Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Bobby Păunescu: ‘Trebuie de urgență desecretizat acest dosar. Vrem să aflăm ce oameni au fost acoperiți în România și în străinătate și care erau obiectivele lor’

Publicat

in

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a declarat, pentru B1 TV, că unii obișnuiau să „sărbătorească” Parteneriatul Strategic cu Statele Unite fiind parte dintr-o divizie anti-americană. „Se pare că există oameni care au făcut spionaj împotriva SUA, din partea României, pe banii românilor, împotriva românilor care și-au dorit intrarea în NATO și care și-au dorit Parteneriatul Strategic cu Statele Unite”, a susținut Păunescu.

Acesta a subliniat că dosarul trebuie desecretizat și trebuie să știe toată lumea cine a condus această divizie, ce oameni au lucrat acoperit în România și în străinătate și care le-au fost obiectivele. „Nu poți să spionezi un partener, chestii ascunse”, a insistat Bobby Păunescu.

Păunescu: Se pare că există oameni care au făcut spionaj împotriva SUA, din partea României și împotriva românilor

„Domnul președinte a anunțat două lucruri foarte importante: la mulți ani Românilor și faptul că mergem pe drumul cel drept și faptul că avem foarte multe lucruri să sărbătorim, printre care și Parteneriatul Strategic cu SUA. Haideți să vă spun cum îl sărbătoream:

Îl sărbătoream printr-o divizie, de fapt ”Birou” se chema, anti-americană. Mă interesează cine a făcut-o și cine era șeful diviziei. Domnul Butoi era șeful diviziei, care scria articole împotriva unor cetățeni români sau străini, care aveau vederi pro-americane.

Așa se explică de ce domnul Bostac, când a vrut să candideze la prezidenție, nu a putut candida că erau vederi pro-americane. Ideea este că nu învinovățim nici pe actualul șef al SRI sau de la celelalte servicii. Trebuie de urgență desecretizat acest dosar. Se pare că există oameni care au făcut spionaj împotriva SUA din partea României, pe banii românilor, împotriva românilor care și-au dorit intrarea în NATO și care și-au dorit Parteneriatul Strategic cu Statele Unite. Erau români și românce pe Statele Unite și vrem să știm dacă acestea făceau parte din această divizie”, a susținut Bobby Păunescu.

Acesta a precizat că vrea să trimită o petiție în vederea desecretizării dosarului:

„Cele mai mari performanțe sportive le-am avut nu neapărat în SUA, și în Canada, cu Nadia Comăneci, care sper că nu făcea parte din divizia asta. Pe noi ce ne interesează în momentul ăsta? Și o să trimitem și o petiție în acest sens – cine vrea să se alăture acestei petiții. Vrem să știm: banii noștri, bani pentru care plătiți taxe sau pentru care renumitul ANAF ia bani de la români pentru a finanța astfel de Birouri și de divizii. Ne interesează să știm și să se desecretizeze, pentru că nu poți să spionezi un partener, chestii ascunse”.

Bobby Păunescu: Vrem să aflăm ce oameni au fost acoperiți în România și în străinătate și care erau obiectivele lor

Păunescu a insistat că trebuie aflat cine a lucrat acoperit în România și în străinătate și care erau obiectivele lor:

„Știm clar că astăzi la SRI nu mai există, cel puțin avem toate indiciile că azi nu mai există, dar o mai exista el în altă parte, pe la Ministerul de Interne, nu știm, că de acolo nu prea există comunicare. Ideea este că vrem să aflăm dacă a existat sau nu a existat. Eu zic că a existat. dacă nu a existat, eu mă las de orice emisiune. Vrem să vedem cine a condus-o, ce oameni au fost acoperiți în România, ce oameni au lucrat acoperit în străinătate, care erau obiectivele, ce oameni au avut de suferit, care e interesul și de ce trebuia să lovească în interesele României, care era membră NATO, cum își permiteau să finanțeze din banii noștri activități anti-românești”.

„Să plătească banii pe care i-au cheltuit pe treaba asta, să le dea numele tuturor celor acoperiți din România și din America, cei care probabil fac în continuare spionaj. 99% nu a fost ceva în interesul României. Foloseau această unitate pentru ruși”, a insistat Bobby Păunescu, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru mii români! Riscă amenzi usturătoare dacă fac această faptă în spațiile publice

Publicat

in

De

Tinerii cu vârsta sub 18 ani ce nu vor respecta viitoarea regulă vor putea fi sancționați cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Practic, minorilor li se vor aplica aceleași sancțiuni care se aplică acum pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii sau în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice sancționează identic, adică cu amendă de la 100 la 500 de lei, consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani în spațiile publice amintite mai sus.

Inițiatorii motivează apariția propunerii prin faptul că “legislația din România nu conține prevederi prin care să fie sancționat consumul produselor din tutun de către minori și, drept urmare, eforturile autorităților, cadrelor didactice și persoanelor implicate în prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de către această categorie sunt lipsite de rezultate.”, conform avocatnet.ro.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Nu poți adera la NATO cu țară aflată în război. Ne ducem chiar în Al Treilea Război Mondial unde nebunul de la Kremlin poate folosi, până la urmă, o armă nucleară’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că ”nu poţi adera la NATO cu ţară aflată în război. În momentul acela, s-ar aplica imediat Articolul 5. În afară de declaraţia politică nu există procedură accelerată de aderarea la NATO”.

Klaus Iohannis a semnat o declarație comună cu mai mulți președinți din Europa Centrală și de Est prin care se cere aderarea Ucrainei la NATO. Totuși, de ce nu poate şi nu trebuie ca Ucraina să adere rapid la NATO?

Ar însemna o ancoră de stabilitate în plus în Estul Europei, dar nu poate fi vorba despre aşa ceva. Dincolo de entuziasm, dincolo de sacrificiu, criteriile de aderare la NATO sunt foarte clare. E ca şi cum m-aţi pune pe mine să pilotez un Boeing. Ca să pilotez Boeing-ul trebuie să trec nişte examene. Pentru un stat care aderă la NATO, trebuie să îndeplinească nişte criterii: să aibă democraţie, să fie stat de drept, să aibă economie funcţională de piaţă ş.a.m.d. Dincolo de asta, să nu ai probleme cu vecinii! În 1997, pentru că România dorea să fie invitată în NATO la Summitul de la Madrid, noi am semnat Tratatul de pace cu Ucraina, consfinţind vrând nevrând Pactul Ribbentrop-Molotov.

Mai mult, nu poţi adera la NATO cu ţară aflată în război. În momentul acela, s-ar aplica imediat Articolul 5. În afară de declaraţia politică nu există procedură accelerată de aderarea la NATO. O să spuneţi… bine, dar Suedia şi Finlanda sunt pe cale să facă pasul în şapte luni de zile. Păi, Suedia şi Finlanda sunt două democraţii superconsolidate, două economii de piaţă funcţionale, două armate foarte puternice. Ori Finlanda ori Suedia, singură, ţine pe loc Armata Roşie cu ce armate au, mici dar eficiente! Sunt un furnizor de securitate pentru NATO.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Pe de altă parte, se ştie că statele membre NATO au furnizat arme Ucrainei. Chiar se discută intens, în ultima perioadă, că războiul lui Putin nu este cu Ucraina, ci cu America.

Bogdan Chirieac a reacţionat: „Asta e propaganda rusă! O escadrilă de avioane F-35 termină toată aviaţia Armatei Roşii. Hai să fim serioşi! E tipul de propagandă absurdă cu care l-am auzit pe Vladimir Putin. Este foarte înţeleaptă poziţia lui Joe Biden şi a liderilor NATO să nu implice oficial Alianţa în război. Păi… ne ducem chiar în al III-lea Război Mondial unde nebunul de la Kremlin poate folosi, până la urmă, o armă nucleară? Nu. Fac ceea ce trebuie să facă. Antrenează militari ucraineni, le dă armament, dăm ajutoare umanitare să treacă şi ei iarna, să aibă ce mânca, ce îmbrăca şi cu ce se încălzi… Asta e una! Dar nu e tancul NATO care să intre pe teritoriul Rusiei sau să elibereze teritoriul Ucrainei! Era singura formulă raţională posibilă în acest moment”

Reamintim că Vladimir Putin a afirmat, zilele trecute, că dacă suveranitatea teritorială a Rusiei va fi afectată, va face abuz de arme nucleare. „Dimitri Medvedev, care acum e preşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei şi a fost preşedinte şi prim-ministru al Federaţiei Ruse, şi-a pierdut uzul raţiunii! Părea un om echilibrat. Acum a devenit noul Jirinovski, cel care spunea că în 24h cucereşte România cu Armata 14 din Transnistria şi alte lucruri de-astea… le spunea până-n anii ‘ 90. Este absurd ce spune domnul Medvedev! Cum la fel de absurd e şi tot acest parcurs politico-militar al Federaţiei Ruse. Sunt şi oameni cu şcoală pe-afară, intelectuali, în Rusia, că nu-s făcuţi toţi de KGB. Toţi îşi dau seama de situaţia catastrofală în care Putin a băgat Rusia! Sperăm să trecem de impactul ăsta şi, mai departe, să vedem ce va face lumea. Nicio dictatură nu mai trebuie tolerată!„, a conchis Chirieac, conform dcnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend