Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Brânză expirată, fructe mucegăite şi vitrine murdare, printre neregulile depistate de OPC la o piaţă privată din Ploieşti

Publicat

in

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au depistat, în cadrul unui control efectuat la o piaţă privată din Ploieşti, brânză expirată, fructe mucegăite şi vitrine murdare, neigienizate, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Prahova transmis, marţi, presei, comisarii au desfăşurat o acţiune de control în Piaţa Cocoş din Ploieşti.

„Cu această ocazie au fost verificaţi 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi 3 avertismente. Totodată, s-au dispus măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3.660 lei, precum şi de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse în valoare totală de 178 lei. S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficienţelor a utilizării unor spaţii şi agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie şi resturi alimentare”, arată sursa citată.

Printre neregulile depistate, CJPC menţionează vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie, scurgeri de lichide şi resturi alimentare, comercializarea de brânză de vaci expirată, comercializarea de produse patiserie ambalate fără etichetă, comercializarea de fructe şi legume depreciate, mucegăite, deshidratate şi neconcordanţe ale informaţiilor privind ţara de origine la legume-fructe între eticheta de raft şi cea de pe ambalaj.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Traian Băsescu apelează la o cale extraordinară de atac: cere revizuirea sentinței de colaborator al Securității

Publicat

in

De

Fostul președinte Traian Băsescu cere revizuirea sentinței de colaborator al fostei Securități.

Curtea de Apel București a programat primul termen în octombrie, informează Mediafax.

ICCJ a stabilit, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă.

În urma acestei decizii, Băsescu şi-a pierdut beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mâna lungă a Ayatollahului – Cine este atacatorul lui Salman Rushdie

Publicat

in

De

Bărbatul acuzat că l-a înjunghiat pe Salman Rushdie a declarat că el îl respectă pe ayatollahul Ruhollah Khomeini (liderul revoluţiei islamice iraniene din 1979), dar nu a spus că s-ar fi inspirat din fatwa emisă de fostul lider suprem iranian, potrivit unui interviu apărut miercuri în New York Post, citat de Reuters.

Hadi Matar a declarat de asemenea că el „nu citise decât câteva pagini” din romanul lui Rushdie „Versetele Satanice” şi că un tweet care anunţa în iarnă vizita autorului la Institutul Chautauqua îi dăduse ideea să se ducă şi el acolo.

Rushdie, 75 de ani, urma să susţină o conferinţă despre libertatea artistică în vestul statului New York când poliţia a declarat că Matar, 24 de ani, s-a repezit pe scenă şi l-a înjunghiat pe scriitorul de origine indiană vinerea trecută.

Rushdie a trăit sub ameninţarea unei recompense puse pe capul său după ce apariţia ‘Versetelor satanice’ în 1988 l-a determinat pe Khomeini să emită o fatwa prin care îi îndemna pe musulmani să-l omoare.

„Îl respect pe ayatollah. Cred că a fost o persoană formidabilă. Este tot ce voi spune cu privire la acest subiect”, a declarat Matar pentru New York Post, într-un interviu video din închisoarea comitatului Chautauqua.

„Nu-mi place prea mult”, a spus Matar referindu-se la Rushdie. „El este cineva care a atacat islamul, a atacat convingerile acestuia, sistemele acestei credinţe”, a spus el, adăugând că a urmărit pe YouTube înregistrări video cu scriitorul.

Matar a negat că ar fi fost în contact cu Gardienii Revoluţiei din Iran, armata de elită a regimului iranian, potrivit ziarului.

Avocatul său, numit din oficiu, a declarat că nu a fost la curent cu faptul că New York Post a intrat în contact cu clientul său pentru a-i acorda un interviu.

„Eu nu am autorizat nicio sursă din exterior, cu sau fără ajutorul guvernului, să intre în contact cu clientul meu”, a declarat avocatul Nathaniel Barone pentru Reuters.

Matar, din Fairview, statul New Jersey, a pledat nevinovat la acuzaţiile de tentativă de omor şi agresiune în tribunalul în faţa căruia compăruse sâmbătă. Un mare juriu urmează să emită în cursul săptămânii un rechizitoriu în care vor figura oficial acuzaţiile aduse acestuia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend