Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Budapesta nu stă ghiocel în fața Bruxelles-ului: ‘Soarta ungurilor trebuie să fie decisă doar de unguri’

Publicat

in

Planul de acţiune al Uniunii Europene (UE) pentru integrare şi incluziune prevede ca imigranţilor „să li se ofere drepturi de vot” şi ca ei să fie implicaţi în luarea de decizii politice, a denunţat Tamas Menczer, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei, într-o înregistrare video postată sâmbătă pe contul său de Facebook, informează MTI.

Poziţia guvernului ungar este aceea că „soarta ungurilor trebuie să fie decisă doar de unguri”, a afirmat Menczer, adăugând că astfel de decizii „nu ar trebui luate de Bruxelles sau de migranţi”.

Mai devreme săptămâna aceasta, Menczer a criticat alte prevederi ale planului de acţiune al UE şi a exprimat poziţia guvernului de la Budapesta, conform căreia „migraţia nu trebuie gestionată ci stăvilită, iar ajutorul trebuie direcţionat acolo unde aceste probleme apar”.

Vineri, Curtea Constituţională a Ungariei a stabilit că Budapesta are dreptul să aplice propriile măsuri în domeniile în care Uniunea Europeană încă nu a luat măsurile necesare pentru o implementare comună a regulilor blocului. Decizia a venit după ce guvernul premierului Viktor Orban a contestat o hotărâre a CJUE (Curtea de Justiţie a UE), emisă în decembrie 2020, care condamnă ţara sa pentru încălcarea dreptului de azil pentru migranţi. Instanţa supremă ungară a subliniat în acelaşi timp în decizia de vineri că nu este „în măsură să conteste hotărârea CJUE şi nici să examineze primatul dreptului european”.

Premierul ungar, cunoscut pentru luările sale ferme de poziţie împotriva imigraţiei masive în Europa, a comentat în intervenţia sa săptămânală de vineri la radioul public, chiar înainte de anunţarea deciziei Curţii Constituţionale, că în cazul în care aceasta va fi în favoarea guvernului său el va insista ca UE să-şi reformeze regulile cu privire la imigraţie.

După comunicarea deciziei Curţii Constituţionale, Orban a notat că, în disputa cu Bruxelles privind migraţie, guvernul ungar trebuie să urmeze hotărârile acesteia. „Ne-am angajat să slujim poporul ungar şi Constituţia ungară, nu pe birocraţii de la Bruxelles”, a punctat Viktor Orban.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

De azi începe Programul `Litoralul pentru toți`

Publicat

in

De

Programul social „Litoralul pentru toți” începe azi. Federația Patronatelor din Turismul Românesc spune că prețurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.

Programul social „Litoralul pentru toți” începe azi, zi din care turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 34 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon, arată datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Pentru ediția din acest an și-au anunțat participarea zeci de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziția turiștilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte.

Astfel, până pe data de 19 iunie, românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc în extra-sezon, cu tarife pornind de la 34 de lei pe noapte de persoană. La fel ca în anii precedenți, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

„Recomandăm turiștilor să-și facă vacanțele pe litoralul nostru și în extrasezon. Au toate motivele: plajele și stațiunile nu sunt aglomerate, vremea este foarte frumoasă și, poate cel mai important argument, prețurile sunt mult mai mici decât în lunile iulie și august. Mă bucur că, în ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, putem să ducem mai departe acest program care a devenit o tradiție și să le oferim tuturor românilor posibilitatea de a petrece câteva zile la plajă la tarife mai mult decât accesibile”, afirmă Dragoș Răducan, președintele FPTR.

Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun începe de la 34 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masa all-inclusive, tarifele încep de la 160 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 3 nopți de cazare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Olena Zelenska: Două luni și jumătate nu mi-am văzut soțul. Războiul a rupt familii în Ucraina

Publicat

in

De

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a declarat, într-un interviu acordat alături de soţul său, că este recunoscătoare pentru fiecare oportunitate pe care o are de a petrece timp cu soţul său, ea precizând că în primele luni de război doar au vorbit la telefon.

“Familia noastră a fost ruptă după izbucnirea războiului, aşa cum s-a întâmplat cu orice familie ucraineană. Însă nimeni nu îmi ia soţul, nici măcar războiul. Însă da, el trăieşte pentru jobul său, noi, familia lui, aproape că nu mai ajungem să îl vedem. Acum am avut câteva oportunităţi să ne vedem. Sunt recunoscătoare şi pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem timp împreună”, a spus Zelenska, potrivit abcnet.au, informează News.ro.

Ea a explicat că în primele două luni şi jumătate de război nu şi-a văzut deloc soţul faţă în faţă. “Doar am vorbit la telefon”.

În acelaşi interviu, Zelenski a declarat că sângerosul război din Ucraina poate fi oprit doar printr-o soluţie diplomatică.

“Victoria va fi dificilă, va fi sângeroasă şi cu luptă, dar finalizarea va fi prin diplomaţie, sunt convins de asta”, a afirmat preşedintele ucrainean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend