Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

BREAKING Încă un TURIST a murit în Munții Călimani: E al doilea DECES în trei zie

Publicat

in

Un turist care făcea singur o drumeție a fost găsit mort sâmbătă în Munții Călimani. Potrivit salvamontiștilor, acesta este al doilea turist solitar mort în ultimele 3 zile. Potrivit Dispeceratului Național Salvamont, salvatorii montani au primit o solicitare privind o eventuală situație dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în Munții Călimani și care sâmbătă nu a mai răspuns la telefon. Au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând în căutare echipe de prim răspuns din Mureș, Harghita și Suceava, scrie Mediafax.

Turistul a fost găsit mort în apropierea stației meteo Rețitiș la aproape 2000 de metri altitudine. „Salvamontiștii vor stabili cu poliția dacă vor putea prelua trupul pentru transport și apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter”, au transmis salvamontiștii. Conform acestora, acesta este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

​Echipa mobilă a Vămii din București a verificat două locații de unde a confiscat parfumuri, ochelari și textile de 400.000 euro

Publicat

in

De

Inspectorii Biroului Echipe Mobile din cadrul Direcției Regionale Vamale București, au efectuat o acțiune ce a vizat respectarea reglementărilor vamale, în perioada 12 -13 mai.

Echipa mobila AVRFoto: Facebook

Acțiunea, efectuată în baza unei analize de risc proprii, a vizat verificarea a două locații din municipiul București unde au fost descoperite și reținute în vederea confiscării 31.297 bucăți parfumuri, 3.643 articole de cosmetică, 564 perechi ochelari și 126 bucăți textile în valoare totală de aproximativ 400.000 de euro.

Pentru bunurile reținute urmează a se sesiza reprezentanții titularilor de marcă în vederea expertizării bunurilor și ulterior a luării măsurilor ce se impun, spune Autoritatea Vamală Română.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Deja-vu pentru BTC versus sentimentul pieței. Indicele fricii și lăcomiei atinge cel mai scăzut nivel din martie 2020

Publicat

in

De

Bitcoin ( BTC ) a revenit la 30.500 de dolari pe 17 mai, pe fondul speranțelor că o retestare a maximelor din 2017 ar putea fi evitată.

Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView au arătat că BTC/USD a crescut după aproape zilnic pentru a construi provizoriu pe 30.000 USD.

Totuși, într-un interval de mai multe zile, perechea nu a decis încă o traiectorie semnificativă ascendentă sau descendentă, în timp ce volatilitatea a scăzut în noua săptămână.

Pe fondul îngrijorării că o retragere majoră ar putea duce sub minimele de săptămâna trecută de zece luni, popularul analist Credible Crypto a oferit o alternativă mai optimistă. Pe baza normelor istorice, a susținut el pe Twitter, că Bitcoin a avut puțin impuls pentru a retesta 20.000 de dolari sau mai puțin, conform cointelegraph.com.

„Argumentul pentru 13.000-14.000 $ BTC, bazat pe premisa că piețele ursiste majore din trecut au dus la scăderi de 80% din partea de sus, face o presupunere majoră – că 65k a fost vârful ciclului”, a scris el.

„Este aceeași presupunere pe care oamenii au făcut-o la 30.000 în iunie 21, înainte de a ajunge la un nou ATH de 65.000 trei luni mai târziu.”

După cum a raportat recent Cointelegraph, planurile de urgență par să fie deja în vigoare pentru un astfel de eveniment, MicroStrategy – compania cu cea mai mare trezorerie corporativă BTC – fiind chiar pregătită să cumpere aprovizionare pentru a opri căderea.

Întrebat dacă BTC/USD ar putea repeta retragerea de la maximele din 2019 de aproape 14.000 USD până la nivelul de 3.600 USD în timpul prăbușirii COVID-19 din martie 2020, Credible Crypto a fost la fel de sceptic.

„Nu mă așteptam la asta. Este posibil? Da, dar așa cum am spus anterior, o retestare a maximelor ciclului anterioare nu a mai avut loc până acum, așa că mi se pare foarte puțin probabil”, a răspuns el .

Pentru colaboratorul Cointelegraph, Michaël van de Poppe, a fost o chestiune ca dolarul american să-și răcească rulada de taur în comparație cu alte valute fiduciare, pentru a oferi activelor de risc puțin spațiu de respirație.

Indicele dolarului american (DXY), a estimat el, ar trebui să scadă de la maximele de douăzeci de ani de 105 de puncte.

„Dacă mă uit la starea actuală a $DXY, cred că vom continua cu acest scenariu. Presupunând că vom vedea o mișcare corectivă, maximele au fost măturate pentru lichiditate. Pierzând 103,7 puncte și cred că vom avea mai multă presiune în scădere aici -> riscul asupra activelor în creștere”, a scris el pe Twitter pe 16 mai.

Între timp, datele privind sentimentul pieței au reflectat consensul majoritar în cripto – că orice ar putea să se întâmple acum, cu părtinire înclinată ferm spre dezavantaj.

Indicele Crypto Fear & Greed , un indicator al sentimentului pe piață, a atins 8/100 pe 17 mai, cea mai scăzută valoare din 28 martie 2020 – la două săptămâni după criza indusă de blocarea coronavirusului.

Atunci, ca și acum, BTC/USD își revenea deja de la minimele sale. La 30.500 USD, perechea a crescut cu 28% față de săptămâna anterioară.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să vă efectuați propria cercetare atunci când luați o decizie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend