Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Blockchain-ul Solana. Un blockchain de succes, de urmărit în 2022

Publicat

in

Solana este în prezent, pe locul 4 în topul celor mai populare criptomonede la nivel global, iar interesul pentru Solana NFT a prins un trend ascendent puternic în acest an. Proiectele DeFi și NFT înfloresc tot mai mult în blockchain-ul Solana fiind astfel în rivalitate cu Ethereum. Dacă te întrebi de ce există atât de mult interes pentru Solana, vei înțelege imediat. În plus, vei afla și de ce se merită să investești în proiectele lor. Solana este un blockchain open-source, adică public. Acesta a fost construit pentru a găzdui o gamă largă de aplicații descentralizate scalabile (dApps), iar criptomoneda nativă a acestui blockchain este SOL. Solana a fost fondată în anul 2017 de Anatoly Yakovenko și a fost concepută cu scopul de a rezolva costurile ridicate dar și vitezele lente ale tranzacțiilor care limitau scalabilitatea altor blockhain-uri, precum Bitcoin și Ethereum, și a și reușit.

În prezent,  sistemele de procesare a tranzacțiilor Solana sunt în rivalitate cu a celor de la Visa și Mastercard, devind astfel un lider în industrie, referindu-ne la viteză și scalabilitate globală. Mai mult decât atât, prețul monedei este mult mai mic, iar fee-urile pentru tranzaționari sunt de asemenea mici, comparativ cu cele ale Ethereum de pe Opensea. 

Solana poate fi găsită pe aproape toate cele mai populare platforme de tranzactionare a criptomonedelor. 

Toate aceste lucruri au făcut ca Blockain-ul Solana să devină unul foarte popular, având o creștere remarcabilă pe piața crypto. 

În mai  2022 solana a avut un volum al tranzacțiilor de 249 de milioane de dolari în timp ce Ethereum a ajuns la 720 miliarde de dolari. 

SOLANA NFT

Proiectele NFT Solana au explodat în ultima perioadă și tot mai mulți colecționari de artă digitală sunt interesați de colecțiile Solana NFT. 

Noile proiecte Solana, câștigă tot mai mult teren, iar anumite proiecte au depășit chiar și proiectele Ethereum, în ceea ce privește volumul tranzacțiilor. Solana este integrată inclusiv pe platforma OpenSea. 

Pentru a știi ce anume să urmărești atunci când tranzacționezi NFT-uri și cum să faci cele mai bune alegeri alătură-te comunității nftalpha.ro, unde vei afla totul despre NFT-uri de la experți în domeniu. În plus, vei avea susținerea unei comunități cu aceleași interese ca alte tale, dar și informații de actualitate, legate de lumea NFT-urilor. 

Okay Bears – cea mai populară colecție NFT de pe Solana în luna mai 2022

În luna mai colecția Okay Bears a fost cea mai tranzacționată colecție de pe OpenSea, depășind chiar și colecțiile Bored Ape Yach Cluc, Azuki, Clone x, etc. 

Okay Bears este o colecție de 10.000 de NFT-uri lansate pe blockhain-ul Solana în aprilie, la un preț de 1,5 SOL fiecare. 

Fondatorii Okay BEars sunt anonimi, iar potrivit site-ului oficial echipa este formată din 12 persoane, printre care artiști digitali, ilustratori, dezvoltatori full-stack, dezvoltatori de jocuri, scriitori și ingineri. 

Colecția Okay Bears prezintă personaje care au diferite trăsături, iar fiecare trăsătură este limitată, creând astfel posibilitatea combinațiilor extrem de rare. Personajele în sine sunt urși dar cu trăsături diverse. 

Proiectul a fost lansat pe 27 aprilie 2022, iar vânzările au explodat. Prețul minim al unui NFT din această colecție, era de 250 SOL la finalul lunii mai. 

Colecțiile Okay Bears pot fi tranzacționate pe OpenSea și Magic Eden. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Furt pe față la o benzinărie din Argeș. Un șofer a „alimentat” cu aer de câteva milioane – OPC a intervenit rapid

Publicat

in

De

Situație halucinantă la o benzinarie din Argeș ! Un șofer de TIR oprit să alimenteze la o benzinărie din comuna Căteasca. După ce a alimentat litri buni de carburanți, pompa s-a terminat și…în loc de combustibil, a alimentat cu aer. „Hai măi să vă arăt cum se alimentează la pompe! Pompe funebre… Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer! Ia să vedem! Înregistrează! Ia uitați, ia ziceți măi fraților, veniți și alimentați! E bun, nu? Ia uitați-vă, furt pe față! Ia uite măi frate, după ce că e 9 lei motorina, ia uite! Hai să mai vedem ce mai înregistrează aici, furt pe față! Uitați și voi, cică am băgat 403 litri de aer, uitați-vă și voi! Ia ziceți și voi, pompa e oprită și asta tot înregistrează!”, spune șoferul care a încercat să facă plinul. El a chemat un echipaj de poliție și a depus o sesizare împotriva benzinăriei, în vreme ce vânzătorul i-a spus că nu trebuie să plătească nimic.

Totul s-a întâmplat la o pompă de combustibil de la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Aceasta contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost vândută în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş,
Cei de la benzinărie au explicat faptul că rezervorul de tip container a fost epuizat. Inițial, la golirea rezervorului pompa s-a oprit, fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere. Se pare însă că ulterior pompa nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

OPC Argeș confirmă: REZERVORUL BENZINĂRIEI ERA GOL

Controlul făcut de Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Argeș a fost extins. A fost sesizat faptul că în benzinăria cu pricina erau vândute diverse produse alimentare, deși în unitatea respectivă nu puteau fi prestate servicii de alimentație publică.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș.

Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. 

Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze.

La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-sel abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare.

Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație.”, a precizat CJPC Argeș

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tineri în cătușe după ce au furat din magazinele din Curtea de Argeș

Publicat

in

De

În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat, și au reținut doi tineri, de 19 ani, din Poienarii de Argeș, respectiv 17 ani, din Curtea de Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 02 spre 03 august a.c., cei doi ar fi sustras suma de 2.000 de lei, dintr-o societate comercială din Curtea de Argeș, după ce ar fi pătruns, prin efracție, iar în noaptea de 08 spre 09 august, ar fi încercat să pătrundă, în același mod, în incinta unei alte societăți din aceeași localitate.

După administrarea probatoriului, în ziua de 09 august a.c., tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend