Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Busoi sustine ca a gasit calea reducerii facturii la caldura cu 30%

Publicat

in

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi sustine ca a gasit calea de a reduce factura la caldura cu 30%, dar aceasta solutie este una pe termen lung.

“Energia pe care o primesc (n.r. bucurestenii) provine dintr-un sistem de termoficare învechit, în care se pierde un sfert din totalul cantităţii de energie. Ani la rând, administraţiile Capitalei au subvenţionat risipa și nu au luat nicio măsură pentru a eficientiza operatorul de energie termică (RADET) și furnizorul de energie termică (ELCEN).

ELCEN deține centrale vechi, ineficiente, cu excepția uneia, care a fost modernizată de curând. Aceste unități au fost puse în funcțiune între anii 1970 şi 1980, iar durata lor de viață este depășită. În acelaşi timp, din cauza infrastructurii vechi, operate de RADET, se risipesc anual zeci de milioane de lei”, precizeaza Busoi intr-un comunicat de presa.

Iata solutiile pe care el le propune pentru a stopa risipa:

– Modernizarea infrastructurii. Investiții în cei aproape 4000 de km de infrastructură – 180 milioane de euro, bani europeni, și 180 milioane euro, bani de la buget, eșalonați pe 4 ani;

– Construirea pe bani europeni a incineratorului de deșeuri care va produce în cogenerare căldură ieftină;

– Eficientizarea RADET și funcționarea în sistem integrat– costurile cu personalul, achizițiile supraevaluate, corelarea furnizării agentului termic cu temperaturile exterioare, mai ales pe durata perioadei de tranziție toamnă/primăvară, stabilirea unui prag minim de confort, monitorizarea funcționării punctelor termice.

– Eficientizarea ELCEN- funcționarea cazanelor de apă fierbinte (CAF) doar în condiții meteo deosebite, montarea unor cazane dimensionate la capacitatea de deservire a punctului termic în zonele strategice (Colentina) și în punctele termice, promovarea investițiilor în ciclu combinat;

– Subvenția de 50% din bugetul Primăriei Capitalei trebuie menținută doar pentru consumatorii casnici, nu și pentru firmele private sau instituții.

– Investiții în regim public-privat. Încurajarea investițiilor private în noi capacități de producție, mai ales în zonele care se află departe de centrele de producție deja existente;

– Reabilitarea termică a blocurilor într-un ritm susținut.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Trafic aglomerat pe Valea Prahovei: Se circulă în coloană pe DN1

Publicat

in

De

Coloane de mașini s-au format sâmbătă la prânz pe DN1 între Ploiești și Brașov. Cele mai multe probleme sunt pe sensul de mers spre Brașov.

Centrul Infotrafic anunță că sâmbătă, după prânz, se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul către zona montană a DN 1 Ploiești – Brașov, în zona Centurii de Vest a municipiului Ploiești.

De asemenea, s-a format coloană în mișcare, în același sens, între localitățile Nistorești și Comarnic, pe tronsonul kilometric 103 -107, conform Mediafax.

În stațiunile Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal se circulă fluent, fără să fie înregistrate tronsoane aglomerate.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

CATASTROFĂ O comună are o rată de infectare de aproape 40 la mie: 2.277 de localități au depășit 3 la mie

Publicat

in

De

Un număr de 2.277 de localităţi din ţară au incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, cea mai ridicată rată de infectare fiind în comuna Brănişca (Hunedoara) – 38,56. Dintre oraşe şi municipii, pe primul loc se află Otopeni, cu 22,08.

Pe lista făcută publică, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică, sunt 283 de oraşe şi municipii cu incidenţa mai mare sau egală cu 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Pe primele locuri se situează oraşele ilfovene Otopeni cu 22,08, Bragadiru – 19,68 şi Popeşti-Leordeni – 19,32.

Citește și: 458 de copii sunt internați cu COVID-19: 41 dintre ei sunt la terapie intensivă

Dintre municipii, cea mai ridicată rată de infectare este la Urziceni – 17,28, urmat de Bucureşti – 16,52.

Totodată, sunt 1994 comune cu incidenţa mai mare sau egală cu 3. Pe primul loc se află Brănişca (Hunedoara) – 38,56, urmată de Boiu Mare (Maramureş) – 26,2 şi Vorţa (Hunedoara) – 25,21.

Citește și: 466 de decese: O tânără de numai 21 de ani, VACCINATĂ, și unul de 29 de ani, NEVACCINAT, printre cei mai tineri români răpuși de COVID-19, în ultimele 24 de ore .

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend