Conecteaza-te cu noi

Campulung

“Bocitoarele” PSD nu ştiu dacă să râdă, sau să plângă pe mormântul uzinei ARO

Publicat

in

Prezent la conferinţa de presă ce a urmat şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PSD, şedinţă ce s-a desfăşurat la Câmpulung, senatorul Şeban Valeca a punctat că atunci când era ministrul Cercetării, el a încercat să ajute Câmpulungul: “Nu spun pentru a câştiga voturi, vă spun un adevăr: eu am fost cel care am încercat să ajut Câmpulungul şi Uzina ARO, eu am plătit, eram ministrul Cercetării şi chiar dacă răspundeam de un program nuclear, am plătit toată cercetarea şi autorizarea acelor microbuze şcolare. Iar apoi, s-au comandat de la Educaţie. Deci, ele când au fost omologate, le-a cumpărat Ministerul Educaţiei. Vreau să vă spun că în 1999, şi acum este public, Băsescu care era ministrul Transporturilor şi responsabil din partea Guvernului la vremea respectivă, în relaţia cu organismele financiare mondiale, a semnat o listă cu 1980 şi nu ştiu câte de întreprinderi care trebuie privatizate.

DIGITAL CAMERA

Pe acea listă a fost şi ARO. Au început ei, am fost obligaţi să continuăm pentru că nu se închideau capitolele cu Uniunea Europeană, să intre la privatizare toate cele câte rămăseseră, Aro a rămas printre ultimele. Am fost în Koreea de Sud şi am vorbit cu ministrul Industriilor din această ţară şi am oferit să cumpere ARO cu un dolar. Mi-a spus că nu au interes în zonă, că de-abia au plecat de la Oltcit. Toţi colegii mei miniştri au încercat în diverse locuri. Dacă nu se privatiza, potrivit programului PSAL 2, în mod automat trebuia dată lege de faliment. Faptul că a venit un nefericit, pe ultima sută de metri şi a zis: “dau eu doi lei pe uzină”, s-a considerat, dacă mai eram la guvernare, că este un respiro faţă de acea obligaţie numită PSAL 2, iar pe urmă se vedea, ori se răscumpăra de la el, ori … În mod nemeritat PSD-ul şi-a luat-o aicea, că Nicolescu cu Văcăroiu au închis ARO”. Pentru toate aceste vorbe meşteşugite, noi cei care am suferit şi încă mai avem de tras de pe urma închiderii ARO, ar trebui să le fim recunoscători PSD-ilor. Şi ignoranţii de noi, cum apreciem toate eforturile lor? Dar, în sprijinul senatorului Valeca au sărit şi deputatul Gheorghe Marin (fost director pe la defuncta ARO), dar şi Liviu Ţâroiu (alt fost director care a jucat tontoroiul pe piatra funerară a uzinei). Ce să vezi: ei ştiu că se pot face proiecte de parc industrial, în parteneriat public-privat cu noul proprietar al platformei, se pot aduce bani europeni, pot fi atraşi investitori … Iar, într-un final apoteotic Liviu Ţâroiu a calculat că în prezent sunt chiar mai mulţi angajaţi pe “mormântul” uzinei, decât în ultima perioadă de existenţă a “Zimbrului Carpaţilor”. Şi noi tot nerecunoscători, încât ei nu mai ştiu ce să facă, să vorbească cu fiecare om în parte, să încerce să-l convigă, poate oamenii îşi vor reconsidera poziţia faţă de acest partid.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Decizie definitivă: Mircea Drăghici, cinci ani în închisoare – ÎCCJ i-a respins contestația – Măine se dă pronunțarea și în “Dosarul Consultanța”

Publicat

in

De

Anul a inceput prost pentru fostul deputat PSD, Mircea Drăghici. Ieri, 18 ianuarie, judecătorii de la Înalta Curte i-au respins definitiv și ultima cale de atac în urma căreia fostul trezorier spera sa scape de pușcărie. Reamintim că în vara anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv Mircea Drăghici, fost deputat şi trezorier al PSD, la cinci ani de închisoare cu executare pentru delapidare. Imediat după încarcereare, Drăghici a apelat la ultimele căi extraordinare de atac, ambele fiind-i defavorabile. “Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe împotriva deciziei nr. 227 din data de 1 iulie 2021, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 340/1/2021. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 ianuarie 2022”, este decizia judecătorilor de la Înalta Curte care i-au respins, astfel, definitiv și ultima cale de atac.

Mâine, 20 ianuarie, va fi o altă zi crucială pentru fostul deputat. Judecătorilor de la Înalta Curte vor anunța pronunțarea în celebrul “Dosar Consultanța” aflat la rejudecare, dosar în care, alături de Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu, mai figurează ca inculpați si 39 primari din Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Autocamion confiscat într-un dosar privind infracțiuni silvice

Publicat

in

De

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au continuat verificările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,transport cu cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m^3, neînsoţite de documentele specifice de transport prevăzute la art. 68 alin.1 din Legea 46/2008R”, faptă prev. și ped. de art. 68 alin. 2 ind.1 din Legea 46/2008R – Codul Silvic.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 ianuarie a.c., un bărbat de 33 de ani, din Rucăr, ar fi transportat cu un autocamion, pe raza localității Dragoslavele, cantitatea de 12,54 mc material lemnos, de esență rășinoase.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a autocamionului în cauză, precum și a materialului lemnos fără documente care să ateste proveniența legală.
De asemenea, cercetările în dosarul penal continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită, și a întregii activități infracționale.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend