Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

BNR lanseaza o emisiune numismatică dedicată bisericii mănăstirii Curtea de Argeş

Publicat

in

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat) şi o monedă din tombac cuprat, dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfinţirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeş.
Aversul monedei din aur redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeş, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2017”.
Aversul monedei din argint redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeş, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2017”.
Aversul monedei din tombac cuprat redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeş, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României şi anul de emisiune „2017”.


Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint şi tombac cuprat) prezintă imaginea bisericii mănăstirii Curtea de Argeş şi inscripţia în arc de cerc ,,500 DE ANI DE LA SFINTIREA BISERICII MANASTIRII CURTEA DE ARGES”.
Monedele vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de trei monede şi monedele de tombac cuprat vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul este de: 150 seturi de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat); 150 monede din tombac cuprat.Preţurile de vânzare, inclusiv broşura de prezentare, sunt: 2.095,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat); 80,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat, dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfinţirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeş au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede şi a monedelor din tombac cuprat, dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfinţirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeş se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

BĂRBAT DIN CURTEA DE ARGEȘ DAT DISPĂRUT DE FAMILIE – Dacă l-ați văzut sunați la Poliție

Publicat

in

De

Un bărbat în vârstă de 61 ani a fost dat dispărut zilele trecute de familie. Acesta locuiește pe strada Badarcesti dar familia spune că a dispărut de la locul de munca din comuna Tigveni. Nume său este MOLDOVEANU CONSTANTIN și nu a mai fost vazut din data de sâmbătă, 5 iunie.

Cine poate oferi orice fel de informație cu privire la această persoană, este rugat să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Orașului Curtea de Argeș, la telefon  0248 721 851.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | VIITORII POLIȚIȘTI AU DEPUS JURĂMÂNTUL LA IPJ ARGEȘ

Publicat

in

De

Elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr” – Câmpina, care au fost admiși în acest an, viitorii poliţişti – au depus, astăzi, 11 iunie a.c., jurământul militar la Inpectoratul de Poliție Județean Argeș.

Cei 77 de elevi, aflați în stagiu de practică în cadrul inspectoratului nostru, au jurat credință țării și profesiei de polițist, astăzi, într-un cadru festiv restrâns.

Cei 46 de băieţi și 31 de fete au rostit cuvintele sacre ale legământului suprem față de țără în fața comenzii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Momentul a fost încărcat de emoție și cu siguranță va rămâne în memoria participanților ca fiind unic în cariera lor.

Comanda inspectoratului și polițiștii prezenți la eveniment care le-au transmis faptul că de-acum vor păși pe drumul către maturitatea deplină, care le va contura personalitatea și cariera, că trebuie să manifeste seriozitate și interes în meseria pe care și-au ales-o.

Le adresăm tinerilor elevi felicitări şi le dorim succes în procesul de pregătire profesională și în carieră!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend