nu ar trebui sa mai existe de multa vreme”, s-a o piteşteanca, clienta a curselor cu atobuzele care merg catzrte Auchan.

În oraşul regal nu se respectă nicio regulă

Termenul de staţie de autobuz este impropriu pentru Curtea de Argeş unde transportul public în comun este şi el unul de Ev Mediu şi nu de rangul unui municipiu turistic. Despre modul în care sunt transportaţi cǎlǎtorii care plǎtesc doi lei pentru o « cursǎ » am tot scris în paginile acestui ziar. Astǎzi însǎ, vorbim despre staţiile în care aceştia fac îmbarcarea sau debarcarea, ceea ce teoretic ar trebui sǎ ie locuri special amenajate, cu bǎnci pentru aşteptare, cu acoperiş pentru ploaie sau soare, cu pancarte care sǎ informeze clar despre traseele microbuzelor şi orele la care acestea ajung la destinaţii. Nu este însǎ aşa, pentru cǎ autoritǎţile locale nu au investit nimic în acest sens. Nici Asociaţia Translocal, cea care se ocupǎ de transportul public în comun nu poate lua mǎsuri pentru cǎ niciodatǎ nu i-au fost predate staţiile.

In caniculǎ sau ploaie, aşteptând un … motocar

Aşadar, spre exemplu staţiile de pe strada 1 Decembrie şi Lascǎr Catargiu sunt total neamenajate. La cea de lângǎ stadion nu sunt nici bǎnci pentru cǎlǎtori şi nici vreun acoperiş. Oamenii stau în ploaie, în soare, şi nici mǎcar nu ştiu când şi dacǎ va trece prin zonǎ vreun microbuz pentru cǎ aici lipsesc plǎcuţele care sǎ informeze despre acest lucru. « Nu e nici un panou care sǎ te informeze despre orele la care trec microbuzele… Stau aici de 15 minute şi nu a venit nici unul cǎtre Noapteş, unde am eu nevoie sǎ ajung… Este şi foarte cald, nu e pic de umbrǎ în staţia asta… » spune Vasilica N, o femeie de 65 de ani care abia suporta temperaturile ridicate vineri, în jurul prânzului, în staţia de la Stadionul Municipal. Situaţia este similarǎ şi în staţiile de la Fǎgǎraş în timp ce locurile de aşteptare de pe Bulevardul Basarabilor, printre puţine amenajate în urmǎ cu câţiva ani de zile, sunt fie lǎsate în paraginǎ, fie folosite în cu totul alte scopuri.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela dă cărțile pe față: E un fake news

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela a fost invitat, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Acesta a răspuns întrebării: S-au ascuns morți?

”Victor Ciutacu: S-au ascuns morți?

Marcel Vela: Este un fake news. Nu, răspunsul este nu. Mi-l asum și eu.”, a spus Marcel Vela.

Vezi și:Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dr. Streinu Cercel vine cu noi informații!

Publicat

in

De

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, Adrian Streinu- Cercel, face precizări importante despre testarea împotriva COVID-19 care va avea loc în Capitală.

‘Este o evaluare epidemiologică. Noi practic facem un eşantion care să fie reprezenativ. Este o stratificare pe categorii de grupă de vârstă şi pe problemă de comorbidităţi. De aici vom obţine două imagini. Prima ne va spune cât a circulat acest virus până acum în populaţie şi asta se tradce prin apariţia anticorpilor în sângele pacienţilor.”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

”Acest test se face din deget, el nu are loc de diagnostic, atenţie. El are rol de a ne spune dacă acea persoană a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-COV-2…) A doua imagine se face din secreţiile nazale şi faringe, ca să ne spună prezenţa virusului. Vom şti cât a circulat şi pe unde circulă în momentul de faţă. E logic că dacă ai aceste două informaţii nu faci altceva decât să te duci acolo unde ai focare şi încerci să limitezi.”, a mai adăugat managerul de la Matei Balș.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend