Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BREAKING – Republica Moldova, pas uriaș pentru aderarea la Uniunea Europeană

Publicat

in

Republica Moldova a completat şi transmis vineri primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a ţării.

La eveniment au participat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Natalia Gavriliţa, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, şi ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, informează Agerpres.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat că a convocat pentru vineri şedinţa de constituire a Comisiei pentru Integrare Europeană, care întruneşte reprezentanţi ai mai multor autorităţi şi are menirea să coordoneze procesul de pregătire a aderării ţării la UE.

‘Este un proces complex la care avem foarte mult de lucru. M-am bucurat să aud astăzi din partea Guvernului că suntem gata să transmitem răspunsurile la primul chestionar, pe care l-am primit de la Comisia Europeană acum 11 zile. UE este un proiect al păcii, bunăstării şi prosperităţii şi Republica Moldova, ca o ţară mică şi vulnerabilă, va fi în siguranţă în familia UE. În această familie putem oferi cetăţenilor noştri democraţie consolidată şi bunăstare. Ştim ce avem de făcut’, a declarat Maia Sandu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gospodărie inundată în comuna Lanurile – Apa a intrat şi în casă

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Trăim niște timpuri complicate. Avem în față, un orizont negru, în care niște generații tinere spun următorul lucru: Opriți-vă, fiindcă voi o să muriți, mai devreme sau mai târziu, dar noi avem mult de trăit în locul ăsta și ne lăsați ceva în care nu se poate trăi’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident cumplit între o cisternă și un autobuz în Pakistan: Incendiul a făcut ravagii

Publicat

in

De

Un accident violent între o cisternă și un autobuz de pasageri a provocat moartea a cel puțin 20 de persoane în Pakistan, au anunțat marți un purtător de cuvânt al poliției și mass-media.

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți pe o autostradă din apropierea orașului central Multan, iar cauzele nu sunt deocamdată clare, anunță Reuters.

Autobuzul și cisterna au luat foc după coliziune, a precizat un purtător de cuvânt al poliției într-un comunicat, fără a oferi detalii cu privire la numărul victimelor.

Geo și Dunya TV au anunțat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise.

Șase pasageri au supraviețuit, a declarat la fața locului un oficial al unui serviciu de salvare de stat pentru Dunya TV.

„Incendiul a făcut ravagii”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend