Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Bucurie pentru elevii din România! Vor petrece mai puține ore la școală

Publicat

in

Numărul orelor petrecute de copiii din țara noastră la școală va fi mai mic decât în prezent. Măsura limitării numărului de ore pe care le pot petrece elevii la școală se regăsește într-un proiect de act normativ ce a primit recent votul decisiv al senatorilor. Tinerii ce urmează diverse forme de învățământ din țara noastră vor petrece mai puțin timp la școală, după cum stabilește Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011. Actul normativ a primit recent votul final al senatorilor, dar, pentru a se putea aplica, mai are nevoie și de semnătura președintelui țării. După cum prevede documentul, numărul de ore petrecute săptămânal la școală de către elevii din învățământul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numărul de ore pentru cei ce învață în ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe săptămână. În același timp, liceenii vor petrece la școală cel mult 30 de ore pe săptămână. Aceste limite se referă, potrivit propunerii legislative, la orele “alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”. În prezent, numărul maxim de ore pe care le pot petrece elevii din România este stabilit, în funcție de nivelul de învățământ, de o serie de planuri-cadru de învățământ. De exemplu, planul-cadru pentru învățământul primar folosit în prezent stabilește că elevii din acest ciclu de învățământ pot petrece la școală cel mult 22 de ore pe săptămână. Pe lângă reducerea timpului pe care îl vor petrece elevii la școală, propunerea legislativă mai stipulează și că în școli și “în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violență psihologică – bullying”. Totodată, documentul stabilește că, pentru a putea identifica și interveni în astfel de cazuri, educatorii și profesorii vor trebui să participe la cursuri de perfecționare privind problemele legate de violența psihologică.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Aceasta trebuie să fie promulgată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre posibilitatea începerii războiului ruso-ucrainean: ‘Problema este că datorită masării de material și de trupe oricând se poate produce o asemenea situaţie’

Publicat

in

De

Conform surselor CNN, Joe Biden l-ar fi avertizat pe președintele Ucrainei că Rusia ar putea invada în curând.

Întrebat dacă a primit aceeași informație de la omologul său din SUA, ministrul Apărării, Vasile Dîncu a spus:

Problema este că datorită masării de material şi de trupe oricând se poate produce o asemenea situaţie. Sunt anumite condiţii pentru o asemenea posibilitate. Nu există o dată fixă, nimeni nu ştie când se va întâmpla asta.

„Ucraina se află într-o expectativă interesantă”

Sigur că există mai multe scenarii, inclusiv un scenariu care înseamnă o dată destul de apropiată, dar nu există date exacte. Problema este că Ucraina nici măcar nu a mobilizat rezerviștii, deci se află într-un fel de expectativă interesantă„, a spus Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

„Federația Rusă nu a dat un răspuns afirmativ în ceea ce privește scutul de la Deveselu”

Întrebat apoi dacă s-a ajuns la un acord cu privire la felul în care scutul de la Deveselu va fi inspectat de către ruşi, ministrul a precizat.

Această idee de transparență pe care a propus-o NATO pentru Federația Rusă încă nu a primit un răspuns afirmativ din partea Rusiei în ceea ce privește scutul de la Deveselu. Dacă se va accepta urmează nişte proceduri bilaterale.

Va fi complicat ca Federația Rusă să accepte acest lucru. Nouă ne este simplu. Este doar un material defensiv, dar vom stabili împreună dacă va fi cazul să se facă asemenea inspecții reciproce„, a mai explicat Vasile Dîncu.

„Ne așteptăm la o decizie privind suplimentarea forțelor, inclusiv în România”

Joe Biden a vorbit despre întărea flancului estic şi despre suplimentarea forțelor inclusiv în România.

Întrebat când s-ar putea întâmpla acest lucru, Vasile Dîncu a spus:

Este vorba despre o decizie care va veni foarte repede. Am discutat de unele condiţii cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. Am discutat despre faptul că noi avem aprobarea pentru relocarea de trupe în acest proiect care nu este unul legat numai de această situaţie.

Ne așteptăm la o decizie destul de rapidă„, a mai spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Antena 3.

Vezi și:

Vasile Dîncu, despre valul de refugiați ucraineni care ar putea lua cu asalt România: ‘Avem un foarte bun management al capacităților noastre din domeniile acestea, ale pregătirii defensive pentru conflict’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Cozmin Gușă pune punctul pe ‘i’: ‘Dacă Clotilde Armand ar fi pusă sub acuzare, așa cum zice legea, ar fi ultima lovitură pentru USR’

Publicat

in

De

Analistul politic Cozmin Gușă a comentat subiectul plecării procurorului Sorin Iașinovschi din dosarul posibilei fraudări a alegerilor din Sectorul 1, acolo unde Clotilde Armand a ieșit câștigătoare,

Este revoltător și nu avem ce face!”. Așa descrie analistul politic Bogdan Chirieac situația de la Primăria Sectorului 1, acolo unde edil este Clotilde Armand, din partea USR, asta deși există suspiciuni de fraudă la vot și o anchetă în curs.

Sunt total de acord cu previzibila fraudare. (…) În momentul în care prințesa USR, adică primărița de la Sectorul 1, ar sucomba din punct de vedere politic, adică ar fi dată afară, asta ar fi practic ultima lovitură de aplicat USR PLUS, care oricum a căzut rău de tot din cauza lui Fritz (n.r. Dominic Fritz, primarul Timișoarei), din cauza lui Nicușor Dan.

Atunci, la ce să te uiți la USR? Te mai uiți la Clotilde Armand dacă va mai face ceva, pentru că cel de la Brașov nu se vede, îl mai ajută președintele PNL de la județ ca să mai facă câte ceva, pentru că nu are experiență administrativă, iar pe la Bacău, nu-i nimic, e o frăție între partide, ca la Bacău, ca de fiecare dată. Dacă prințesa lor ar fi pusă sub acuzare, așa cum zice legea, ar fi ultima lovitură pentru USR PLUS.

Din păcate, singurul care a plătit cu libertatea pentru ce s-a întâmplat la Sectorul 1 a fost Viorel Hrebenciuc. El a avut de ales, n-a ascultat, s-a încăpățânat și uite ce a pățit pe un non-dosar, s-au dat două telefoane, nu s-au schimbat bani, nimic. Sunt ultimul care l-ar apăra, dar e un non-dosar” a spus Cozmin Gușă, conform dcnews.ro.

Se pare Viorel Hrebenciuc ar fi susținut-o din umbră pe candidata USR la Primăria Sectorului 1. ”S-a jucat pentru Clotilde Armand” a întărit Cozmin Gușă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend