Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Braconier reținut după percheziții. Era căutat de poliție de mai multe zile

Publicat

in

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut un bărbat de 31 de ani, din Izvoru, bănuit de braconaj, săvârșit cu câini, pe timp de noapte.

Bărbatul era căutat de polițiști de mai multe zile. Reamintim că în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, un autoturism în care se aflau mai multe persoane, a fost observat în fondul cinegetic, pe raza localităţii Ştefan cel Mare. La apropierea organelor de ordine, conducătorul autoturismului a fugit, fiind urmărit de jandarmii argeșeni până pe o stradă din aceeaşi localitate, unde șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Trei dintre cei patru ocupanţi, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani au fost prinși, fiind dispusă față de ei măsura preventivă a controlului judiciar.

După mai multe zile de căutări a fost depistat și cel de-al patrulea ocupant al mașinii. Pe  5 februarie, polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au continuat verificările în dosar și, la primele ore ale dimineții, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Popești, la locuinţele bărbatului suspectat de braconaj. Bărbatul avea domiciliul în comuna Izvoru, dar stătea în Popești. A fost depistat de polițiști pe raza municipiului Pitești, după percheziții.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru braconaj

Cu ocazia percheziţiilor, desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, la cele două locuinţe au fost descopetiţi câini din rasa ogar şi un proiector cu acumulatori, despre care există indicii că ar fi fost folosite la căutarea vânatului, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., pe raza localității Ștefan cel Mare.

Bărbatul în cauză a fost identificat ulterior, pe raza municipiului Piteşti, iar după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta o să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Bărbatul a fost reținut în stare de recidivă, având o condamnare cu suspendare , tot pentru infracțiunea de braconaj.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nimic nu mai este sigur! Contradicții între instituții privind relaxarea de 1 iunie

Publicat

in

De

Sunt contradicții în ceea ce privește setul de măsuri de relaxare anunțate din 1 iunie.

Apar contradicţii în setul de măsuri de relaxare ce vor fi aplicate începând cu 1 iunie. Ludovic Orban a anunțat joi că putem participa la spectacole şi alte evenimente culturale, dacă sunt organizate în aer liber. Principala regulă este ca numărul maxim de spectatori trebuie să fie de 500.

Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă spune că organizatorii trebuie să fie atenţi să amenajeze locuri pe scaune aflate la distanţă de minim 2 metri şi spectatorii să aibă mască de protecţie. Toate detaliile urmează, însă, să fie enumerate într-un ordin.

În ordinul MAI-Ministerul Sănătăţii publicat în „Monitorul Oficial” pe 22 mai există o obligaţie ce intră în contradicţie cu cea de mai sus, respectiv aceea ca masca să fie purtată doar „în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă”.

De exemplu, alte astfel de adunări publice, organizate săptămânal în aer liber, sunt slujbele religioase. Acolo nu există număr maxim de participanţi, aşa cum a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Singura prevedere care menţionează masca este în ordinul nr. 875/80/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult: „În interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul”, informează Mediafax.ro

Nu este menționat în mod clar că suntem obligați să purtăm mască în curtea bisericii.

Citește și:

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Suma colosală cu care a fost vândut ceasul lui Ion Iliescu

Publicat

in

De

Ceasul marca „Rolex President” care i-a aparținut fostului președinte al României, Ion Iliescu, a fost vândut cu suma de 22.000 de euro la o licitație.

Exemplarul Richard Mille RM030, supranumit „ceasul vedetelor” şi care este purtat de Rafael Nadal sau Jay-Z a fost vândut la licitaţie. Ceasul din 2011 a ajuns să fie adjudecat după 20 de minute de licitaţie la suma de 112.500 euro, preţul de pornire fiind de 90.000 de euro.

Cea mai mare bătălie s-a dat însă pentru Rolex-ul President ce a aparţinut lui Ion Iliescu. Douăzeci de persoane au licitat pentru ceasul din aur purtat de fostul preşedinte în perioada 1993-1995.

Într-un final acesta a fost vândut cu 22.000 de euro, preţul iniţial fiind de 15.000 de euro.

Atât „Richard Mille”, cât şi „Rolex”-ul lui Iliescu vor rămâne în ţară, fiind cumpărate de colecţionari din România.

Citește și:

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend