Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bulgaria pregătește adoptarea monedei euro: Mecanismele europene pot servi drept garant al stabilităţii

Publicat

in

Viceprim-ministrul bulgar pentru gestionarea fondurilor europene în cabinetul interimar, Atanas Pekanov, a declarat că Bulgaria nu va deveni mai săracă după adoptarea monedei euro. Beneficiile vor fi mult mai mari – încrederea în ţară va creşte, ratingul de credit se va îmbunătăţi, supravegherea bancară şi stabilitatea financiară vor fi consolidate, notează RADOR.

NATIONAL

SUA: Percheziţii la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui Joe Biden

Publicat

in

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite desfăşoară o percheziţie programată la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui american Joe Biden, a anunţat miercuri avocatul acestuia, precizând că Biden cooperează cu autorităţile în cauză, relatează Agerpres.

Joe BidenFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Am fost de acord să cooperăm”, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat avocatul preşedintelui.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat recent o altă locuinţă a lui Biden în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutarea de documente confidenţiale datând din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

fanatik.ro: Majorare mascată de salarii pentru primarii și președinții consiliilor județene. Un spor va fi majorat la 50% din salariul de bază

Publicat

in

​​Aleșii locali pun presiune pe Guvern de mai multă vreme să li se mărească salariile și, până la urmă, au reușit să-și impună punctul de vedere. Nu doar că o decizie favorabilă la CCR ar putea să le majoreze consistent salariile, dar li se va dubla și sporul pentru gestionarea proiectelor cu fonduri europene sau prin PNRR, în urma unei ordonanțe adoptate marți de către Guvern.

Ministrul Marcel BoloșFoto: fanatik.ro

În momentul de față, salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene sunt calculate având ca reper salariul minim pe economie din 2019, de 2.080 lei, care este înmulțit cu coeficientul de salarizare prevăzut pentru aceste funcții.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend