Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

BOR, demers pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie! Solicitare către Nicușor Dan

Avatar

Publicat

in

Biserica Ortodoxă Română face un demers pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie. Patriarhia Română a făcut o solicitare scrisă către primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan.

Activenews a publicat, în exclusivitate, document. Conform sursei citate, Patriarhia Română a înaintat Primarului General al Bucureștilor, Nicușor Dan, Programul-Sinteză al manifestărilor ce urmează să se desfășoare, potrivit tradiției, de hramul Catedralei Patriarhale, cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în perioada 25 – 27 octombrie 2020.

Conform Programului intrat în posesia redacției ActiveNews în exclusivitate, Sfintele Moaște ale Ocrotitorului Bucureștilor vor fi scoase din Catedrală și așezate spre închinarea credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei, Duminică, 25 octombrie, la orele 7.00, urmând apoi oficierea Sfintei Liturghii în aer liber, din Altarul de vară dispus în curtea Catedralei. Seara, între orele 18 și 22 va avea lor slujba de priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Totodată, EvZ transmite, potrivit informațiilor exclusive ale directorului Dan Andronic, că marți seara a avut loc și o întâlnire între Patriarhul Daniel și premierul Ludovic Orban, la care s-au discutat detaliile necesare pentru marea sărbătoare a bucureștenilor și tuturor românilor.

În documentul Arhiepiscopiei Bucureștilor semnat din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel de Vicarul Patriarhal Aurel Mihai, se solicită sprijinul Primăriei pentru buna desfășurare a evenimentelor.

Vezi și

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Emil Boc atrage atenția: ‘Nu e o guvernare pentru patru ani, este o guvernare pentru 80 de miliarde de euro’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a decarat miercuri că miza alegerilor reprezintă dezvoltarea României și cele 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

„Nu e o guvernare pentru patru ani, este o guvernare pentru 80 de miliarde de euro. Gândiți-vă că această șansă n-o s-o mai avem în istorie pentru foarte multă vreme și nici nu se întrevedea acum un an că România o să aibă o asemenea oportunitate.

Din tot răul ăsta al pandemiei a ieșit și ceva bun: faptul că s-a renunțat temporar la marja de deficit de 3%, faptul că, pentru prima dată, UE se împrumută în numele țărilor membre pentru a da șansa la dezvoltare și modernizare. Iar românii să plece ca turiști, dar să rămână acasă, să trăiască din salarii decente, cu o educație și o calitate a vieții la fel ca în Europa. Despre asta e vorba în următorii patru ani și, de fapt, în următorii șapte ani, cât țin acești bani de la UE – 80 de miliarde de euro”.

Boc i-a îndemnat apoi pe români să nu lase acești bani pe mâna PSD, deoarece social-democrații au demonstrat de ce sunt în stare:

„Nu-i dați pe mâna PSD-ului, pentru că au arătat ce pot face cu banii. Nu lăsați PSD-ul să vină la putere, pentru că atunci vom pierde acești bani europeni. Uitați-vă ce se întâmplă în Ungaria și în Polonia. Aceste țări nu se califică pentru banii europeni dacă nu susțin statul de drept. În România avem oaia neagră, ea este PSD-ul!  A demonstrat-o cât a fost la guvernare”.

Emil Boc și-a manifestat apoi speranța că românii vor vota în așa manieră încât, după alegeri, va rezulta o majoritate parlamentară de Dreapta, formată în jurul PNL:

„De aceea, cred că românii vor da un vot spre acele partide, în speță PNL… Eu sunt conștient că nu va avea 50%, dar va fi în jurul PNL un set de partide de Dreapta care va da majoritatea aceasta necesară să poată duce România spre modernizare și să folosim în folosul românilor acești bani, care ne stau pentru prima dată la dispoziție. Rețineți: 80 de miliarde de euro pentru șapte ani! Am avut 75 de miliarde de euro în 14 ani, acum doar pentru șapte ani vom avea 80 de miliarde”.

„Dați această șansă a României de modernizare partidelor care au demnstrat că, prin politicile pe care le aplică, au grijă și de locurile de muncă și de pensii, în egală măsură. Că nu te poți împrumuta la nesfârșit să plătești pensii, la un moment dat se închide robinetul. Iar dacă nu vei avea investiții, nu vei avea nici pensii, iar dacă nu vei avea salarii mari, nu vei avea nici o viață decentă. Din această perspectivă, opțiunea pentru PNL, cu tot e înseamnă arcul de Centru-Drepata, reprezintă prima și cea mai importantă opțiune, după părerea mea”, a mai declarat Emil Boc, pentru B1 TV, informează b1.ro

Citește și:

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS, noi recomandări: Masca de protecție ar trebui purtată și în locuințe

Avatar

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă generalizarea purtării măștii de protecție împotriva COVID-19 în instituțiile de îngrijire a sănătății și în locurile închise care nu dispun de o aerisire adecvată.

Aceasta este cea de a patra actualizare a recomandărilor OMS cu privire la purtarea măştii de protecţie de la începutul pandemiei covid-19.

De această dată, ”principalele schimbări (…) sunt o mai largă folosire a măştilor în instituţiile de îngrijire a sănătăţii şi precizări cu privire la folosirea măştilor nemedicale de către marele public”, a anunţat miercuri OMS.

Noile recomandări se aplică în zone în care există un cluster sau o transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, care cauzează covid-19.

În aceste circumstanţe, ”OMS sfătuieşte marele public să poarte o mască nemedicală în interior (de exemplu în magazine, locuri de muncă împărtăşite, şcoli) sau afară, atunci când o distanţare fizică de cel puţin un metru nu poate fi respectată”.

OMS precizează că, ”în interior, dacă aerisirea nu este considerată adecvată, sfătuieşte marele public să poarte o mască nemedicală, indiferent dacă poate fi respectată sau nu o distanţă fizică de cel puţin un metru”.

De asemnea, agenţia ONU recomandă să nu se folosească măşti cu valve care – la fel ca vizierele transparente – protejează mult mai puţin decât măştile clasice şi să nu se poarte mască în timpul unei activităţi fizice intense.

Experţi din cadrul Organizaţiei îndeamnă totodată la cea mai largă utilizare a măştii de protecţie în instituţiile de îngrijirie de sănătate, mai ales în regiunile în care există clustere sau în care există o transmitere comunitară.

În aceste cazuri, OMS recomandă ”purtarea măştii de către toţi (membrii personalului, pacienţi, vizitatori, prestatori de servicii şi ceilalţi) în cadrul instituţiei de sănătate (inclusiv la nivelul îngrijirilor primare, secundare şi terţiare, îngrijirilor în ambulatoriu şi în instituţiile de îngrijiri de sănătate de lungă durată)”.

Purtatea măştii este recomandată, de asemenea, pacienţilor spitalizaţi, atunci când nu poate fi respectată o distanţă fizică de cel puţin un metru, sau atunci când pacienţii se află în afara zonei de îngrijire, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend