Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Budapesta a ajuns la vorba Kremlinului: ‘Sancțiunile s-au dovedit mult mai dureroase pentru Europa decât pentru Rusia’

Publicat

in

Uniunea Europeană ar trebui să înceteze discuţiile despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care nu va face decât să agraveze criza energetică din Europa, a declarat, marți, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află acum la New York la sesiunea Adunării Generale a ONU, potrivit agenției TASS, scrie Rador.

„UE trebuie să înceteze să mai menționeze cel de-al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și să nu mai indice măsuri care nu vor face decât să aprofundeze criza aprovizionării cu energie”, a declarat Szijjártó, într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare.

„Fie că le place politicienilor europeni sau nu, există o opinie în lume cum că impactul sancțiunilor (asupra situației din alte țări) s-a dovedit a fi chiar mai mare decât impactul războiului din Ucraina. Aceasta înseamnă că adevărata cauză a problemelor cu care ne confruntăm nu este doar războiul, ci și sancțiunile impuse din cauza acestuia”, a mai spus ministrul ungar.

Acesta a adăugat că majoritatea țărilor aderă la acest punct de vedere, pentru că „suferă de pe urma consecințelor politicii de sancțiuni”. Péter Szijjártó a subliniat că sancțiunile „au dovedit acum, fără nicio îndoială, că sunt mult mai dureroase” pentru Europa decât pentru Rusia, deoarece au provocat o inflație puternică, inclusiv o creștere rapidă a prețurilor la energie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eugen Tomac, noi dezvăluiri după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen: O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac vine cu noi dezvăluiri după ce Ausdtria a blocat, în Consiliul JAI, aderarea României la Schengen.

„O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

În urmă cu trei săptămâni, într-o întâlnire cu mai mulți oficiali europeni, am aflat că șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură.

Am transmis acest mesaj celor de la guvernare și m-am asigurat că a ajuns la decidenți. Toți mi-au spus că mă agit mai mult decât este cazul și că România va intra sigur în Schengen.

Rolul jucat de Austria

Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute.

Acesta ne-a spus, foarte senin și pe alocuri chiar ridicol, că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în noiembrie anul acesta. Aș fi crezut această minciună dacă înainte de a fi cancelar, domnul Nehammer ar fi fost ministru al agriculturii, însă acesta a fost ministru de interne. Prin urmare, cunoaște foarte bine atât problematica migranților, cât și chestiunea extinderii Schengen.

De ce, totuși, Croația, țară prin care trec mult mai mulți imigranți care ajung în Austria și restul Europei a fost susținută, iar noi nu.

De fapt, cui îi convine cel mai mult să nu se mute frontiera Uniunii Europene la Marea Neagră?”, spune Eugen Tomac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cod galben de vânt în localităţi din trei judeţe, în orele următoare

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează, valabilă în orele următoare în trei judeţe, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin (localităţile Reşiţa, Bocşa, Berzovia, Lupac, Fârliug, Târnova, Ramna, Vermeş, Ezeriş, Zorlenţu Mare, Ocna de Fier), judeţul Arad (localitatea Şiria) şi judeţul Bihor (localitatea Şoimi), se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60-70 km/h

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend