Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Buletinele de vot păzite 24 de ore din 24 de jandarmi

Publicat

in

La Primăria Curtea de Argeş au fost aduse în această dimineaţă buletinele de vot pentru alegerile de duminică. 31.900 de buletine şi 20 de saci cu materiale necesare pentru fiecare secţie de vot au fost depozitate în holul instituţiei şi sunt păzite 24 de ore din 24 de reprezentanţii jandarmeriei.

Buletinele şi materialele vor fi împărţite sâmbătă la ora 16.00 la cele 20 de secţii de votare de pe raza municipiului Curtea de Argeş, bineînţeles, tot sub escorta poliţiei şi jandarmeriei.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Panouri decorative tip caramida

Publicat

in

De

Nu este suficient doar sa construiti o casa! Decoratiunile si finisajele interioare si exterioare sunt o etapa extrem de importanta in definirea finala a unei constructii. Finisajele sunt elementele constructive care transforma o casa standard intr-o casa unica, calda si confortabila.

Panourile decorative pentru fatade si pereti au aparut destul de recent pe piata constructiilor, insa in ultimul timp, datorita lipsei fortei de munca si a usurintei si rapiditatii de montaj, aceste panouri decorative de dimensiuni mari au inceput sa fie foarte des folosite in finisarea peretilor interiori si a fatadelor exterioare.

Decorarea peretilor cu elemente din caramida este de foarte mult timp folosita si apreciata, insa pentru a efectua astfel de finisaje necesitau pana acum anumite abilitati profesionale. Insa acum, cu ajutorul panourilor decorative de mari dimensiuni ce imita caramida, oricine isi poate decora peretii cu aspect de caramida.

Avantajele panourilor decorative tip caramida

Folosirea panourilor decorative care imita lucrarile din caramida va permite sa introduceti idei de design unice, materialul imbinandu-se perfect cu alte tipuri de finisaje, reusind in acelasi timp sa ascunda cu succes denivelarile existente ale peretilor.

Avantajele acestor panouri decorative sunt mult peste proprietatile altor materiale de finisaj. Haideti sa le vedem:

 • simplitatea lucrarilor de montaj si instalare;
 • securitatea la incendiu, datorita proprietatilor sale antifoc;
 • rezistenta sporita la umiditate;
 • proprietati de izolare fonica;
 • montaj atat prin lipire cat si mecanic cu ajutorul unor dibluri;
 • rezistenta crescuta la schimbarile de temperatura, coroziune si raze ultraviolete;
 • simplitatea curatarii si intretinerii;
 • capacitatea de a ascunde nereguli de suprafata si anumite instalatii interioare;
 • proprietati izolatoare termice;
 • durata mare de viata, de peste 20 de ani;
 • rapiditatea executiei lucrarilor datorita dimensiunilor mari ale panourilor de aproape 1mp.

Spre deosebire de caramizile naturale, panourile pentru decorarea peretilor interiori si a fatadelor exterioare nu reduc din spatii si nici nu ingreuneaza intr-un mod negativ structura existenta a constructiilor.

Un alt avantaj al panourilor decorative este mentenanta in timp a suprafetelor realizate. Astfel, daca este necesar sa inlocuiti o anumita zona a peretelui, din diverse motive, nu trebuie sa refaceti intreaga suprafata, ci puteti inlocui doar panoul afectat.

Astfel, panourile decorative tip caramida realizate dintr-un material inovator cu foarte multe proprietati bune, sunt solutia ideala pentru placarea si finisarea peretilor. Pentru mai multe detalii, preturi si comenzi va invitam sa accesati Magazinul On-line Coba.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un important medic lansează un avertisment dur: Este pericol pubic

Publicat

in

De

Cu toat că țara noatră a  trecut la un alt nivel de relaxare, măștile au rămas încă obligatorii cel puțin în spațiile publice închise. 

Medicul Gheorghe Lascu, președintele Societății de Medicină de Familie Maramureș, a arătat că purtarea   măștilor în mod incorect  este încă periculos, având în vedere că virusul nu a dispărut și că încă mai avem cazuri de infecții, zilnic.

„Lumea nu respectă măsura de distanțare socială, nu poartă în mod corect masca în spațiile publice închise, am văzut inclusiv lucrător comercial care o poartă pe post de colier, sau foarte mulți care o poartă pe sub nas. Mi-au spus și în cabinet că nu pot respira bine. Și atunci le-am dat exemplul colegilor mei care o poartă cu orele și fac și operații între timp. O să vedem ce se întâmplă în viitorul nu prea îndepărtat”, a precizat medicul.
De asemenea, el spune că acestea pot fi reutilizate.

„Multă lume spune că sun prea scumpe și că nu-și permit”, a mai spus el, completând că măștile pot fi reutilizate în siguranță, în anumite condiții. „Poți să ai câteva bucăți și să le speli, să le calci”, a mai spus el, arătând că două trei măști pe zi sunt suficiente și că acestea pot fi reutilizate.

Medicul Gheorghe Lascu a mai spus despre mănuși că pot reprezenta un adevărat pericol, dacă nu sunt purtate corect. „Am văzut foarte multă lume care poartă mănuși, dar cu mănușa oamenii duc mâna la nas, la gură, la ochi. Este un pericol public. Ar fi mai eficient să se spele mult mai des pe mâini”, a mai explicat el.

Medicul Gheorghe Lascu a mai arătat că pentru a se evita aglomerarea pacienților la cabinet după revenirea din starea de urgență, a pus accentul pe programări, dar continuă și telemedicina.

„Continuăm și telemedicina, dar în același timp au început să vină și la cabinet; au mai multă libertate de mișcare. La nivel de cabinet de medicină de familie nu sunt mari aglomerări, decât ca de obicei, la început de săptămână. Dar noi i-am anunțat să facă programare, facem un triaj epidemiologic când vin în cabinet, este un covor îmbibat cu soluție dezinfectantă, au soluție pentru dezinfectat mâinile, masca este obligatorie de purtat în cabinet. Consultarea are loc ca de obicei, dar cu respectarea măsurilor de protecție și dezinfecție. E mai greu, într-adevăr, dar ne descurcăm. Aglomerații sunt în schimb la nivel de ambulator”, a mai spus medicul, potrivit dcmedical

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend