Conecteaza-te cu noi

Campulung

“Bocitoarele” PSD nu ştiu dacă să râdă, sau să plângă pe mormântul uzinei ARO

Publicat

in

Prezent la conferinţa de presă ce a urmat şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PSD, şedinţă ce s-a desfăşurat la Câmpulung, senatorul Şeban Valeca a punctat că atunci când era ministrul Cercetării, el a încercat să ajute Câmpulungul: “Nu spun pentru a câştiga voturi, vă spun un adevăr: eu am fost cel care am încercat să ajut Câmpulungul şi Uzina ARO, eu am plătit, eram ministrul Cercetării şi chiar dacă răspundeam de un program nuclear, am plătit toată cercetarea şi autorizarea acelor microbuze şcolare. Iar apoi, s-au comandat de la Educaţie. Deci, ele când au fost omologate, le-a cumpărat Ministerul Educaţiei. Vreau să vă spun că în 1999, şi acum este public, Băsescu care era ministrul Transporturilor şi responsabil din partea Guvernului la vremea respectivă, în relaţia cu organismele financiare mondiale, a semnat o listă cu 1980 şi nu ştiu câte de întreprinderi care trebuie privatizate.

DIGITAL CAMERA

Pe acea listă a fost şi ARO. Au început ei, am fost obligaţi să continuăm pentru că nu se închideau capitolele cu Uniunea Europeană, să intre la privatizare toate cele câte rămăseseră, Aro a rămas printre ultimele. Am fost în Koreea de Sud şi am vorbit cu ministrul Industriilor din această ţară şi am oferit să cumpere ARO cu un dolar. Mi-a spus că nu au interes în zonă, că de-abia au plecat de la Oltcit. Toţi colegii mei miniştri au încercat în diverse locuri. Dacă nu se privatiza, potrivit programului PSAL 2, în mod automat trebuia dată lege de faliment. Faptul că a venit un nefericit, pe ultima sută de metri şi a zis: “dau eu doi lei pe uzină”, s-a considerat, dacă mai eram la guvernare, că este un respiro faţă de acea obligaţie numită PSAL 2, iar pe urmă se vedea, ori se răscumpăra de la el, ori … În mod nemeritat PSD-ul şi-a luat-o aicea, că Nicolescu cu Văcăroiu au închis ARO”. Pentru toate aceste vorbe meşteşugite, noi cei care am suferit şi încă mai avem de tras de pe urma închiderii ARO, ar trebui să le fim recunoscători PSD-ilor. Şi ignoranţii de noi, cum apreciem toate eforturile lor? Dar, în sprijinul senatorului Valeca au sărit şi deputatul Gheorghe Marin (fost director pe la defuncta ARO), dar şi Liviu Ţâroiu (alt fost director care a jucat tontoroiul pe piatra funerară a uzinei). Ce să vezi: ei ştiu că se pot face proiecte de parc industrial, în parteneriat public-privat cu noul proprietar al platformei, se pot aduce bani europeni, pot fi atraşi investitori … Iar, într-un final apoteotic Liviu Ţâroiu a calculat că în prezent sunt chiar mai mulţi angajaţi pe “mormântul” uzinei, decât în ultima perioadă de existenţă a “Zimbrului Carpaţilor”. Şi noi tot nerecunoscători, încât ei nu mai ştiu ce să facă, să vorbească cu fiecare om în parte, să încerce să-l convigă, poate oamenii îşi vor reconsidera poziţia faţă de acest partid.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Accident grav în Argeș – 6 persoane la Spital, printre care și 2 copii

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un grav accident rutier s-a produs pe DN 73, in localitatea Micești. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș s-a stabilit că, un bărbat de 64 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism, pe DN 73, din direcția Câmpulung către Pitești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, atât conducătorul auto, cât și cei cinci pasageri din autovehicul (trei adulți și doi copii de 7, respectiv 11 ani) au fost răniți și transportați la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul nu a consumat alcool.

În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

TRAGEDIE ÎN ARGEȘ – Bărbat mort după ce a fost strivit de un copac

Publicat

in

De

În ziua de 04 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați cu privire la faptul că, într-o gospodărie din localitatea Coșești, un bărbat de 55 de ani, din localitate, ar fi fost prins sub un copac, în timp ce încerca să-l doboare.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, dar și un echipaj medical, care l-au găsit pe bărbat inconștient.

Din păcate, manevrele de resuscitare au fost fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat.

Polițiștii de investigații criminale sunt la fața locului pentru efectuarea cercetărilor.

În cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend