Conecteaza-te cu noi

Campulung

“Bocitoarele” PSD nu ştiu dacă să râdă, sau să plângă pe mormântul uzinei ARO

Publicat

in

Prezent la conferinţa de presă ce a urmat şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PSD, şedinţă ce s-a desfăşurat la Câmpulung, senatorul Şeban Valeca a punctat că atunci când era ministrul Cercetării, el a încercat să ajute Câmpulungul: “Nu spun pentru a câştiga voturi, vă spun un adevăr: eu am fost cel care am încercat să ajut Câmpulungul şi Uzina ARO, eu am plătit, eram ministrul Cercetării şi chiar dacă răspundeam de un program nuclear, am plătit toată cercetarea şi autorizarea acelor microbuze şcolare. Iar apoi, s-au comandat de la Educaţie. Deci, ele când au fost omologate, le-a cumpărat Ministerul Educaţiei. Vreau să vă spun că în 1999, şi acum este public, Băsescu care era ministrul Transporturilor şi responsabil din partea Guvernului la vremea respectivă, în relaţia cu organismele financiare mondiale, a semnat o listă cu 1980 şi nu ştiu câte de întreprinderi care trebuie privatizate.

DIGITAL CAMERA

Pe acea listă a fost şi ARO. Au început ei, am fost obligaţi să continuăm pentru că nu se închideau capitolele cu Uniunea Europeană, să intre la privatizare toate cele câte rămăseseră, Aro a rămas printre ultimele. Am fost în Koreea de Sud şi am vorbit cu ministrul Industriilor din această ţară şi am oferit să cumpere ARO cu un dolar. Mi-a spus că nu au interes în zonă, că de-abia au plecat de la Oltcit. Toţi colegii mei miniştri au încercat în diverse locuri. Dacă nu se privatiza, potrivit programului PSAL 2, în mod automat trebuia dată lege de faliment. Faptul că a venit un nefericit, pe ultima sută de metri şi a zis: “dau eu doi lei pe uzină”, s-a considerat, dacă mai eram la guvernare, că este un respiro faţă de acea obligaţie numită PSAL 2, iar pe urmă se vedea, ori se răscumpăra de la el, ori … În mod nemeritat PSD-ul şi-a luat-o aicea, că Nicolescu cu Văcăroiu au închis ARO”. Pentru toate aceste vorbe meşteşugite, noi cei care am suferit şi încă mai avem de tras de pe urma închiderii ARO, ar trebui să le fim recunoscători PSD-ilor. Şi ignoranţii de noi, cum apreciem toate eforturile lor? Dar, în sprijinul senatorului Valeca au sărit şi deputatul Gheorghe Marin (fost director pe la defuncta ARO), dar şi Liviu Ţâroiu (alt fost director care a jucat tontoroiul pe piatra funerară a uzinei). Ce să vezi: ei ştiu că se pot face proiecte de parc industrial, în parteneriat public-privat cu noul proprietar al platformei, se pot aduce bani europeni, pot fi atraşi investitori … Iar, într-un final apoteotic Liviu Ţâroiu a calculat că în prezent sunt chiar mai mulţi angajaţi pe “mormântul” uzinei, decât în ultima perioadă de existenţă a “Zimbrului Carpaţilor”. Şi noi tot nerecunoscători, încât ei nu mai ştiu ce să facă, să vorbească cu fiecare om în parte, să încerce să-l convigă, poate oamenii îşi vor reconsidera poziţia faţă de acest partid.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend