Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Boiler pe lemn pentru siguranță și confort

Publicat

in

Un boiler pe lemn este cu siguranță o investiție foarte bună, deoarece oferă siguranță, materialul primar folosit drept combustibil se găsește ușor, iar prețurile sunt avantajoase și reprezintă o alternativă la boilere electrice.

Boilerele electrice garantează o încălzire economică și confortabilă. Nu necesită întreținere și nu necesită inspecții periodice. Spre deosebire de cazanele pe gaz, un produs electric are avantajul distinct de a nu pierde energie în timpul producției de căldură. Trebuie să vezi o comparație a cazanelor cu cea mai bună eficientă. 

Tipuri de boilere

De asemenea, există și boilere electrice care să ofere un randament foarte bun, iar cei care nu sunt deciși 100% că își doresc achiziționarea unui boiler electric, pot alege un boiler termoelectric

Un boiler pe lemne este modalitatea prin care poți obține apă caldă în locuință datorită celor două elemente din componență, respectiv: sobă în care este făcut focul și boilerul din interior care încălzește apa adăugată. Boilerul din interior are aplicată o țeavă de evacuare a gazelor de ardere. Pentru a folosi acasă un boiler cu lemne este nevoie de o legătură directă la rețeaua de apă, dar și de instalarea unui coș pentru evacuare.

Pentru a da randament, un boiler pe lemne este montat fie în baie, fie într-o încăpere special amenajată pentru a-i oferi spațiul de care are nevoie. Apa din boiler se menține caldă datorită întreținerii focului, cât timp focul va sta aprins.

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când îți cumperi un boiler pe lemne:

Volumul. Fii întotdeauna atent să alegi un boiler care să aibă un boiler suficient de încăpător. Boilerul trebuie să furnizeze cantitatea de apă de care ai nevoie pentru întreagă familie. De exemplu, pentru familiile formate din 4 membri ai nevoie de un boiler care să acopere un volum de cel puțin 120 de litri.

Siguranța. Având în vedere că boilerul pe lemn poate funcționa și cu flacăra deschisă, ai grijă să alegi modelul care oferă în primul rând siguranță, dincolo de alte aspecte. Ia-ți măsuri de protecție, care pot consta în supapa de siguranță, care poate fi montată cu ieșirea la canalizare sau la o altă zonă în care nu există un grad ridicat de opărire. Supapa de siguranță te va ajuta și să menții presiunea interioară sub control. Dacă va fi cazul ca valoarea maximă să fie totuși depășită, supapa se va deschide automat și va elibera presiunea.

De asemenea, este imperios necesar ca în momentul în care boilerul este racordat la coșul de eliminare a fumului și gazelor, să fie respectate toate normele în vigoare și, nu în ultimul rând, instalarea să fie făcută doar de persoanele specializate în acest sens. Nu uita nici de împământare, care este absolut necesară pentru instalația electrică.

Materialul. Un material calitativ atrage după sine și o perioada de folosință mult mai mare. Cu cât materialele sunt mai bune, cu atât te vei bucura mai mult de boiler. Boilerele pe lemne din inox sunt mai rezistente față de boilerele pe lemne din tablă de oțel, însă rezistența depinde și de grosimea pereților. Un material calitativ al boilerului își va păstra formă intactă indiferent de temperaturile cu care intră în contact. Există disponibile mai multe variante de boilere, modelul fiind ales și în funcție de design, dacă vrei să se integreze cât mai plăcut în baie. Costurile sunt variate, aspectele fiind diferite în funcție de calitatea produsului, de dotările suplimentare cu care vine acesta, dar și de producător.

Din punct de vedere al investiției, un boiler pe lemn poate fi o investiție inițială mai mare, însă este una care se întinde pe termen lung, durata de viață a unui boiler fiind de ani buni. 

Este posibil să se evalueze performanță (sau randamentul) unui incalzitor prin compararea cantității de energie electrică utilizată cu cantitatea de căldură produsă. Acest raport face posibilă o idee precisă a pierderii între energia produsă și energia consumată.

Utilizarea unui boiler pe combustibil solid sau a unui șemineu cu o cămașă de apă este cea mai ieftină încălzire. Cu toate acestea, adăugarea manuală zilnică de combustibil nu este convenabilă. În plus, boilerul pe combustibil solid necesită o conexiune a coșului de fum. De asemenea, generează murdărie și poluare. Iarna, nu putem părăsi casă nesupravegheată fără să oprim încălzirea. Conectarea unui boiler electric la instalație elimina aceste inconveniente. De asemenea, ajută la menținerea costurilor de operare reduse.

În prezent, instalația electrică este disponibilă în fiecare casă. Costurile instalării unui boiler electric sunt foarte mici. Sunt mult mai ieftine decât instalarea unui boiler pe gaz sau pe petrol. Unele boilere electrice nici nu au nevoie de acces la coș. Costul încălzirii cu un boiler electric este foarte mic într-o clădire bine izolată.

Încălzirea electrică este ecologică. Este cel mai bun mod de a evita emisiile nocive de gaze. Emisia redusă de praf este caracteristică pentru încălzirea cu boilere tradiționale pe combustibil solid. Energia electrică este produsă în centralele electrice unde gazele de ardere sunt curățate.

Nu există riscul de otrăvire cu monoxid de carbon. Boilerele electrice sunt mai sigure decât boilerele pe gaz, petrol și combustibil solid. Utilizarea unui boiler electric nu prezintă un risc de colmatare sau explozie.

Boilerele electrice nu au nevoie de inspecții periodice. Astfel, sunt eliminate costurile inspecției instalațiilor de gaz, coș și aerisire. 

Un boiler termoelectric, spre deosebire de cele electrice, folosește atât energia electrică, cât și pe cea termică (cu ajutorul unor serpentine). Asta înseamnă că el dispune de o rezistență electrică, dar poate fi conectat și la sistemul de încălzire al locuinței (fie că vorbim despre centrală termică, fie că vorbim despre sisteme cu panouri solare). Dacă este folosit doar pe baza rezistenței electrice, el se comportă ca un boiler electric, în schimb, dacă este racordat la unul dintre sistemele de încălzire, atunci el se va folosi, pentru încălzirea apei, de una sau două serpentine, în funcție de modelul achiziționat.

Fie că alegerea este un boiler pe lemn, gaz, electric sau un boiler termoelectric, alegerea va fi întotdeauna pozitivă, deoarece acestea garantează mulți ani de funcționare la nivel optim!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Persoanele nevaccinate, vizate direct la incidența peste 3 la mie. Raed Arafat: ‘Acum avem o astfel de măsură. Discotecile, barurile și cluburile sunt rezervate doar vaccinaților’

Publicat

in

De

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, miercuri, că limitarea accesului în anumite locaţii al persoanelor nevaccinate anti-COVID ar putea fi o soluţie „intermediară” închiderii spaţiilor respective, în cazul creşterii incidenţei, susţinând că nu este vorba de discriminare.

„Eu vă dau un exemplu: dacă avem creşterea incidenţei, de exemplu, peste 3 la mie şi măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior poate vii cu o soluţie intermediară prin care să spui: da, le lăsăm în interior, dar cu o condiţie: cei care intră acolo sunt cei vaccinaţi. Poate asta este o soluţie, decât să spunem la restaurante: ‘Închideţi-vă până scade incidenţa sub 3 la mie!’.

Este o logică aici şi este o abordare reală şi este, de fapt, modul în care beneficiem de arma care o avem în mâna noastră acum şi care este vaccinarea şi care chiar dacă doi vaccinaţi, unul dintre ei e pozitiv şi transmite la celălalt, ştim că celălalt, cel mai probabil, va rămâne cu o formă foarte uşoară a bolii. Deci, cam asta este logica. Nu pot să vă spună cum, ce măsuri vom lua, dar v-am dat un exemplu logic cum poate să fie aplicat acest lucru”, a explicat Arafat, întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, în legătură cu măsura limitării accesului pentru persoanele nevaccinate în anumite locaţii aglomerate.

Întrebat despre argumentele pentru care o persoană nu ar putea merge în weekend la mall dacă poartă mască medicală, Raed Arafat a spus:

„Argumentul este foarte simplu, este supraaglomerarea zonelor respective”.

„Dar, acum, dacă va fi acest lucru sau nu, bineînţeles, aţi auzit pe domnul prim-ministru ce a zis, încă aşteaptă să vină propunerile, să vină discuţiile şi să vedem care sunt deciziile finale, dar, acolo unde s-a aplicat această regulă, pentru că ea s-a aplicat în alte zone din lume, a fost argumentul că în perioadele de weekend anumite zone sunt mai aglomerate decât în zilele săptămânii obişnuite, dar asta este. Cum a zis domnul prim-ministru şi repet şi eu, se aşteaptă să se vină cu propunerile concrete pentru luarea deciziilor”, a adăugat Arafat.

El a mai spus că în acest caz nu este vorba de discriminare.

„Nu cred că vorbim de discriminare, mai ales dacă vorbim de anumite zone în care se poate răspândi şi putem să ne trezim că avem un număr mult mai mare şi un impact mult mai mare, deci sunt măsuri care se iau, cum vorbiţi dumneavoastră de mască, dar sunt zone în care masca chiar nu poţi să o aplici, de exemplu, într-un restaurant va fi foarte greu să purtaţi mască şi să mâncaţi şi atunci vor fi alte reguli acolo”, a indicat secretarul de stat.

Raed Arafat a mai arătat că dacă va creşte incidenţa peste 3 la mia de locuitori ar putea fi luate măsuri mai restrictive pentru persoanele nevaccinate.

„Deci, unele locuri pot fi, să ajungă, da, e logic, unele locuri, în loc să le închizi total, să spui că în acest loc vor putea să intre vaccinaţii. Acum avem o astfel de măsură. Discotecile, barurile şi cluburile sunt rezervate doar vaccinaţilor, pentru că sunt zone în care n-ai mască, sunt zone în care se dansează, se sărbătoreşte, deci acolo clar că regula este bine-venită pentru a intra doar persoane vaccinate”, a afirmat el, informează agerpres.ro

Citește și:

Raed Arafat: ‘Pentru un vaccin cu două doze durează peste o lună ca să fii imun. Astfel de măsuri, normal că vor trebui să fie luate din timp’

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează: ‘Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar. El va fi amendat și amenzile nu sunt mici în aceste condiții’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cele mai bune parfumuri de purtat în timpul zilei

Publicat

in

De

Cu siguranță știți deja asta, dar aici o repetăm: idealul este să aveți un parfum pentru noapte și altul de folosit în timpul zilei. Dacă nu știți pe care să pariați în al doilea caz, iată câteva sugestii.

Care sunt parfumurile ideale de purtat în timpul zilei? Să începem prin a spune că gama de parfumuri este foarte largă, deoarece nu numai că le putem clasifica în funcție de ingredientele lor (lemnoase, piele, fructe, citrice, parfumuri marine etc.), dar le-am putea împărți și în funcție de momentul zilei în care le veți folosi.

După cum știți bine, nu este același lucru să pariați pe unul dintre parfumurile masculine pe care să le purtați noaptea (care sunt perfecte pentru o cină sau o ieșire în club cu prietenii dvs.), decât pe acele parfumuri care sunt făcute și concepute pentru a cuceri cu notele sale din primele minute ale zilei până când apune soarele.

Invictus Victory

Cu siguranță, când te gândești la un parfum pentru bărbați care este perfect pentru toată ziua, primul lucru care îți vine în minte este unul cu arome marine. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să încalci puțin normele și noul membru al familiei Invictus te-ar putea ajuta în acest sens. Asta pentru că Invictus Victory iese în evidență datorită notelor sale de chihlimbar, deși printre ingredientele sale găsim și piper roz, tei, lavandă, boabe de tonka și vanilie, un amestec unic care a făcut din această marcă una dintre preferatele noastre pe timp de vară și, bineînțeles, complementul ideal pentru a face față tuturor angajamentelor pe care le ai pe parcursul zilei.

Parfumuri bărbați – oferte & reviews eMAG

Ferragamo Intense Leather

Nu vă lăsați păcăliți de nume, deoarece cea mai recentă lansare din familia olfactivă Ferragamo nu numai că are note de piele și lemnoase, dar acestea sunt cele care oferă echilibrul perfect tuturor acelor ingrediente de citrice și fructe, cum ar fi mandarina, mărul annurca și crinii. În acest fel, Ferragamo Intense Leather se dovedește a fi o aromă proaspătă, dar cu suficientă personalitate și un aer senzual, ceea ce o face perfectă pentru a purta orice angajament pe care îl aveți pe tot parcursul zilei, precum și acel parfum inconfundabil, dacă vă plac notele lemnoase.

Dylan Blue pour Homme

Am spus deja cum parfumul de la Versace ne place pentru atingerea senzuală pe care o oferă. Dacă adăugăm note acvatice la acest element, vom avea ca rezultat o combinație explozivă. Așa este acest parfum din familie, care se remarcă prin aromele sale proaspete, date de elemente precum grapefruit, bergamotă de Calabria și frunze de smochin. Perfect pentru a lăsa dovezi că ești un bărbat sexy oriunde te duci în timpul zilei, deși l-ai putea folosi fără probleme și în timpul nopții.

212 Heroes

Desigur, în această listă cu cele mai bune parfumuri pentru bărbați de purtat în timpul zilei, unul de Carolina Herrera nu putea lipsi. Și, din întregul portofoliu al firmei, am decis să optăm pentru o ediție specială a unui clasic (care face parte chiar din lista noastră cu cele mai iconice parfumuri pentru bărbați din toate timpurile). Vorbim despre 212 Heroes, al cărui punct de plecare este o formulă vegană și a cărui sticlă este un omagiu adus tuturor acelor bărbați care luptă pentru visele lor și caută autenticitatea. Vorbind despre parfum, trebuie să știți că acesta, creat de Domitille Bertier, face parte din familia loțiunilor cu fructe și plante, datorită notelor sale de pere, ghimbir și mușcată, care sunt completate de o notă de piele. Prospețime și eleganță pentru a face față oricărei provocări care ar putea apărea pe parcursul zilei.

Light Blue Forever

Tradiționalul Light Blue de la Dolce & Gabbana este una dintre mărcile perfecte de purtat vara și oricând, dimineața. Miza este acum ridicată datorită celei mai recente lansări a mărcii: Light Blue Forever, care ajunge să reinventeze unul dintre cele mai iconice parfumuri pentru bărbați. Acest nou tratat olfactiv ajunge să ne cucerească cu notele sale citrice (evidențiind mandarina), ceea ce îl va face să devină unul dintre noile tale pafumuri preferate și te va face să te duci cu gândul la orice plajă italiană, chiar dacă ești la birou sau faci muncă de birou acasă.

Diesel Only The Brave

Deși acest Eau de Toilette face parte din familia parfumurilor orientale lemnoase, este o etichetă proaspătă perfectă pentru a o folosi oricând dimineața. Asta pentru că Only the Brave se remarcă prin notele sale de lămâie, mandarină și coriandru (da, credeți-ne sau nu), care, împreună cu ingrediente precum cedru, rozmarin și violetă, îi conferă acel aer de zi care ne-a făcut să-l includem în această selecție cu parfumuri de purtat ziua pentru bărbați.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend