Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50%, în ciuda piețelor care vedeau o creștere de 25 de puncte de bază

Avatar

Publicat

in

În şedinţa de luni a CA al BNR, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. Consensul pieței era în favoarea unei creșteri de 25 de puncte de bază, până la 2,75%, 5 dintre cei 8 analiști chestionați de Reuters estimând o astfel de evoluție.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Puicănescu și alți 7 patroni de restaurante se judecă cu Prefectura Argeș – ÎNCHIDEREA TERASELOR, motiv de dispută

Avatar

Publicat

in

De

După ce judecătorul Rebeca a dat în judecată Prefectura Argeș cerând anularea unei hotarări a CJSU Arges, si patronii de terase din județ contesta în instanță o altă hotărâre semnată de prefectul Emanuel Soare. Este vorba de Hotărârea  CJSU nr.63/15.12.2020 care interzicea functionarea teraselor restaurantelor prevăzute cu mai mult de o latură închisă indiferent din materialul din care este confecționată aceasta. Cum patronii respectivelor restaurante investisera sume consistente in pereti retractabili, firesc, decizia i-a afectat. La doar 3 zile după adoptarea hotărârii care a dat naștere unui val de nemulțumiri si, implicit, închiderea acestor tipuri de terase exact la mijlocul luni decembrie, Cristian Puicănescu, patronul restaurantului Curtea Veche, și alti 7 patroni de restaurante din județ au dat în judecată Prefectura Argeș cerand suspendarea Hotărârii CJSU nr.63/15.12.2020 – intr-unul dintre dosare, și anularea aceleiasi hotărări – într-un al doilea dosar aflat pe rolul Tribunalului Argeș. In primul dosar, in urma cu o săptămână, magistratii au respins cererea. In al doilea dosar, la primul termen din 14 ianuarie, magistratii au admis proba cu înscrisuri solicitată de patronii restaurantelor. Mai exact, în cadrul probei cu înscrisuri a încuviinţat pentru patronii de restaurante şi proba cu relaţii de la pârât, sens în care a emis adresă pentru a depune la dosar întreaga documentaţie ce a stat la baza Hotărârii nr.63/15.12.2020, inclusiv adresa D.S.P Argeş nr.43710/15.12.2020 la care se face referire în preambulul hotărârii şi toate hotărârile ulterioare pe care le-a adoptat, inclusiv Hotărârea nr.65/22.12.2020 şi Hotărârea nr.1/05.01.2021 precum şi actele ce au stat la baza emiterii lor.

In acest dosar, magistrații au stabilt amânarea judecării cauzei la 11.03.2021.

Vom reveni cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dispozitive fără de care nu putem trăi

Avatar

Publicat

in

De

Dispozitivele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Încă de când ne trezim le utilizăm pentru a ne ușura munca sau a putea duce la bun sfârșit anumite sarcini. Așadar, nu există îndoială asupra faptului că acestea ne-au revoluționat viața și au îmbunătăți-o considerabil. Problema apare în momentul în care ele ne acaparează viața și ne fură prea mult din timpul nostru prețios. Deși sunt foarte utile, este bine să găsim un echilibru între timpul petrecut în compania celor apropiați și cel dedicat acestor aparate. Până atunci, iată care sunt dispozitivele fără de care nu putem trăi.

Telefonul mobil

Au trecut de mult momentele în care telefonul era utilizat doar pentru a efectua apeluri. Telefonul inteligent i-a luat locul și chiar a ajuns să fie un dispozitiv indispensabil, aproape ca o extensie a vieții noastre.

Așadar, unul dintre primele dispozitive de pe listă este fără îndoială telefonul inteligent. Oamenii țin la îndemână acest gadget în orice moment al zilei. Totuși, nu este greu de înțeles de ce fac asta. Dispozitivul inteligent poate fi folosit atât pentru a ține legătura cu cei din jurul nostru, pentru a ne informa, pentru a face poze, pentru a asculta muzică, pentru a încerca diverse aplicații noi, pentru a juca jocuri de cazino sau pentru a testa simulatoare de mașini de curse.

Laptop

Un alt dispozitiv la fel de util este laptopul sau tableta. Din acest motiv, le utilizăm în fiecare zi. Laptopul este ca un prieten fidel pentru că ne oferă posibilitatea să lucrăm de pe el, să vizionăm filme, să stocăm poze, să căutăm informații noi și să intrăm pe diverse rețele de socializare.

Este adevărat, o mare parte dintre aceste acțiuni pot fi duse la bun sfârșit chiar și de pe telefonul inteligent, dar un laptop este mai practic. În trecut nici nu exista posibilitatea de a efectua munca de acasă, dar acum lucrurile s-au schimbat foarte mult. Putem lua laptopul cu noi la birou, în oraș sau la o prezentare importantă.

Ceas inteligent

Pe lângă laptop și telefon, ceasul inteligent a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate în ultima vreme. Acest gadget mic, dar util, a fost primit cu brațele deschise de către utilizatorii din întreaga lume.

Pentru a dovedi faptul că este indispensabil lumii moderne trebuie precizat că mulți deținători ai acestui produs îl poartă și în timpul somnului. Însă acest lucru nu este o problemă fiindcă gadgetul a fost conceput pentru a oferi date despre calitatea și durata somnului. Mai mult, trimite și notificări de pe telefon, monitorizează ritmul cardiac și activitatea fizică.

Căști

Pentru mulți muzica este un element care face parte din viața noastră. Ascultăm muzică atunci când facem cumpărăturile, când mergem în oraș, când facem curat sau când mergem spre muncă. Ei bine, din acest motiv viața fără căști pare un real calvar.

Din fericire, în zilele noastre există o gamă variată de căști dintre care putem alege. Avem la dispoziție tradiționalele căști cu fir sau căști wireless, pe care le conectăm direct la telefonul nostru inteligent.

Mai mult, căștile care blochează sunetele exterioare sunt foarte utile în momentul în care călătorim și există alți pasageri mai gălăgioși sau atunci când suntem la muncă și trebuie să ne concentrăm pe o sarcină importantă.

Baterie externă

O mare parte dintre telefoanele inteligente sunt dotate cu o baterie care durează câteva ore bune. Însă de multe ori uităm să ne încărcăm telefonul. În plus, există zile în viața noastră când petrecem mai mult timp departe de casă decât am plănuit inițial. Așadar, în toate aceste momente de „cumpănă” soluția salvatoare este o baterie externă.

Tot ce trebuie să facem este să ne conectăm telefonul la ea și în câteva minute ne vom putea relua deja activitățile. De asemenea, pentru a reduce numărul de gadgeturi pe care le purtăm după noi avem posibilitatea de a achiziționa o husă cu încărcare pe care o atașăm direct la telefon.

Kindle

Acest mic gadget este extrem de util pentru persoanele pasionate de citit. Pe lângă faptul că este mic și poate fi luat fără probleme peste tot, are o capacitate de stocare destul de mare. Cu alte cuvinte, e ca o bibliotecă mobilă la care ai acces constant.

Nu în ultimul rând, această invenție reduce defrișările și are luminozitate care poate fi schimbată în funcție de preferințe.

Poate că există și alte dispozitive care sunt indispensabile vieții cotidiene. Cu siguranță vor apărea și alte aparate la fel de folositoare în anii următori, însă o mare parte dintre acestea sunt prezente în viața oricui.

Sursa imaginii:
1. antstang / Shutterstock.com
2. GaudiLab / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend