Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Business report: Cum au curs fluxurile de bani în acest an. Creștere cu 9 miliarde de euro a datoriei externe; Peste 30% dintre români, supuși riscului de sărăcie și excluziune socială; România a fost campioană la scumpiri pentru a noua lună la rând

Publicat

in

Cum au curs fluxurile de bani în acest an. Creștere cu 9 miliarde de euro a datoriei externe. Contul curent al balanței de plăți a înregistrat, după primele opt luni ale anului în curs, un deficit ceva mai mare de șapte miliarde de euro sau 3,25% din PIB estimat pentru 2019 (217,5 miliarde euro). Majorarea soldului negativ faţă de aceeaşi perioadă din 2018 a fost de 976 milioane euro, respectiv 16% creştere procentuală.Expandarea cu 23,6% a deficitului pe partea de bunuri (de la circa 8,8 miliarde de euro la 10,9 miliarde de euro) a fost parțial compensată de avansul mult mai firav al soldului pozitiv pe segmentul de servicii (+6,5%). Astfel, pe segmentul combinat de bunuri şi servicii creşterea deficitului a fost de +52% ( de la -3.327 milioane euro la -5.051 milioane euro), potrivit Curs de Guvernare.

Peste 30% dintre români, supuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Anul trecut, peste un sfert din populație era supusă riscului de sărăcie și excluziune socială în șapte state membre din Uniunea Europeană: Bulgaria (32,8%), România (32,5%), Grecia (31,8%), Letonia (28,4%), Lituania (28,3%), Italia (27,3%) și Spania (26,1%), arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În 2008, România avea 9,11 milioane de cetățeni supuși riscului de sărăcie și excluziune socială, iar anul trecut – 6,36 milioane, conform Profit.ro

Scăderea randamentelor, picajul Bucureştiului şi rolul investitorilor autohtoni, principalele caracteristici ale pieţei imobiliare din România. Piaţa imobiliară din România a înregistrat câteva premiere în primele nouă luni ale lui 2019, cele mai importante fiind scăderea yieldurilor la puțin sub 7%, lucru care s-a mai întâmplat o singură dață, în 2007, la vânzarea America House, pierderea supremației Bucureștiului în piața tranzacțiilor imobiliare, cel puține pentru moment, dar și întărirea rolului investitorilor autohtoni, ce domină piața tranzacțiilor mici, în general, cu o valoare în jur de zece milioane de euro și sub, scrie Economica.net.

România a fost campioană la scumpiri pentru a noua lună la rând. România a înregistrat în septembrie, pentru a noua lună la rând, cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,5%), Slovacia (3%) şi Ungaria (2,9%), iar cele mai scăzute în Cipru (minus 0,5%), Portugalia (minus 0,3%), Grecia, Spania şi Italia (toate cu 0,2%), relatează Adevărul.

ANRE a majorat cantitatea de gaze pe care Romgaz și OMV Petrom sunt obligate să o vândă în această iarnă la preț plafonat. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis, marți, să reducă suplimentar oferta de pe această piață, prin majorarea cu aproximativ 11% sau 2,3 TWh a cantităților de gaze pe care producătorii autohtoni sunt obligați să le vândă furnizorilor la preț plafonat pentru asigurarea consumului casnic și al CET-urilor în această iarnă. Alocarea unei cantități suplimentare de 2,3 TWh către piața reglementată este menită a reduce lichiditatea pe piața concurențială, nefiind exclus ca penuria să se reinstaureze, iar prețurile să explodeze, notează Profit.ro

Investitorii străini sunt îngrijoraţi că nu găsesc forţă de muncă. Consiliului Investitorilor Străini a realizat un sondaj printre principalii membri din România şi a ajuns la concluzia că cea mai mare îngrijorare a acestora este lipsa de forţă de muncă. Rezultatele sondajului pentru ultimele 6 luni ale indicelui de percepţie privind mediul de afaceri, realizat de două ori pe an în rândul membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC), nu aduc modificări semnificative faţă cele din martie anul acesta. România continuă să aibă evaluări negative când vine vorba de infrastructură sau de birocraţie, dar acestea sunt lucruri pe care întreg mediul de afaceri le spune de ani de zile, conform Adevărul.

FMI: Economia mondială se îndreaptă spre recesiune. Creșterea din 2019, la cel mai scăzut nivel de după criza financiară din 2008-2009. Războiul comercial dintre SUA şi China va reduce ritmul de creştere înregistrat de economia mondială în 2019 la cel mai scăzut nivel de după criza financiară din 2008-2009, a anunţat marţi Fondul Monetar Internaţional. Experții internaționali avertizează, totodată, că perspectiva ar putea să se înrăutăţească, dacă tensiunile comerciale nu vor fi rezolvate, potrivit InCont.ro

Companie cu 2.000 de salariați: Provocările sunt mari în piața muncii, angajații părăsesc un job după 18 luni. Instabilitatea angajaților, mai ales a celor din tânăra generație, dă mari bătăi de cap angajatorilor, timpul petrecut de aceștia în companii, reducându-se constant. Iar această problemă va mai continua, cât timp oamenii din piața muncii vor fi tentați de un număr mare de oferte de muncă. În prezent, angajații părăsesc companiile în mai puțin de doi ani, a declarat, pentru wall-street.ro, Sorina Donisa, CEO al grupului de recrutare APT.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Faze tari: Şi-au făcut casă în autobuz. Povestea cuplului care călătoreşte tot timpul; Ce a scris o fetiță de 10 ani într-o scrisoare cu dorințe de Crăciun. „Un iPhone 11, o poșetă Chanel și 4.000 de dolari”

Publicat

in

De

Copilul minune care va absolvi facultatea la vârsta de 9 ani. Un copil-minune din Belgia se pregăteşte să obţină diploma de licenţă de la facultatea de inginerie electrică, din Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, la vârsta de 9 ani. Laurent Simons studiază ingineria electrică la Universitatea de tehnologie din Eindhoven (TUE) şi este caracterizat de profesori drept ”pur şi simplu extraordinar”. În vârstă de 9 ani, copilul se pregăteşte să susţină lucrarea de diplomă în luna decembrie. Tânărul intenţionează să continue studiile în cadrul unui program de doctorat dar se gândeşte şi să înceapă să studieze pentru a obţine o diplomă şi în medicină, notează Descoperă.

Şi-au făcut casă în autobuz. Povestea cuplului care călătoreşte tot timpul. Will Watson, în vârstă de 31 de ani, din Jacksonville, Florida, SUA, este patronul unei companii de creaţie video. Soţia sa, Kristin, de 29 de ani, este directoare de marketing. S-au cunoscut la serviciu în 2013 şi s-au căsătorit cinci ani mai târziu, în 2018. Au călătorit foarte mult datorită funcţiilor pe care le aveau şi au decis să-şi schimbe complet viaţa. Cea mai mare ambiţie a lor era să călătorească absolut tot timpul. De aceea, s-au decis să-şi facă o casă în autobuz. Iar dorinţa lor a devenit realitate. Au început mai întâi să caute autobuze vechi, pentru a-l alege pe cel mai bun pentru a fi amenajat drept locuinţă, potrivit Click.

Ursul panda Bei Bei va zbura singur în avion din SUA în China. ”Bagajul”admis la bord: un supraveghetor şi un medic veterinar. Ursul panda Bei Bei va pleca, marți, în călătoria vieții peste mări și țări. Născut în Statele Unite, la grădina zoologică din Washington, Bei Bei se va întoarce în țara strămoșilor săi, China, în urma unui contract între cele două state. Pentru a-i fi călătoria cât mai confortabilă, Bei Bei va călători singur într-un Boeing 777, versiunea cargo, redenumit ”Panda Expres”, notează Libertatea.

5 invenții accidentale care au schimbat lumea. Închizătoarele cu scai se află pe o mulțime de produse, de la genți de voiaj, la dispozitive de măsurat tensiunea arterială. Îți poți imagina o lume fără scai? Probabil că da, dar fermoarul se strică mai repede… Ei bine, cu opt decenii de ani în urmă, oamenii trăiau într-un univers lipsit de scai.În 1941, inginerul elvețian Georges de Mestral se plimba prin pădure alături de câinele său. La întoarcere, a observat că și el, și câinele erau plini de scaieți. A studiat scaieții, sperând să afle cum anume se agățau de haine atât de ușor și a descoperit că micile cârlige ale scaietelui îi permiteau să se agațe de buclele minuscule ale țesăturii, scrie Incredibilia.ro

Ce a scris o fetiță de 10 ani într-o scrisoare cu dorințe de Crăciun. „Un iPhone 11, o poșetă Chanel și 4.000 de dolari”. Lista cu cadouri pe care fetița de zece ani le dorește de Crăciun cuprinde 26 de articole. Printre obiectele cerute de fetiță se numără un iPhone 11, un iepure, o pereche de sandale Gucci, o poșetă marca Chanel, o cameră GoPro, diverse obiecte vestimentare, păpuși și diverse altele. În plus, micuța a specificat pe lista pentru Crăciun că vrea și 4.000 de dolari, Citeşte întreaga ştire: Ce a scris o fetiță de 10 ani într-o scrisoare cu dorințe de Crăciun. „Un iPhone 11, o poșetă Chanel și 4.000 de dolari”, conform Libertatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nicolae Ciucă spune că mărește pensiile: ‘Să venim cu propuneri pentru eliminarea inechităților din pensiile militare’

Publicat

in

De

Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu reprezentații militarilor în rezervă despre situația pensiilor, ministrul Apărării subliniind că o analiză este importantă pentru a veni cu soluții legislative pentru a fi eliminate inechitățile.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, luni, o întrevedere cu Forumul structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Subiectul principal al discuțiilor a fost situația pensiilor militare, informează MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleași surse, Nicolae Ciucă a subliniat că „este foarte important să analizăm și să venim cu propuneri privind soluțiile legislative prin care să fie eliminate inechitățile în cadrul pensiilor militare de stat, așa cum a precizat și prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la Ministerul Apărării Naționale”.

Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020, mai transmit reprezentanții instituției.

Reprezentanții structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend