Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

BRAVO LOR ! În Argeș, şapte elevi au obţinut medii de 10 la Bacalaureat ! VEZI LISTA ELEVILOR DE 10

Avatar

Publicat

in

În urmă cu puţinn timp, au fost afișate rezultate la Bacalaureat 2019, înainte de contestații. Potrivit ISJ Argeș, în Argeș, rata de promovare este de 69,9% față de 67,12% cât a fost anul trecut, tot înainte de contestații.

În Argeș au fost 7 elevi cu medii de 10, 6 din Pitești și unul din Topoloveni. Cinci elevi de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” au obținut media maximă. De asemenea, au mai fost 15 medii cuprinse între 9.96 și 9.90. Niciun elev din Curtea de Argeş şi Campulung nu au reusit sa obtina media 10.

Potrivit datelor oficiale, 3062 de elevi argeșeni  dintre cei 4601 înscriși la Bacalaureat au fost admiși. De asemenea, 1539 au luat note sub media limită – 6 – sau nu s-au prezentat la cel puțin o probă a examenului de maturitate. Dintre aceștia, 52 de elevi au obținut  note între 5.90 și 5.98.

DE INTERES

Elevii care nu au promovat examenul sau sunt nemulțumiți de notele obținute la probele de la Bacalaureat au posibilitatea de a depune contestații astăzi, între orele 12.00 și 16.00. În perioada 9-12 iulie – rezolvarea Contestațiilor, iar pe 13 Iulie 2019 se vor afișa rezultatele finale.

Iată elevii argeșeni cu medii de 10 la BAC:

Antonescu Ioana Adina – Colegiul Național  „Ion C. Brătianu” Pitești – media 10: limba română, matematică și anatomie;

Atanasescu Andreea Valeria – Colegiul Național  „Ion C. Brătianu” Pitești – media 10: – limba română, matematică, anatomie;

Botea Maria Irina – Colegiul Național  „Ion C. Brătianu” Pitești –media 10: limba română, matematică și anatomie;

Floarea Cosmina Georgiana – Colegiul Național  „Ion C. Brătianu” Pitești – media 10: limba română, matematică și fizică;

Gănescu Bianca Mihaela – Colegiul Național  „Ion C. Brătianu” Pitești – media 10: limba română, matematică și informatică;

Ene Izabela Mihaela – Liceul Teoretic Ion Mihalache Topoloveni – media 10: limba română, istorie, logică;

Rotaru Radu Nicolae – Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești – media 10: limba română, matematică și informatică.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

ACTUAL

Mare atenție dacă veți călători în această țară! Au fost introduse noi restricții

Avatar

Publicat

in

De

În contextul în care anumite zone ale regiunii Madrid se află deja sub restricții stricte, guvernul spaniol a anunţat miercuri un acord privind extinderea măsurilor de combatere a COVID-19.

„Am ajuns  la acest acord aprobat cu o majoritate largă” de către regiuni, care sunt competente să decidă în materie de sănătate, a declarat presei ministrul sănătăţii Salvador Illa. Chiar dacă mai multe regiuni au votat împotrivă, inclusiv Madridul, aceste măsuri „trebuie să fie aplicate” după publicarea decretului în Jurnalul Oficial în zilele următoare, a adăugat ministrul. De asemenea, el a spus că nu întrevede ca regiunea Madrid să nu le aplice, conform agerpres.ro

DE INTERES

„Situaţia din Madrid este complexă şi îngrijorătoare”, a spus ministrul, menţionând că 43.7% din cazurile noi înregistrate în Spania sau fost identificate în capitală.

Acordul anunţat prevede în special interdicţia de a părăsi Madridul pentru cei peste trei milioane de locuitori ai săi, cu excepţia unor motive specifice, cum ar fi mersul la serviciu, la medic sau dusul copiilor la şcoală.

Trebuie menționat că nouă municipalităţi de la periferia capitalei vor fi, de asemenea, afectate de aceste restricţii.

Măsurile prevăd, de asemenea, o rată de ocupare plafonată la 50% în hoteluri şi restaurante şi închiderea acestora la ora 23:00.

Guvernul central al socialistului Pedro Sanchez presează de câteva zile această regiune, condusă de dreapta, să extindă la întreaga capitală restricţiile în vigoare de săptămâna trecută în cele mai afectate cartiere ale Madridului.

În aceste zone, locuitorii se pot deplasa liber în propriul cartier, spre deosebire de primăvară, când măsurile de carantină au fost extrem de stricte.

Spania a anunţat miercuri 177 decese şi 11.016 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ducând bilanţul total la 769.188 de cazuri de coronavirus şi 31.791 de decese.

Problemele cu care se confruntă sistemul bancar din Spania ar putea să ducă la o cădere care să genereze un efect de domino cu consecință întoarcerea Europei în anii întunecați de la începutul ultimului deceniu.

Faptul că sectorul bancar ar putea deveni mai devreme sau mai târziu una dintre cele mai mari victime ale pandemiei de coronavirus a fost clar încă de la început, imediat ce au început să se resimtă efectele recesiunii economice.

Toamna bate la ușă și datele din ultimele luni, care în multe cazuri au fost chiar mai descurajante decât era de așteptat, par să anunțe „furtuna perfectă” care ar putea genera mai mult de un cutremur în lumea bancară.

Însă, oricare ar fi evenimentul esențial în jurul căruia s-ar putea genera criza din sectorul creditelor, nu este încă complet clar în acest moment, obligându-i astfel pe analiști să fie atenți la predicții.

Totuși, Banca Centrală Europeană pare să fi identificat – și în urma retrogradării din partea agenției de rating Moody’s – una dintre principalele preocupări pentru reziliența băncilor europene: riscul de faliment al Turciei.

Potrivit ziarului „Business Insider”, țara cu cel mai mare risc în zona euro ar fi Spania, al cărei sector bancar nu a trecut în ultimii ani prin perioade excelente. Și, mai presus de toate, odată cu căderea sa ar putea genera un efect de domino care amenință să readucă Europa în anii întunecați de la începutul ultimului deceniu.

De asemenea, după cum a relatat „Business Insider”, BCE a decis „excluderea temporară a instituțiilor sistemice din zona euro de a-și expune mecanismul de leverage către Banca Centrală”.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Biroul Electoral al Municipiului București a luat decizia! Voturile vor fi renumărate?!

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend