Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Brăila: Patru cluburi controlate de ISU, unul amendat cu 1.500 lei, după tragedia din Colectiv

Publicat

in

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a controlat săptămâna aceasta, după tragedia din clubul bucureştean Colectiv, patru cluburi din municipiul Brăila, din care unul a fost amendat cu 1.500 lei, potrivit informaţiilor furnizate joi de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

‘Până în acest moment, au fost controlate patru societăţi de pe raza municipiului Brăila. Au fost aplicate avertismente, iar la una dintre aceste locaţii a fost aplicată o amendă în cuantum de 1.500 lei. Parte dintre acestea deţin autorizaţie de securitate la incendiu, dar prezintă defecţiuni în ceea ce priveşte instalaţia electrică sau organizarea apărării împotriva incendiilor. Activitatea de control va continua astfel încât să fie acoperite toate societăţile care îşi desfăşoară activitatea atât în municipiu, cât şi în judeţ’, a declarat lt.col. Stoian.

Acesta a precizat că, săptămâna aceasta, la sediul ISU Brăila au fost mai multe persoane care deţin cluburi sau pub-uri şi s-au interesat în legătură cu normele PSI care trebuie respectate.

‘Persoanelor care s-au prezentat la sediul ISU şi s-au interesat în ceea ce priveşte autorizaţia de securitate la incendiu li se dă consultanţă pentru a fi demarată procedura de autorizare, dacă situaţia o impune’, a completat lt.col. Stoian. 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Sfântul Dimitrie, conducătorul care a încălcat ordinul împăratului și i-a salvat pe creștini

Publicat

in

De

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, pomenit în calendarul creştin ortodox la 26 octombrie, s-a născut în Tesalonic, din părinţi de neam bun şi dreptcredincioşi.

După moartea tatălui său, care era guvernator al Tesalonicului, Sfântul Dumitru a fost chemat de împăratul Maximian (286-305) şi numit în locul acestuia, încredinţându-i-se Tesalonicul, cu porunca de a-l curăţa de creştini.
Nu numai că Sfântul Dimitrie a încălcat acest ordin, dar odată întors în cetate a început să propovăduiască Evanghelia. În scurt timp, i s-a făcut cunoscut împăratului că Dimitrie este creştin şi pe mulţi îi aducea la credinţa sa, lucru pe care auzindu-l acesta, s-a mâniat şi a dorit să meargă în cetatea Tesalonicului să vadă cu ochii săi.

Întorcându-se biruitor după o luptă în părţile de răsărit ale imperiului, Maximian a ajuns şi la Tesalonic. Aici l-a chemat în faţa sa pe guvernatorul cetăţii, Sfântul Dimitrie, care stând înaintea împăratului, cu mare îndrăzneală a mărturisit că este creştin.

A fost închis, iar în ziua de 26 a lunii octombrie, au intrat ostaşii în temniţa în care Sfântul Dimitrie fusese aruncat şi găsindu-l stând la rugăciune, l-au împuns cu suliţele. Întâia suliţă cu care a fost lovit a fost în coasta dreaptă, în locul în care a fost împuns şi Hristos pe cruce, Sfântul Mucenic Dimitrie suferind astfel moarte martirică.

Creştinii au luat în noaptea următoare trupul Sfântului Mucenic şi l-au îngropat, iar deasupra mormântului au zidit o bisericuţă în care se săvârşeau multe minuni. În această bisericuţă a intrat prefectul Iliricului, Leontie, şi în timp ce se ruga, s-a vindecat de o boală care îl chinuia de multă vreme. Pentru acest fapt, Leontie a mulţumit lui Dumnezeu şi Sfântului Mucenic Dimitrie şi a zidit o biserică mai mare şi mai frumoasă în locul celei dintâi.

Când s-a săpat temelia pentru această construcţie, au fost găsite moaştele Sfântului Dimitrie, care izvorau mir bine mirositor, în aşa fel încât toată cetatea a fost umplută de mireasmă. De aceea, i se mai spune Sfântului Mucenic Dimitrie şi Izvorâtorul de Mir.

Edificiul paleocreştin original există şi astăzi şi face parte din site-ul Monumentelor Paleocreştine şi Bizantine din Tesalonic, aflându-se pe lista monumentelor din Patrimoniul mondial UNESCO din anul 1988.

Biserica Sfântul Dimitrie din Tesalonic adăposteşte moaştele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, care este şi ocrotitorul oraşului.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Antreprenorii sunt disperați: în doar o oră au luat cu asalt programul Ministerului Economiei

Publicat

in

De

Ministerul Economiei a reluat procesul de înscriere pentru microgranturile de 2.000 de euro după ce în prima sesiune a Măsurii 1 nu s-au epuizat toate fondurile disponibile.

Bugetul total al măsurii era de 100 mil. euro, iar valoarea solicitărilor plătite în prima rundă a fost de circa 167,7 mil. lei, adică aproape 34 mil. euro, informează Mediafax.

Antreprenorii au aplicat în număr mare pentru microgranturile de 2.000 de euro. Astfel, în prima oră au aplicat mai mult de 7.400 de companii în platforma dedicată acestei măsuri, iar la două ore de la redeschiderea măsurii numărul aplicanţilor depăşise 10.000.

„La ora 12.00, în aplicaţia electronică de înscriere figurează un număr de 10.005 aplicanţi, cu un buget total solicitat de 20.010.000 euro“, a transmis Ministerul Economiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend