Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bolnavii infectați cu Covid-19 vor putea fi tratați în centre de evaluare ambulatorii. Serviciile medicale vor fi decontate de casele de asigurări de sănătate

Publicat

in

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta de acum încolo în centre de evaluare ambulatorie, pe baza confirmării infecției prin teste rapide antigen sau PCR, fără bilet de trimitere, pentru monitorizarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, a decis joi guvernul.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu COVID-19

În ședința de Guvern a fost aprobat proiectul de Hotărâre pentru completarea Capitolului XIV din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 – 2022.

“Actul normativ permite operaționalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate. E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scade presiunea pe unitățile sanitare”, a declarat prof dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s- a stabilit un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un preot celebru le acuză pe fetele frumoase abuzate: ‘Nu sunt chiar nevinovate! Să facă și ele pușcărie!’ / BOR reacționează ferm (VIDEO)

Publicat

in

De

Preotul Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, a declarat, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), că fetele frumoase, care îi atrag pe băieți, nu sunt nevinovate și că ar trebui și ele judecate. Biserica Ortodoxă însă condamnă astfel de ieșiri: „O asemenea declarație include din păcate o viziune rudimentară”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru STIRIPESURSE.RO.

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.

De aceea, creștinele noastre aveau cândva comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri…”, a spus preotul Nicolae Tănase.

Reacția BOR

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe (BOR), Vasile Bănescu:

„O asemenea declarație include din păcate o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare.

Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR, pentru STIRIPESURSE.RO.

Cine a organizat evenimentul?

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) din Constanța, sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, așa cum este menționat pe site-ul organizației.

Cine este preotul Nicolae Tănase?

Preotul Nicolae Tănase este recunoscut în întreaga țară pentru devotamentul său față de copiii săraci sau orfani, precum și față de mamele care au fost alungate de acasă. Este cunoscut faptul că și-a dedicat viața pentru a salva, crește, educa și îndruma pe cei nevoiași, de la sugari până la adulți. În localitatea Valea Plopului din județul Prahova, a construit un complex unde sunt adăpostite aceste persoane.

Potrivit informațiilor de pe doxologia.ro, părintele Tănase a ridicat o biserică în plin regim comunist, iar după Revoluție a început să predice pentru viață, abordând deschis subiectul avorturilor și evidențiind păcatul acestor acte.

Citeste mai mult

NATIONAL

Kremlinul denunţă confiscarea în Franţa a vilei unui om de afaceri rus

Publicat

in

De

Kremlinul a denunţat joi confiscarea vilei unui om de afaceri rus în sud-vestul Franţei, estimând că această decizie ameninţă “fundamentele” sistemului juridic francez, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Orice atingere la adresa proprietăţii private este a priori ilegală”, a afirmat purtătorul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. “În această manieră, autorităţile franceze subminează fundamentele sistemului lor juridic”, a adăugat el.
O vilă aparţinând unui om de afaceri rus la Anglet, în sud-vestul Franţei, a fost confiscată în decembrie 2023, în cadrul unei anchete asupra unor suspiciuni privind spălare de bani agravată, a anunţat miercuri Parchetul de la Paris.

Vila, denumită “Suzanna”, fusese achiziţionată cu 5,4 milioane de euro în decembrie 2013, a precizat Parchetul.

Potrivit revistei franceze Challenges, această casă în stil Art Deco aparţine omului de afaceri rus Artur Oceretnîi, noul partener de viaţă al Liudmilei Putina, fosta soţie a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Ancheta trebuie să stabilească în special dacă fondurile care au permis această achiziţie au o origine frauduloasă.

Nicio persoană nu este în prezent urmărită în acest dosar, a subliniat Parchetul, amintind că procedura a fost lansată în urma unei plângeri depuse de asociaţia anticorupţie Transparency International.

De la declanşarea atacului la scară mare al Rusiei împotriva Ucrainei, la sfârşitul lui februarie 2022, numeroase ţări occidentale au impus sancţiuni împotriva unor persoane considerate ca fiind apropiate de puterea rusă şi au confiscat unele dintre bunurile lor în străinătate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend