Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CA LA ROMÂNI ! CASA VERDE S-A BLOCAT din cauza unor suspiciuni de fraudă la înscrierile pentru programul de finanţare

Publicat

in

Din cauza unor probleme apărute în procesul de înscriere, autoritățile au decis suspendarea sesiunii de înregistrări în Programul Casa verde – fotovoltaice care permite obținerea de bani de la stat pentru montarea de panouri solare. Un grup de peste o sută de instalatori, dintre cei validați în cadrul programului, reclamă diferite nereguli apărute în procesul de înregistrare.

După cum reiese dintr-un comunicat transmis redacției noastre, peste o sută de instalatori validați în cadrul programului Casa verde – fotovoltaice au inițiat o petiție online, prin intermediul căreia solicită verificarea înscrierilor despre care se crede că au fost făcute fraudulos. În cadrul programului de finanțare Casa verde – fotovoltaice nu beneficiarii sunt cei care depun solicitările online, ci instalatorii validați în program.

Printre altele, aceștia reclamă faptul că deschiderea sesiunii de înscrieri a fost anunțată cu prea puțin timp înainte, respectiv cu doar trei zile înainte (într-o zi de sâmbătă), în condițiile în care cei interesați trebuie să prezinte un certificat fiscal, iar obținerea lui durează trei zile lucrătoare.

Pe de altă parte, există instalatori nemulțumiți de faptul că, în lipsa unui sistem de protecție împotriva  înscrierilor automate (cod CAPTCHA), ce pot fi făcute cu ajutorul unor programe de calculator, cei ce au făcut înregistrările manual au reușit să înregistreze până la 15 dosare, în timp ce, în unele zone, au fost înregistrate foarte multe dosare (peste o mie), iar fondurile au fost epuizate în doar patru ore.

De asemenea, o parte dintre instalatorii validați susțin că au primit cu foarte mare întârziere sau chiar deloc parola pentru accesul în aplicația folosită pentru înregistrare, astfel că nu s-au putut loga și înscrie dosare de finanțare.

Recent, o parte dintre instalatorii care au semnat petiția s-au întâlnit cu președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, și i-au semnalat acestuia neregulile întâlnite și, totodată, au propus mai multe soluții pentru acestea.

Concret, instalatorii propun anularea înscrierilor făcute până acum, reînceperea înscrierilor la o dată anunțată cu mult mai mult timp înainte (zece zile), implementarea unui cod de securitate CAPTCHA pentru toate înscrierile, limitarea numărului maxim de calculatoare ce pot fi utilizate de către un singur instalator și limitarea numărului de cereri ce pot fi introduse în sistem de către un instalator în 24 de ore (50/zi).

Înscrierile în programul ce permite celor interesați să ceară bani de stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice au demarat în data 10 septembrie (ora 10:00), dar, după nici șapte ore, ele au fost suspendate.

„Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a înscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicația informatică nu va fi disponibilă începând din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul în aplicație, pentru înscrierea persoanelor fizice în Program, se va relua în cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate”, a scris Asociația Fondului pentru Mediu pe site-ul său. Instituția a precizat și că au fost inscrise 13.271 de cereri de finantare.

„Administratia Fondului pentru Mediu este in proces de analiză a acestor Cereri de finanțare, urmând a fi anunțată din timp reluarea înscrierilor în Program”, a mai explicat AFM.

Prin programul Casa verde – fotovoltaice, persoanele fizice pot cere bani de la stat pentru instalarea de panouri solare, suma maximă pe care o pot solicita acestea fiind de 20.000 de lei. În cadrul programului, persoanele fizice pot cere, prin intermediul instalatorilor validați, finanțarea nerambursabilă de la stat, ce va acoperi până la 90% din costurile instalării de panouri fotovoltaice, beneficiarul finanțării fiind obligat să acopere restul de 10%.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend