Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Braşovul, Singapore de România, investeşte în regenerarea urbană: O fostă platformă industrială se va transforma în parc

Publicat

in

Primăria are un proiect de regenerare urbană a unei foste platforme industriale care se va transforma în parc. Locuitorii se plâng de aglomeraţie în trafic, lipsa locurilor de joacă, a şcolilor şi grădiniţelor în noul cartier. Banca Mondială cere autorităţilor să facă o dezvoltare sustenabilă, anunță news.ro.

România a devenit, oficial, o ţară dezvoltată. Banca Mondială a mapat zonele extinse lângă marile oraşe şi a observat noile construcţii şi şantierele imobiliare.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

Economia Braşovului a crescut în perioada 2000 – 2015 cu o viteză mai mare decât Singapore în perioada de boom economic, 1965 – 1980.

În noul Cartier Tractorul, ridicat pe locul fostei fabrici de tractoare, s-au construit mii de locuinţe, de la studio-uri, la penthouse-uri cu jacuzzi în balcon.

Lipsesc, însă, grădiniţele şi şcolile în zonă, iar infrastructura este limitată pentru numărul mare de oameni.

Autorităţile vor să dezvolte cu fonduri europene o altă fostă zonă industrială: Rulmentul.

Consiliul Local a aprobat proiectul de regenerare urbană pentru care aşteaptă fonduri europene.

Banca Mondială le-a cerut autorităţilor să gândească proiecte sustenabile pe termen lung.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

„Aici a crescut foarte mult partea de industrie automotive, industria aeronautică ceea ce a dezvoltat foarte mult oraşul. Pe fosta platformă industrială Rulmentul, în partea în care municipalitatea o deţine în proprietare, consiliul local a aprobat transformarea întregii zone într-un parc imens, pe 31 de hectare, 20 de hectare va fi zona de lac, de plimbare, în cealaltă parte vom avea unităţi de învăţământ. Acolo este zona cu cea mai mare dezvoltare rezidenţială”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

În acest an în zonă s-au desfinţat peste 100 de parcări. Oamenii sunt încurajaţi să vină în centru cu autobuzele. Sunt aproximativ 40 de mijloace în transport electrice, iar până la finalul anului viitor vor fi 133.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 460: Nou atac aerian major asupra Kievului, ar fi fost doborâte peste 40 de rachete și drone / Ucrainenii laudă rachetele britanice Storm Shadow / Noi speculații privind starea de sănătate a lui Lukașenko

Publicat

in

​Rusia a lansat un nou val de atacuri aeriene asupra Kievului în primele ore ale zilei de luni, folosind drone și rachete de croazieră, administrația militară a capitalei ucrainene afirmând că forțele de apărare au doborât peste 40 de ținte și că nu s-au înregistrat pagube majore sau victime. A fost cel de-al 15-lea atac aerian asupra orașului din luna mai și a avut o amploare similară cu cel din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Soldat ucrainean într-o tranșee de pe frontul din BahmutFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 460, LIVETEXT:

07:34 Ce spune Institutul pentru Studiul Războiului despre ultimele evoluții ale luptelor:

  • Ritmul operațiunilor rusești din jurul Bahmutului rămâne deosebit de scăzut.
  • Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la nord-est de Kupyansk și de-a lungul liniei Svatove-Kremina.
  • Trupele Moscovei au desfășurat operațiuni ofensive limitate de-a lungul frontului Avdiivka – orașul Donețk.
  • Forțele ruse au continuat să tragă asupra unor zone din sudul Ucrainei.
  • Oficialii de ocupație continuă să deporteze cu forța copiii ucraineni în Rusia sub pretextul unor tabere de vară.

07:26 Investitorii străini care au părăsit Rusia după ce și-au vândut afacerile în această țară între martie 2022 și martie 2023 au retras aproximativ 36 de miliarde de dolari din Rusia, a transmis luni agenția de presă de stat RIA, citând o analiză a datelor Băncii Centrale.

Zeci dintre cele mai mari companii din lume au plecat sau și-au redus operațiunile din Rusia după începutul invaziei. Săptămâna trecută, banca centrală a minimizat impactul ieșirii companiilor străine, afirmând că aproximativ 200 de tranzacții de vânzare au fost finalizate în perioada martie 2022- martie 2023, doar 20% dintre acestea implicând vânzări mari de active, adică cele de peste 100 de milioane de dolari. (Reuters)

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Rusia a reacţionat vehement faţă de afirmaţiile unui senator republican american, Lindsey Graham, care, într-o discuţie cu Zelenski, a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei este cel mai bun mod în care SUA au cheltuit vreodată bani şi că „ruşii mor”.
  • Rachetele britanice Storm Shadow cu rază lungă de acțiune furnizate recent Ucrainei dau rezultate impecabile pe câmpul de luptă, a spus Oleksii Reznikov.
  • Aproximativ 80 de soldați ruși au dezertat în zona ocupată Lisiceansk, regiunea Lugansk, iar aproximativ 30 de mercenari Wagner au fugit în zona Bahmut.
  • Boris Nadejdin, un fost deputat liberal, a declarat pe canalul NTV deținut de Gazprom că președintele Vladimir Putin trebuie schimbat la următoarele alegeri.
  • Aleksander Lukașenko a spus că Rusia va da arme nucleare oricărui stat care se alătură Uniunii Statale Rusia-Belarus.
  • Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Occidentul vrea să „dezmembreze” Rusia și că livrarea de avioane de luptă F-16 va duce la o escaladare a conflictului.
  • Liderul mercenarilor Wagner a declarat duminică că este convins că înalți oficiali de la Kremlin au interzis relatările despre el în mass-media de stat.
  • Opozantul belarus Valeri Ţepkalo, fost ambasador în Statele Unite, susține că liderul de la Minsk, Alensandr Lukaşenko, a fost internat într-un spital, la Moscova, imediat după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin.
  • Politologul Ioan Stanomir susține că Vladimir Putin are mulţi simpatizanţi şi în Occident şi în România, aceştia recrutându-se „şi de la stânga extremă şi de la dreapta extremă”.
  • Un bărbat a murit la Kiev după un atac „masiv” cu drone ruseşti, din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive asupra capitalei, a anunţat duminică dimineață primarul capitalei Ucrainei, Vitali Klitschko.
  • Zelenski a propus un proiect de lege care ar sancționa Iranul pentru 50 de ani, din cauza rolului său în aprovizionarea Rusiei cu arme, inclusiv sute de drone.
  • Atacurile rusești în apropierea orașului Bahmut din estul țării, scena unor lupte grele în ultimele luni, s-au atenuat ușor în weekend, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei ucrainene.
  • Purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Nabila Massrali, a declarat că Rusia „va fi trasă la răspundere” pentru atacurile asupra zonelor civile. „[Liderii [ruși] și autorii vor fi trași la răspundere. Rămânem angajați să ajutăm Ucraina să se apere”, a scris ea pe Twitter.
  • Rusia a afirmat că sistemele sale de apărare antiaeriană au distrus duminică mai multe drone în timp ce se apropiau de rafinăria de petrol Ilsky din regiunea Krasnodar, în apropiere de Marea Neagră. „Mai multe vehicule aeriene fără pilot (UAV) au încercat să se apropie de teritoriul rafinăriei de petrol Ilsky din Krasnodar Krai.Toate au fost neutralizate, iar infrastructura uzinei nu a fost afectată”, au spus oficiali din regiune.
  • Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a înființat un grup de experți pentru a investiga acuzațiile SUA potrivit cărora o navă rusă a preluat armament de la o bază navală din apropierea Cape Town anul trecut.

–––––-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Piersic, conflict cu un cerșetor: Dă-mi tu mie bani, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul!/ Video

Publicat

in

Actorul Florin Piersic susținea un program artistic la Cluj, dar la un moment dat a fost întrerupt de un cerșetor care și-a pus șapca pe scările scenei. Actorul l-a remarcat și l-a certat pe cerșetor spunându-i că el ar trebui să plătească pentru actul artistic și nu invers.

„Îți pui șapca acolo să îți dau bani? Păi ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani, că va fac program, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici?”, i-a spus Florin Piersic.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend