Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Biofarm a înregistrat în perioada 2017 – 2020 o creştere a cifrei de afaceri de 216 milioane lei, în timp ce profitul s-a majorat la 54 milioane lei

Publicat

in

Biofarm, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, a înregistrat în perioada 2017 – 2020 o creştere a cifrei de afaceri de la 170 milioane lei la 216 milioane lei, în timp ce profitul s-a majorat de la 36 milioane lei la 54 milioane lei, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

În aceeaşi perioadă, EBITDA a crescut de la 50 milioane lei la 75 milioane lei, iar lichidităţile companiei s-au majorat gradual, de la 37 milioane lei în 2017, la 121 milioane lei în primul semestru din 2021, în condiţiile în care au fost plătite dividende în valoare de aproximativ 75 milioane lei.
Veniturile nete din vânzări realizate în primul semestru al anului 2021 au fost de peste 117 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de primul semestru al anului 2020.

„În ultimii patru ani, piaţa farmaceutică românească a fost într-o continuă schimbare, iar pentru a ne menţine trendul de creştere am înţeles că, în acest context, contribuţia noastră cheie este de a dezvolta relaţii win-win de lungă durată, cu toţi partenerii din cadrul lanţului de distribuţie şi strategii câştigătoare pe brandurile Biofarm. Totodată, în această perioadă, Biofarm a trecut printr-un amplu proces de revitalizare a imaginii de brand, atât la nivel corporate, cât şi pentru brandurile strategice din portofoliu, întâmpinând astfel aşteptările consumatorilor din categoria Consumer Healthcare din România, care devin tot mai sofisticaţi şi mai atenţi la produsele pe care le aleg”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Biofarm este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria farmaceutică locală, în categoria Consumer Healthcare (CHC) aflându-se, după primele 6 luni, pe locul 3 în termeni de valoare, în timp ce din perspectivă volumică ocupă locul 2, cu 9,8 milioane de unităţi vândute către consumatorul final.

În prezent, portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare (digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine), cu peste 20 de branduri reprezentative şi este lider de piaţă volumic în categoriile de referinţă a şapte dintre brandurile sale: Bixtonim, Carmol, Colebil, Triferment, Sennalax, Nervocalmin şi Cavit Junior.

În contextul aniversării a 100 de ani, Biofarm şi-a setat ca obiectiv consolidarea poziţiei în piaţa farmaceutică din România şi în pieţele externe prin dezvoltarea unui portofoliu competitiv, bazat pe nevoile reale ale pieţei. În prezent, Biofarm exportă în ţări precum Azerbaidjan, Rusia, Georgia, Kurdistan/ Iraq, Kyrgyzstan, Malta, Republica Moldova, Ungaria şi Ucraina. Compania se află în proces de negociere cu mai multe state din zona Europei de Sud Est, Asia Centrală şi de Sud Est, Africa şi zona Arabă.

Pe termen lung, compania Biofarm îşi propune să lărgească portofoliul curent prin dezvoltarea şi fabricarea la standarde înalte de calitate a unor noi produse (medicamente şi suplimente alimentare), achiziţia de licenţe de la alţi producători sau prin încheierea unor contracte de fabricaţie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Beluga-spion a Rusiei a fost observată pe coasta de vest a Suediei

Publicat

in

Beluga Hvaldimir, cetaceul descoperit în urmă cu patru ani purtând un ham ciudat – ceea ce a dus la suspiciuni că ar fi fost folosit de marina rusă -, se află în prezent pe coasta de vest a Suediei, potrivit unui ONG care îi monitorizează mişcările, relatează News.ro citând AFP.

​Beluga HvaldimirFoto: Caters News / Caters News / Profimedia

Observat pentru prima dată în apele arctice norvegiene în 2019, numele acestui cetaceu alb, lung de câţiva metri, provine dintr-un joc de cuvinte care combină cuvântul „balenă” (hval, în norvegiană) cu emblematicul prenume rusesc „Vladimir”.

După ce a fost observată în ultimele zile în fiordul Oslo, beluga a fost reperată duminică mai la sud, în Marea Nordului, la Hunnebostrand, pe coasta de vest a Suediei, a declarat pentru AFP Sebastian Strand, de la organizaţia OneWhale.

După ce a petrecut trei ani coborând încet din nordul Norvegiei, în ultimele luni Hvaldimir s-a îndreptat spre sud, dintr-un motiv inexplicabil. „Nu ştim de ce se deplasează atât de repede în acest moment”, mai ales că „se îndepărtează de mediul său natural”, a spus biologul marin. „Ar putea fi vorba de hormonii care îl îndeamnă să îşi găsească o parteneră. Sau singurătatea, deoarece beluga este foarte sociabilă, ar putea să caute alţi semeni”, a explicat Sebastian Strand.

Hvaldimir ar avea 13 sau 14 ani şi a fost observat în aprilie 2019 în largul regiunii arctice Finnmark, în nordul extrem al Norvegiei. Biologii care s-au apropiat de el au reuşit să îi îndepărteze hamul fixat în jurul capului. Harnaşamentul era prevăzut cu o bază pentru o cameră mică, cu textul „Equipment St.Peterburg” imprimat în limba engleză pe curelele de plastic.

Direcţia Norvegiană de Pescuit a speculat la vremea respectivă că Hvaldimir a evadat dintr-un ţarc şi că a fost antrenat de marina rusă, având în vedere că părea obişnuit cu compania umană şi avea tendinţa de a se apropia de nave. Moscova nu a comentat niciodată în mod oficial aceste speculaţii.

În mod tradiţional, beluga trăieşte mult mai la nord, în apropiere de Groenlanda sau în apele Arcticii ruseşti sau norvegiene.

Marea Barents şi Atlanticul de Nord sunt zone strategice pentru marina occidentală şi cea rusă şi reprezintă zona obişnuită de contact pentru submarinele acestora.

Potrivit lui Sebastian Strand, Hvaldimir pare să fi fost sănătos în ultimii ani, hrănindu-se cu peşti atraşi de marile ferme de somon din Norvegia. Organizaţia OneWhale este însă îngrijorată de capacitatea sa de a găsi hrană acolo unde se află acum, spunând că a identificat deja semne de scădere în greutate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Eroare sau intenție? Amendamentul care poate ‘trânti’ la CCR reforma pensiilor ‘speciale’

Publicat

in

Coaliția de guvernare a anunțat luni o serie de amendamente la proiectul care vizează o așa-zisă reformă a pensiilor de serviciu, modificări impuse de negocierile din cadrul PNRR. Amendamentele vizează, în mare măsură, reducerea drepturilor de care se bucură în prezent magistrații. Una dintre modificările propuse ar putea atrage însă neconstituționalitatea viitoarei legi: eliminarea dintre beneficiarii pensiilor de serviciu a personalului de specialitate juridică asiminat judecătorilor și procurorilor.

Pensiile speciale, „rezolvate” prin eliminarea a 200 de beneficiari

Din 1997, magistrații asimilați sunt o componentă esențială a sistemului judiciar. Printre altele, aceștia sunt cei care duc greul în Ministerul Justiției sau îndeplinesc sarcini tehnice esențiale în diverse instituții din sistemul judiciar. Modificarea propusă de coaliție păstrează pentru această profesie întregul regim juridic al judecătorilor și procurorilor (interdicții, incompatibilități, admitere, examene, grade profesionale), însă elimină compensarea pe care legiuitorul a înțeles să o acorde pentru criteriile stricte ale profesiei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend