Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CA LA MILOGI – Polițiștii din România, UMILIȚI cu diurne de 17 lei pentru 14 ore de muncă la alegeri

Publicat

in

Sume absolut jenante primite de polițiștii care au fost scoși la muncă de alegeri. MAI a anunțat mobilizarea unor efective impresionante pentru ca procesul de vot de duminică, 24 noiembrie, să se desfășoare fără incidente. Oficialii nu au suflat niciun cuvințel despre situația aberantă în care sunt puși oamenii legii: dacă un membru în secția de votare primește până la 400 de lei pe zi pentru că stă în căldură și operează o tabletă, polițiștii însărcinați cu asigurarea ordinii publice în secții de vot, dar și în afara acestora au primit diurne umilitoare, de 17 lei pe zi, pentru cel puțin 14 ore de muncă. Suma este una ridicolă în condițiile în care oamenii legii ar trebui să mânce, la fel ca restul oamenilor, trei mese pe zi, și eventual să mai bea și cafea. pentru a se asigura că pot interveni agil atunci când situația o cere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Directoarea laboratorului din Wuhan rupe tăcerea: Avem trei tulpini vii de virus

Publicat

in

De

Directoarea Institutul de Virusologie din oraşul Wuhan din China rupe tăcerea. Aceasta susține că institutul deţine trei tulpini vii de coronavirus de liliac, însă niciuna nu corespunde cu tipul de coronavirus care produce boala COVID-19.

Potrivit celor mai mulţi oameni de ştiinţă, noul tip coronavirus a fost probabil transmis la om de la un animal. A fost incriminată o piaţă din oraş, deoarece acolo s-ar fi vândut animale sălbatice vii.

Însă existenţa la doar câţiva kilometri de acel loc a unui Institut de Virusologie alimentează de mai multe luni ipoteze privind o scăpare de sub control a noului covornavirus, care produce boala COVID-19, din acest laborator sensibil.

În urma unor articole de presă, secretarul de stat american Mike Pompeo a vorbit la începutul lunii despre o „anchetă” pentru a analiza această teorie, care nu se sprijină pentru moment pe nimic foarte tangibil.

Aceste suspiciuni sunt „pură fabricaţie”, a declarat directoarea institutului, Wang Yanyi, la televiziunea publică CGTN.

„La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista”, a spus ea într-un interviu difuzat sâmbătă seară de CGTN, dar realizat la 13 mai.

„Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?”, s-a întrebat ea.

Primele persoane infectate cu noul coronavirus au fost semnalate la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan. De atunci, virusul s-a răspândit în întreaga lume şi a făcut circa 340.000 de morţi.

Diverse teorii, mai mult sau mai puţin exuberante, au înflorit în ultimele luni pe internet şi incriminează Institutul de Virusologie din Wuhan.

Directoarea sa a recunoscut că laboratorul „a izolat şi obţinut unele tipuri de coronavirus de la lilieci”.

„Avem trei tulpini vii de virus”, a afirmat ea, precizând însă că asemănarea lor cu tipul de coronavirus care produce COVID-19 „nu este decât în proporţie de 79,8%”.

Institutul de Virusologie din Wuhan studiază unii dintre cei mai periculoşi agenţi patogeni din lume.

Cercetătorii institutului au contribuit în special la o mai bună cunoaştere a COVID-19 de la începutul pandemiei, iar lucrările lor au fost publicate în februarie într-o revistă ştiinţifică, potrivit AFP.

Cercetătorii laboratorului au demonstrat că secvenţa genomului noului coronavirus este similară în proporţie de 80% cu cea a SARS, care s-a aflat la originea unei precedente epidemii, în 2002-2003, şi în proporţie de 96% cu cea a unui coronavirus de liliac.

Vezi și: Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Schimbare radicală! Scandalul termoscanerelor ia o turnură neașteptată

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, mesaj pentru premier privind pensiile: Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acesta

Publicat

in

De

Traian Băsescu îl sfătuieşte pe Ludovic Orban să nu mărească pensiile de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea în acest moment, pentru că economia nu poate susţine o asemenea creştere. 

Traian Băsescu îl sfătuieşte pe Ludovic Orban să fie sincer şi să spună adevărul despre situaţia pensiilor. „Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acesta”, a declarat Băsescu, precizând că o creştere anul acesta s-ar pierde rapid în inflaţie. „Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi”, a mai declarat Băsescu.

Fostul preşedinte nu îşi uită vechiul adversat şi îl atacă din nou pe Victor Ponta: „Mă uit la marele economist Ponta. Ăsta nu înţelege nimic din economie. Mai şi confundă cele două crize, cea din 2010 şi cea de acum. Vine şi întreabă de ce împrumută Cîţu bani. Împrumută pentru că aţi lăsat voi, PSD, un deficit de 4,5%.”

Traian Băsescu a pledat din nou pentru împrumuri pentru pornirea unor proiecte mari de infrastructură, care să asigure locuri de muncă.

Vezi și: Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Schimbare radicală! Scandalul termoscanerelor ia o turnură neașteptată

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend