Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Black Friday, reduceri sau vrăjeală? Argesenii au facut cumparaturi cat pentru un an intreg iar reducerile continua

Avatar

Publicat

in

Românii, consumatori convinşi, nu aveau cum să rateze „vinerea neagră” a reducerilor. S-au bulucit online încă de vineri noapte, ca să prindă ofertele limitate şi au cumpărat, cât pentru juma de an. S-au cumpărat de toate, de la electrocasnice, telefoane deştepte, până la vacanţe, maşini şi apartamente.

Mai putini clienti ce-i drept, dar au fost si in magazinele din Pitesti si Curtea de Arges care au avut oferte si chiar si-au inceput programul mult mai de dimineata tocmai pentru ca toata lumea sa aiba timp de cumparaturi. E drept, shopingul in magazin nu s-a comparat cu cel online insa, vanzarile au fost ceva mai mari fata de alte zile obisnuite de vineri.

DE INTERES

Românii au prins de ceva ani gustul reducerilor de Black Friday. Mulţi şi-au amânat achiziţiile importante tocmai cu gândul că au şansa să le ia la preţuri mai mici, alţii au cumpărat sub impulsul momentului şi în funcţie de ce le-a plăcut. Cert este că vânzările au depăşit, după primele estimări, valorile record de anul trecut.

Inel cu diamant, de aproape 60.000 de lei

Cele mai mari vânzări s-au înregistrat la eMAG. Site-ul a căzut de mai multe ori pe parcusul dimineţii de vineri, din cauza numărului mare de utilizatori. Înainte de seară, deja erau stocuri epuizate la foarte multe produse din gama electrocasnice şi aparate electrice. De asemenea, la secţiunea de Produse surpriză a fost vândut un inel de aur de 18 K, cu diamant natural 1,5 carate la un preţ de 59.850 de lei, redus de la 85.500 de lei.

Stoc epuizat s-a afişat încă din cursul după-amiezii la toate autoturismele scoase la vânzare. Cea mai scumpă maşină vândută a fost un utilaj multifuncţional pentru măturat – frecat – aspirat stradal, care s-a dat încă de la prânz, după care a fost suplimentat stocul. Preţul acestuia era redus de la 105.840 de euro la 94.300 de euro.

La autoturisme, au fost achiziţionate două Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD V& AT8 250 Cp Summit, unul culoarea gri şi altul culoarea maro, fiecare la preţul de 53.990 de euro, redus de la 74.725 de euro. De asemenea, a fost cumpărat un BMW 320d xDrive Sedan, cu un preţ special de Black Friday de 34.990 de euro, de la 47.571 de euro.

Apartamente cu 10.000 de euro mai ieftine

În vinerea neagră a reducerilor, evomag a scos la vânzare chiar şi apartamente, e drept în Bucureşti şi nu în Arges. Chiar dacă pare ceva de neconceput, să îţi iei casă de pe internet, mecanismul propus de site era foarte simplu: clienţii trebuia să intre în cont şi să plătească taxa de rezervare a apartamentului, în valoare de 4.999 de lei.

Rezervarea se făcea prin intermediul unui card bancar, prin blocarea sumei din contul clientului. Ulterior, acesta trebuia să printeze dovada plăţii primită pe e-mail şi să se prezinte la sediul dezvoltatorului. Reducerile au fost consistente, ajungând chiar şi la 10.000 de euro, preţurile fiind cuprinse între 327.532 de lei şi 439.829 de lei.

În unele magazine campaniile promoţionale continuă şi în perioada următoare. Aşa că dacă nu aţi reuşit să vă faceţi de cap cu cardul mai aveţi la dispoziţie şi week-endul pentru a face cumpărături reduse.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Mare atenție dacă veți călători în această țară! Au fost introduse noi restricții

Avatar

Publicat

in

De

În contextul în care anumite zone ale regiunii Madrid se află deja sub restricții stricte, guvernul spaniol a anunţat miercuri un acord privind extinderea măsurilor de combatere a COVID-19.

„Am ajuns  la acest acord aprobat cu o majoritate largă” de către regiuni, care sunt competente să decidă în materie de sănătate, a declarat presei ministrul sănătăţii Salvador Illa. Chiar dacă mai multe regiuni au votat împotrivă, inclusiv Madridul, aceste măsuri „trebuie să fie aplicate” după publicarea decretului în Jurnalul Oficial în zilele următoare, a adăugat ministrul. De asemenea, el a spus că nu întrevede ca regiunea Madrid să nu le aplice, conform agerpres.ro

DE INTERES

„Situaţia din Madrid este complexă şi îngrijorătoare”, a spus ministrul, menţionând că 43.7% din cazurile noi înregistrate în Spania sau fost identificate în capitală.

Acordul anunţat prevede în special interdicţia de a părăsi Madridul pentru cei peste trei milioane de locuitori ai săi, cu excepţia unor motive specifice, cum ar fi mersul la serviciu, la medic sau dusul copiilor la şcoală.

Trebuie menționat că nouă municipalităţi de la periferia capitalei vor fi, de asemenea, afectate de aceste restricţii.

Măsurile prevăd, de asemenea, o rată de ocupare plafonată la 50% în hoteluri şi restaurante şi închiderea acestora la ora 23:00.

Guvernul central al socialistului Pedro Sanchez presează de câteva zile această regiune, condusă de dreapta, să extindă la întreaga capitală restricţiile în vigoare de săptămâna trecută în cele mai afectate cartiere ale Madridului.

În aceste zone, locuitorii se pot deplasa liber în propriul cartier, spre deosebire de primăvară, când măsurile de carantină au fost extrem de stricte.

Spania a anunţat miercuri 177 decese şi 11.016 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ducând bilanţul total la 769.188 de cazuri de coronavirus şi 31.791 de decese.

Problemele cu care se confruntă sistemul bancar din Spania ar putea să ducă la o cădere care să genereze un efect de domino cu consecință întoarcerea Europei în anii întunecați de la începutul ultimului deceniu.

Faptul că sectorul bancar ar putea deveni mai devreme sau mai târziu una dintre cele mai mari victime ale pandemiei de coronavirus a fost clar încă de la început, imediat ce au început să se resimtă efectele recesiunii economice.

Toamna bate la ușă și datele din ultimele luni, care în multe cazuri au fost chiar mai descurajante decât era de așteptat, par să anunțe „furtuna perfectă” care ar putea genera mai mult de un cutremur în lumea bancară.

Însă, oricare ar fi evenimentul esențial în jurul căruia s-ar putea genera criza din sectorul creditelor, nu este încă complet clar în acest moment, obligându-i astfel pe analiști să fie atenți la predicții.

Totuși, Banca Centrală Europeană pare să fi identificat – și în urma retrogradării din partea agenției de rating Moody’s – una dintre principalele preocupări pentru reziliența băncilor europene: riscul de faliment al Turciei.

Potrivit ziarului „Business Insider”, țara cu cel mai mare risc în zona euro ar fi Spania, al cărei sector bancar nu a trecut în ultimii ani prin perioade excelente. Și, mai presus de toate, odată cu căderea sa ar putea genera un efect de domino care amenință să readucă Europa în anii întunecați de la începutul ultimului deceniu.

De asemenea, după cum a relatat „Business Insider”, BCE a decis „excluderea temporară a instituțiilor sistemice din zona euro de a-și expune mecanismul de leverage către Banca Centrală”.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Biroul Electoral al Municipiului București a luat decizia! Voturile vor fi renumărate?!

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend