Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bogdan Despescu: OUG pentru mărirea amenzilor aplicate persoanele fizice şi juridice care nu respectă ordonanţele militare

Publicat

in

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a declarat, duminică seara, că a fost elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pus deja în procedură de transparenţă decizională, care prevede mărirea amenzilor pentru persoanele fizice care nu respectă măsurile stabilite prin ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă.

„La nivel legislativ, Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1 din 1999, privind regimul stării de urgenţă, proiect care este pus deja în procedură de transparenţă decizională. Această ordonanţă de urgenţă vine în completarea celei care a majorat pedepsele de ordin penal şi are ca principale prevederi următoarele lucruri. Amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori: minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent”, a subliniat secretarul de stat Bogdan Despescu.

El a adăugat că se vor mări şi amenzile pentru persoanele juridice care încalcă prevederile legale din perioada stării de urgenţă.

„Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei, cât este în prezent, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. În plus, la articolul referitor la sancţiuni se introduce un nou aliniat care prevede că, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare cuprinse în ordonanţele militare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări, refacerea unor amenajări”, a evidenţiat oficialul MAI.

De asemenea, Despescu a arătat că nu vor tolerate abateri de la normele legale în vigoare.

„Îi asigurăm pe toţi cetăţenii ca adoptăm toate măsurile pentru prevenirea răspândirii acestui nou virus şi că nu vom tolera nici o abatere de la normele legale în vigoare. Fac apel să nu daţi curs şi să nu propagaţi informaţii false, atât referitor la activitatea instituţiilor publice, cât şi la orice tip de activitate privind eforturile de limitare a răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus”, a menţionat secretarul de stat.

Totodată, el a menţionat că s-a dispus către structurile subordonate ale MAI ca verificările privind respectarea prevederilor din ordonanţele militare să se facă pe întreg teritoriul de competenţă, nu doar în anumite puncte fixe.

„Vă reamintesc faptul că începând cu data de 25 martie, Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română şi Jandarmeria Română, alături de Poliţia Locală, care a intrat sub comanda operaţională a Poliţiei Române, şi împreună cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, verifică în teren respectarea măsurilor generale de prevenire-răspândire COVID-19. În ceea ce priveşte modul de acţiune al colegilor, precizez faptul că am dispus structurilor subordonate se efectueze aceste verificări pe întreg teritoriul de competenţă, nu doar în anumite puncte fixe, astfel încât să ne asigurăm că toţi cetăţenii înţeleg rolul şi importanţa acestor măsuri generale de protecţie”, a avertizat oficialul MAI.

Potrivit informaţiilor prezentate de acesta, până în prezent, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost întocmite peste 200 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, pentru impunerea restricţiilor şi luarea măsurilor necesare în vederea prevenirii şi răspândirii noului tip de coronavirus au acţionat la nivel naţional peste 27.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, cu 9.500 de mijloace auto şi aproximativ 3.200 de angajaţi ai Poliţiei Locale, cu 1.200 de mijloace auto. La aceste activităţi au participat şi aproape 900 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, cu peste 200 de mijloacele tehnice specifice . Reprezentanţii MAI au verificat în ultimele 24 de ore aproape 94.000 de persoane aflate în peste 36.000 de locaţii de carantină şi, respectiv, izolare şi au identificat peste 800 de persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinei.

De asemenea, pentru a verifica respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de urgenţă, poliţiştii au verificat 3.300 de societăţi comerciale.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a mai menţionat că în această perioadă personalul MAI a sprijinit activităţile de transport mărfuri, importul şi exportul de marfă, în special al produselor de strictă necesitate. Astfel, în perioada 22 – 28 martie, au fost efectuate aproape 47.000 de curse de transport marfă dinspre diferite state europene către România, respectiv 44.000 de curse transport marfă dinspre ţara noastră către alte state.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

AFIR: ‘Termenul de depunere a cererilor de plată pentru submăsurile pe împădurire a fost prelungit până în 10 iulie 2020’

Publicat

in

De

Cererile de sprijin sau de plată în campania 2020 pentru submăsurile privind împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite a fost prelungit până la data de 10 iulie 2020, inclusiv, însă sumele de plată la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă depunea cererea până la termenul iniţial, respectiv 15 iunie 2020, vor fi diminuate, a anunţat, vineri, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), potrivit Agerpres.

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale reaminteşte că termenul de depunere a cererilor de sprijin sau de plată în campania 2020, pentru submăsurile 8.1 Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite (sesiunile 1, 2, 3 şi 4) şi 15.1 Plăţi pentru angajamente de silvomediu (sesiunile 1, 2 şi 3) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), delegate către APIA, este 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 130/ 2020. Subliniem faptul că cererile de sprijin sau de plată pot fi depuse cu întârziere sau modificate doar în anumite condiţii. Astfel, cererile de sprijin sau de plată pot fi depuse şi după data de 15 iunie, până la data de 10 iulie 2020 (inclusiv), cu o reducere a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul (pentru anul de angajament aferent lui 2020) de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie 2020”, se arată în comunicatul agenţiei remis AGERPRES.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

De asemenea, modificările cererilor de sprijin sau de plată, fără aplicarea de penalităţi, pot fi depuse până la data la 30 iunie 2020 (inclusiv).

Cu toate acestea, modificările cererilor de sprijin sau de plată pot fi depuse şi după data de 30 iunie 2020, dar nu mai târziu de 10 iulie 2020, cu o reducere a sumelor la care ar fi avut dreptul pentru utilizarea efectivă a unităţilor amenajistice în cauză (în anul de angajament aferent lui 2020) de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

Potrivit AFIR, sesiunea a patra aferentă submăsurii 8.1 se va încheia la data finală de depunere a cererilor unice de plată, respectiv data de 15 iunie 2020 (inclusiv), fără stabilirea unei perioade de modificare sau depunere cu întârziere a cererilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta lămurește ENIGMA și spune la ce se uitau miniștrii în celebra poză: ‘Dacă îi mai votați, înseamnă că vă place să fiți tratați așa’

Publicat

in

De

Președintele Pro România, Victor Ponta, a izbucnit, pe Facebook, după ce STIRIPESURSE.RO a publicat fotografia cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri care beau și fumează în sediul Guvernului, într-un birou.

Ponta lămurește și cea mai frecventă întrebare din mediul online, după apariția pozei: unde se uitau miniștrii?

„Porunca 1 – Sa purtati masca in locuri inchise !

Porunca a 2 a – sa pastrati distanta sociala!

Porunca a 3 a – sa nu fumati in institutii publice!

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Porunca a 4 a – sa nu spui ca nu ai bani de alocatii pentru copii in timp ce tu bei un whiskey care costa cat alocatia pe 6 luni

Porunca a 5 a – sa nu nu spui ca nu ai bani de pensii cand fumezi cigars care costa cat pensia pentru o luna

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Pensiile au parte de noi modificări

Porunca a 6 a – poti sa faci ce vrei tu la Guvern pentru ca acolo te-a pus Iohannis si nu poporul / deci batjocoreste-i cat vrei ca nu conteaza/ toate regulile sunt pentru “fraierii” de romani nu pentru Echipa PNL

Porunca a 7, 8, 9, 10 a – daca ii mai votati pe acesti oameni inseamna ca va place sa fiti tratati asa!!!

PS – am intrebat si eu fostii colaboratori de la Guvern ce faceau in acel birou si la ce se uitau ( cunosc biroul acela de la Etajul 1) – am aflat raspunsul : se uitau la televizor si ascultau pentru ca era Victor Ponta la RTV! Serios”, a scris Ponta, pe Facebook.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend