Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CA LA ROMÂNI ! CASA VERDE S-A BLOCAT din cauza unor suspiciuni de fraudă la înscrierile pentru programul de finanţare

Publicat

in

Din cauza unor probleme apărute în procesul de înscriere, autoritățile au decis suspendarea sesiunii de înregistrări în Programul Casa verde – fotovoltaice care permite obținerea de bani de la stat pentru montarea de panouri solare. Un grup de peste o sută de instalatori, dintre cei validați în cadrul programului, reclamă diferite nereguli apărute în procesul de înregistrare.

După cum reiese dintr-un comunicat transmis redacției noastre, peste o sută de instalatori validați în cadrul programului Casa verde – fotovoltaice au inițiat o petiție online, prin intermediul căreia solicită verificarea înscrierilor despre care se crede că au fost făcute fraudulos. În cadrul programului de finanțare Casa verde – fotovoltaice nu beneficiarii sunt cei care depun solicitările online, ci instalatorii validați în program.

Printre altele, aceștia reclamă faptul că deschiderea sesiunii de înscrieri a fost anunțată cu prea puțin timp înainte, respectiv cu doar trei zile înainte (într-o zi de sâmbătă), în condițiile în care cei interesați trebuie să prezinte un certificat fiscal, iar obținerea lui durează trei zile lucrătoare.

Pe de altă parte, există instalatori nemulțumiți de faptul că, în lipsa unui sistem de protecție împotriva  înscrierilor automate (cod CAPTCHA), ce pot fi făcute cu ajutorul unor programe de calculator, cei ce au făcut înregistrările manual au reușit să înregistreze până la 15 dosare, în timp ce, în unele zone, au fost înregistrate foarte multe dosare (peste o mie), iar fondurile au fost epuizate în doar patru ore.

De asemenea, o parte dintre instalatorii validați susțin că au primit cu foarte mare întârziere sau chiar deloc parola pentru accesul în aplicația folosită pentru înregistrare, astfel că nu s-au putut loga și înscrie dosare de finanțare.

Recent, o parte dintre instalatorii care au semnat petiția s-au întâlnit cu președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, și i-au semnalat acestuia neregulile întâlnite și, totodată, au propus mai multe soluții pentru acestea.

Concret, instalatorii propun anularea înscrierilor făcute până acum, reînceperea înscrierilor la o dată anunțată cu mult mai mult timp înainte (zece zile), implementarea unui cod de securitate CAPTCHA pentru toate înscrierile, limitarea numărului maxim de calculatoare ce pot fi utilizate de către un singur instalator și limitarea numărului de cereri ce pot fi introduse în sistem de către un instalator în 24 de ore (50/zi).

Înscrierile în programul ce permite celor interesați să ceară bani de stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice au demarat în data 10 septembrie (ora 10:00), dar, după nici șapte ore, ele au fost suspendate.

„Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a înscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicația informatică nu va fi disponibilă începând din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul în aplicație, pentru înscrierea persoanelor fizice în Program, se va relua în cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate”, a scris Asociația Fondului pentru Mediu pe site-ul său. Instituția a precizat și că au fost inscrise 13.271 de cereri de finantare.

„Administratia Fondului pentru Mediu este in proces de analiză a acestor Cereri de finanțare, urmând a fi anunțată din timp reluarea înscrierilor în Program”, a mai explicat AFM.

Prin programul Casa verde – fotovoltaice, persoanele fizice pot cere bani de la stat pentru instalarea de panouri solare, suma maximă pe care o pot solicita acestea fiind de 20.000 de lei. În cadrul programului, persoanele fizice pot cere, prin intermediul instalatorilor validați, finanțarea nerambursabilă de la stat, ce va acoperi până la 90% din costurile instalării de panouri fotovoltaice, beneficiarul finanțării fiind obligat să acopere restul de 10%.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

Publicat

in

De

Liberalul Rareș Bogdan critică extrem de dur afirmațiile consilierului premierului Ludovic Orban, Bogdan Glăvan, cel care ar fi spus că pe el nu-l interesează și își dorește să stea acasă pentru a-i veni banii. 

„Vă doresc să nu fiți niciodată în situația mea, pentru că eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme, pentru tot felul de indivizi… dacă vrei să iei 15.000 lei, stai mă acasă. Că nu am venit la guvernare, nu am alergat ca nebunul un an de zile în toată ţara şi nu am dormit 4 ore pe noapte ca să iei tu salariu de 15.000 lei. Eu am alergat pentru PNL şi alerg pentru PNL alături de 240.000 membri nu ca dl Glăvan sau alţi maimuţoi să îşi ia Consiliu de Administraţie sau să spună că el a venit la guvernare ca să ia un salariu de 15000 lei. Asta chiar mă scoate din sărite. Pentru că nu am pus niciun om în vreun Consiliu de Administraţie, nu am niciun Consiliu de Administraţie, nu mă interesează să numesc vreun om în Consiliu de Administraţie şi nici să numesc oameni care să spună, dacă chiar e aşa, că a venit la guvernare ca să ia 15.000 de lei. Mi se pare aberant. Ştii ce greu e să răspunzi pentru aceşti glăveni când eşti de bună credinţă şi vrei ca ţara să se schimbe? Sunt într-o situaţie în care îmi vine să ies public şi să spun mai multe decât spun, pentru că eu nu am venit la guvernare ca Glăvan să ia 15.000 lei şi 7 consilii de administraţie”, a declarat Rareş Bogdan, la B1 TV.

Vezi și

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

SCOATEȚI BANU` ! 300 lei costă testul COVID la Spitalul Județean Argeș – E SCUMP ?

Publicat

in

De

Vești bune: de astăzi, argesenii pot merge la Spitalul Județean Argeș pentru a fi testați si afla daca sunt sau nu infectati cu COVID. De vineri, aparatul Real Time PCR (si laboratorul aferent) a devenit functional iar conducerea Spitalului a anunțat că toți pacienții care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Pitești pot fi testați. Numai că…. surpriza ! Velti proaste: aceiasi reprezentanti ai Spitalul Județean de Urgență Pitești anunță că testarea costa, și nu e gratis! Mai exact, prelucarea testului si tot ceea ce inseamna procedura de testare costa aproape 300 lei. Daca est perseverent si vrei sa fii sigur ca nu esti infectat, ar trebui sa faci testarea de doua ori, asta insemnand ca vei plati circa 600 lei. Ieftin, nu ?

Păi nu se anunța ca testele vor fi gratuite in cadrul lăudatului Program National de Testare ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend