Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CA LA ROMÂNI ! CASA VERDE S-A BLOCAT din cauza unor suspiciuni de fraudă la înscrierile pentru programul de finanţare

Publicat

in

Din cauza unor probleme apărute în procesul de înscriere, autoritățile au decis suspendarea sesiunii de înregistrări în Programul Casa verde – fotovoltaice care permite obținerea de bani de la stat pentru montarea de panouri solare. Un grup de peste o sută de instalatori, dintre cei validați în cadrul programului, reclamă diferite nereguli apărute în procesul de înregistrare.

După cum reiese dintr-un comunicat transmis redacției noastre, peste o sută de instalatori validați în cadrul programului Casa verde – fotovoltaice au inițiat o petiție online, prin intermediul căreia solicită verificarea înscrierilor despre care se crede că au fost făcute fraudulos. În cadrul programului de finanțare Casa verde – fotovoltaice nu beneficiarii sunt cei care depun solicitările online, ci instalatorii validați în program.

Printre altele, aceștia reclamă faptul că deschiderea sesiunii de înscrieri a fost anunțată cu prea puțin timp înainte, respectiv cu doar trei zile înainte (într-o zi de sâmbătă), în condițiile în care cei interesați trebuie să prezinte un certificat fiscal, iar obținerea lui durează trei zile lucrătoare.

Pe de altă parte, există instalatori nemulțumiți de faptul că, în lipsa unui sistem de protecție împotriva  înscrierilor automate (cod CAPTCHA), ce pot fi făcute cu ajutorul unor programe de calculator, cei ce au făcut înregistrările manual au reușit să înregistreze până la 15 dosare, în timp ce, în unele zone, au fost înregistrate foarte multe dosare (peste o mie), iar fondurile au fost epuizate în doar patru ore.

De asemenea, o parte dintre instalatorii validați susțin că au primit cu foarte mare întârziere sau chiar deloc parola pentru accesul în aplicația folosită pentru înregistrare, astfel că nu s-au putut loga și înscrie dosare de finanțare.

Recent, o parte dintre instalatorii care au semnat petiția s-au întâlnit cu președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, și i-au semnalat acestuia neregulile întâlnite și, totodată, au propus mai multe soluții pentru acestea.

Concret, instalatorii propun anularea înscrierilor făcute până acum, reînceperea înscrierilor la o dată anunțată cu mult mai mult timp înainte (zece zile), implementarea unui cod de securitate CAPTCHA pentru toate înscrierile, limitarea numărului maxim de calculatoare ce pot fi utilizate de către un singur instalator și limitarea numărului de cereri ce pot fi introduse în sistem de către un instalator în 24 de ore (50/zi).

Înscrierile în programul ce permite celor interesați să ceară bani de stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice au demarat în data 10 septembrie (ora 10:00), dar, după nici șapte ore, ele au fost suspendate.

„Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a înscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicația informatică nu va fi disponibilă începând din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul în aplicație, pentru înscrierea persoanelor fizice în Program, se va relua în cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate”, a scris Asociația Fondului pentru Mediu pe site-ul său. Instituția a precizat și că au fost inscrise 13.271 de cereri de finantare.

„Administratia Fondului pentru Mediu este in proces de analiză a acestor Cereri de finanțare, urmând a fi anunțată din timp reluarea înscrierilor în Program”, a mai explicat AFM.

Prin programul Casa verde – fotovoltaice, persoanele fizice pot cere bani de la stat pentru instalarea de panouri solare, suma maximă pe care o pot solicita acestea fiind de 20.000 de lei. În cadrul programului, persoanele fizice pot cere, prin intermediul instalatorilor validați, finanțarea nerambursabilă de la stat, ce va acoperi până la 90% din costurile instalării de panouri fotovoltaice, beneficiarul finanțării fiind obligat să acopere restul de 10%.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Situație dură pentru Klaus Iohannis: AUR anunță că va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui

Publicat

in

De

Deputatul Dan Tanasă a anunțat că AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii Președintelui Klaus Iohannis 

În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate. În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”,  a scris Dan Tanasă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Dragoș Pătraru, ținta unor ironii pe internet, după ce s-a infectat cu Covid-19: ‘Păi cum rămâne cu imunizarea?’

Publicat

in

De

Jurnalistul Dragoș Pătraru a fost ținta unor ironii, pe grupurile de Facebook, unde circulă o fotografie cu acesta alături de textul ”Dragoș Pătraru, dublu vaccinat, iar acum bolnav de COVID. Păi cum rămâne cu imunizarea?”. 

Cam asta circulă pe net. Nu oamenii care n-au înțeles nimic, ci mizeriile care și-au făcut un scop din a omorî cât mai mulți cetățeni, ținându-i departe de vaccin. Asta nu e opinie, nu e libertate de exprimare, este crimă. Pur și simplu. Să induci ideea că nu trebuie să te vaccinezi pentru că și vaccinații fac boala, ei bine, asta nu mai ține de prostie, e ticăloșie calificată, făcută cu intenție. Iar rețelele sociale nu au nicio problemă să distribuie mizeriile astea, în timp ce autoritățile dorm. Somn bun!„, a scris Dragoș Pătraru pe Instagram.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend