Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Bobby Păunescu: ‘Bucureștiul a devenit o capitală a lumii civilizate. După această întâlnire o să vedeți că România nu poate să stea condusă de puteri de la est sau sub influență răului’

Publicat

in

„Principalii actori din țările NATO vor fi prezenți la București. Bucureștiul a devenit o capitală a lumii civilizate chiar dacă sunt lucruri care nu funcționează, încălcări ale drepturilor omului, nu sunt la standardele unor țări foarte dezvoltate dar am văzut că sunt derapaje și în alte țări. Ce e foarte important e că secretarul de stat al SUA va fi prezent la București, nivelul e maxim la nivel de discuții. România poate să puncteze foarte mult pentru a deveni așa cum își doresc aliații noștri, un lider regional.

Dacă spuneam înainte că la nivel ecumenic România a devenit un lider regional, la nivel politic, Polonia își îndeplinește rolul din nordul Europei, noi trebuie să facem asta în sud.

Dacă ați urmărit zilele trecute era o discuție întreagă legată de punctul de pensie. E o bătaie de joc în primul rând pentru a calcula punctul de pensie, implicarea unor variabile și constante, trebuie să existe o formulă în baza căruia calculezi acest punct de pensii.

În această formulă există variabile, unele nu ai cum să le controlezi, care cresc și scad, și unele care sunt constante, care nu avem ce să umblăm la ele. Pe baza acestora trebuie să discuți. Pe oamenii de acasă nu îi interesează acest lucru, ei văd că fiecare oferă procente, unu oferă 27, altul …e o bătaie de joc la adresa lor.

Lucrul asta nu va continuă la nesfârșit și sigur că prezența miniștrilor de externe NATO spune foarte multe, e că un început al renașterii acestei țări.

Probabil că după această întâlnire o să vedeți prin ceea ce se va întâmplă că România nu poate să stea condusă de puteri de la est sau sub influență răului. Noi nu putem să dăm mereu vină pe ceilalți. Într-adevăr, rușii controlează țară astăzi. Oamenii au ieșit la Revoluție, dar atunci nu era un regim pro-sovietic. Ce a venit după asta, au venit pro sovieticii care au preluat puterea printr-o lovitură de stat, și-au creat o piramidă a răului prin care să-și consolideze afacerile necurate, șpăgile, și care a dus după 33 de ani la sărăcia cetățeanului. Noi suntem o țară foarte bogată cu oameni săraci. Foarte trist. Oameni care au muncit toată viață lor și nu merită acest tratament.

Cei care vin din diplomația internațională știu că România e condusă de ruși, nu mă refer la președinte, la prim-ministru. În cei 33 de ani au avut timp să se sedimenteze lucrurile în așa fel încât să nu se dezvolte țară. Mă doare că e vină noastră. Rușii își fac treaba lor”, a declarat Bobby Păunescu, conform realitatea.net

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a înfuriat! Le cere parlamentarilor să adopte de îndată proiectul de lege 

Publicat

in

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, le cere parlamentarilor să adopte proiectul de lege privind instalarea de radare fixe, după ce un copil de 10 ani a murit lovit de o maşină.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, de duminică, Dominic Fritz spune că accidentul în care un copil de 10 ani a murit lovit de o maşină este al doilea în care este implicat un pieton, numai în ultima săptămână, la Timişoara.

”M.T. a avut doar 10 ani. A fost smuls din plină viaţă de o maşină, ieri, la Timişoara, în faţa casei sale. Sunt profund îndurerat. Îmi exprim sincere condoleanţe familiei şi prietenilor. Sunt şi furios. Încă nu ştim circumstanţele exacte care au dus la acest accident mortal, dar este al doilea pieton mort în Timişoara, într-o singură săptămână. Într-o lume plină de plase de siguranţă în toate domeniile vieţii, doar în trafic pare să acceptăm ca o greşeală sau o clipă de neatenţie să fie pedepsită cu moartea. Nu există o ţară în Europa în care mor mai mulţi pietoni în trafic ca în România, raportat la populaţie. Nu mai putem, nu mai avem voie să acceptăm această barbarie”, scrie Fritz.

După ce a trecut în revistă câteva măsuri deja luate precum supraînălţarea unor treceri de pietoni sau refacerea marcajelor rutiere, primarul Timişoarei arată că în următoarele săptămâni va iniţia alte proiecte.

”În următoarele săptămâni, voi iniţia următoarele: Analiza celor mai periculoase 20 de locuri din traficul timişorean şi propuneri concrete de rezolvare. Voi face publică lista înainte s-o înaintez comisiei de circulaţie pentru avizare; Un plan de acţiune elaborat împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră (care nu este în subordinea Primăriei) pentru măsuri de prevenţie şi sancţionare; Creşterea bugetului pus la dispoziţie companiei noastre de drumuri municipale SDM pentru intervenţii punctuale care cresc siguranţa în trafic; Re-verificarea tuturor sesizărilor depuse de cetăţeni la Primărie referitor la siguranţă în trafic;

O campanie de informare publică şi conştientizare pentru siguranţă în trafic; Organizarea unei conferinţe de mobilitate urbană sigură cu experţi internaţionali în Timişoara, anul acesta; Fac apel la toţi parlamentarii din Timiş să mă susţină în deblocarea proiectului de lege care vrea să facă posibilă, în sfârşit, instalarea unor radare fixe! Este absolut nedemn pentru o ţară civilizată ca această iniţiativă să fie blocată în Parlament de frică să nu ne înjure şoferii!”, adaugă Fritz.

Sâmbătă seară, un băiat de 10 ani a murit după ce a fost lovit mortal de o maşină. Copilul traversa strada într-un loc nepermis, pe strada Polonă din Timişoara, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Au încercat să fure bani din bancomat, însă metoda lor a făcut ca aparatul să fie cuprins de flăcări și să ardă cu tot cu bancnote

Publicat

in

Un bancomat din municipiul Mediaş a fost distrus de flăcări după ce persoane necunoscute au blocat fanta aparatului cu un obiect de lemn, pentru a fura bani, producându-se un scurt-circuit datorită supraîncălzirii dispozitivului electric.

”La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, în municipiul Mediaş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş care patrulau pe strada I.C. Brătianu au observat că din sediul unei unităţi bancare ieşea fum. Poliţiştii au pătruns în holul unităţii şi au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă”, a transmis Poliţia Sibiu.

Acolo au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

”Incendiul se manifesta cu flacără şi se acţiona cu două stingătoare. Pompierii au lichidat prompt incendiul, însă a ars întreg bancomatul şi de asemenea, pereţi din interiorul imobilului unde era amplasat bancomatul au fost afectaţi de fum. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, a precizat, la rândul său, ISU Sibiu.

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un scurt-circuit.

”Din investigaţiile preliminare efectuate, poliţiştii medieşeni au constatat că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unităţii bancare şi ar fi încercat să sustragă bani din ATM blocând fanta aparatului cu un obiect din lemn, fapt ce ar fi condus la supraîncălzirea sistemului electric al dispozitivului şi, astfel, la izbucnirea incendiului. Până în acest moment nu s-a stabilit un prejudiciu”, a explicat Poliţia.

În cauză, la nivelul Poliţiei Municipiului Mediaş, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă la furt calificat.

În prezent, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor faptei pentru aplicarea măsurilor legale în consecinţă, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend